pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautiena su Slyvomis - Tradicinis Lietuviškas Receptas

PARDUOTUVĖ

Siekiant užtikrinti kokybišką internetinės svetainės veikimą, svetainė naudoja slapukus (cookies). Jei sutinkate, tiesiog naudokitės svetaine kaip įprastai. Daugiau apie slapukus galite sužinoti privatumo politikoje. SUTINKU

Manage consent
Privacy Overview
NecessaryVisada įjungta
SlapukasTrukmėAprašymas
cookielawinfo-checbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
FunctionalPerformanceAnalyticsAdvertisementOthers

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Jums reikės:

500g Jautienos

1 Morkos

1 Svogūno

1 Petražolės Šaknų

100g Džiovintų Slyvų

1 šaukštas Pomidorų Pastos

pagal skonį Druskos

pagal skonį Maltų Juodųjų Pipirų

Dalintis

  1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas ir petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūno galvutes nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą lydyto sviesto ir jame porcijomis iš visų pusių ant stiprios ugnies apkepinkite jautienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus. Apkepintus jautienos gabalėlius sudėkite į dubenį.
  3. Toje pačioje keptuvėje likusiame lydytame svieste apkepinkite paruoštas daržoves. Supilkite pomidorų pastą ir lengvai pakepinkite. Į kepamas daržoves suberkite jautienos gabalėlius.
  4. Į keptuvę su jautiena ir daržovėmis įpilkite nedidelį kiekį vandens arba mėsos sultinio, įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite jautieną ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
  5. Džiovintas slyvas kruopščiai nuplaukite, suberkite į keptuvę su jautiena ir daržovėmis ir troškinkite dar apie 20 minučių.
  6. Patiekalą papuoškite šviežiais žalumynais.

Jautienos troškinys su grikiais, daržovėmis ir džiovintomis slyvomis

2020-11-04 / ParašėVylius Blauzdavičius / 2534

Autorius apie receptą: Puikus jautienos troškinys – sotus, sušildantis, nesudėtingai paruošiamas. Gaminimias šiek tiek užtruks, bet didžiąją dalį darbo už jus atliks viryklė. Džiovintos slyvos patiekalui suteikia neeilinį skonį.

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 5

700 gramų jautienos kulninė
3 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
100 gramų pomidorų pastos
50 gramų džiovintų slyvų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Garnyrui:
200 gramų grikių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

1. Jautieną supjaustome postambiais gabalėliais.

2. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais. Džiovintas slyvas perpjauname į kelias dalis.

3. Puode ant šiek tiek aliejaus apkepiname visas daržoves, kad gražiai apskrustų. Sudedame mėsą, maišydami apkepiname.

4. Sudedame džiovintas slyvas ir pomidorų pastą. Pagardiname druska, pipirais.

5. Viską paliekame troškintis uždengtame puode ant nedidelės ugnies bent valandą 40-50 minučių (jeigu troškinsite ilgiau, bus dar skaniau).

6. Kol mėsa troškinasi, išverdame grikius.

7. Paruoštą troškinį patiekiame su virtais grikiais.

Patarimai:

• Šis receptas buvo gamintas „La Maistas” laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus „La Maistas” laidų receptus ir patarimus rasite čia.

• Troškindami karts nuo karto patikrinkite, ar puode netrūksta skysčio. Jeigu reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Jautiena su slyvom

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės. Naudodamiesi šiuo receptu, visai šeimai galite paruošti skanų patiekalą - jautienos guliašą su padažu pietums ar vakarienei. Mūsų šalyje guliašas, priešingai nei šio patiekalo tėvynėje, kur tai yra sriuba, laikomas antruoju patiekalu. Galbūt jis panašus į sriubą dėl didelio padažo kiekio, kuris yra neatsiejama patiekalo dalis.

  • Jautienos minkštimas - 450gr
  • Vanduo - 500ml
  • 1 svogūnas
  • Pomidorų padažas - 4 šaukštai
  • Augalinis aliejus - 2 šaukštai
  • Miltai - 1 šaukštas
  • Lauro lapas - 1vnt
  • Malti juodieji pipirai pagal skonį
  • Druska pagal skonį
  • Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikia: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtina), vandens, miltų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos.
  • Nuplaukite jautieną, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  • Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Maišydami kepkite mėsą ant stiprios ugnies, kol pagels.
  • Į keptuvę su mėsa įdėkite susmulkintą svogūną. Kepkite kartais maišydami, apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Pabarstykite mėsą su svogūnais miltais, druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
  • Į mėsą įpilkite pomidorų padažo. Greitai viską sumaišykite.
  • Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau ar mažiau, nei nurodyta recepte.Svarbiausia, kad vanduo beveik visiškai uždengtų mėsą. Kruopščiai viską sumaišykite. Pridėkite lauro lapus.
  • Troškinkite uždengtą guliašą ant silpnos ugnies, maždaug 1,5 valandos.
  • Susijusios kategorijos:

Komentarai (0)

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Jautiena su slyvom

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautiena su slyvomis ir morkomis” rasta receptų 1000Silkė su svogūnais ir morkomisTroškinta jautiena su svogūnais ir džiovintomis slyvomis