Mes nuolat kažko laukiame. Kartais, viskas susiklosto taip, kad laukimas tampa vienu iš didžiausių džiugesių, kuriuos turite. Aš kalbu apie tuos laukimus, kurie pasaulį nudažo spalvomis net tada, kai jis labai nori būti pilkas. Apie laukimą, kuris vien tik savo egzistavimu skatina tave šypsotis, juoktis, gyventi - nes tu gali laukti.
Užvis geriausia tada, kai žinai net tikslią dieną, tikslią minutę, kada tavo mažas pasaulėlis vėl sudrebės iš didelio didelio ir pačio tikriausio džiaugsmo. Bet laukimas, tyliai it angelėlis tupintis man ant peties, šnabždėjo ausin švelnius žodžius: viskas bus gerai, sakė jis, žiūrėk, praėjo dar dvi minutės.
Vis dėl to laikas eina. Kad džiaugsmas būtų dar stipresnis. Kad širdis tikrai nukristų į kulnus, kai tai, ko šitaip troškai, virs realybe. Aš jau tuo gyvenu. Ir galiu skaičiuoti nebe dienas, o valandas.
Nes šis klasika tapęs New York Cheesecake yra itin skanus tortas, jei tik mėgstate sūrio tortus. Švelnaus skonio, ne per riebus, tirpstantis burnoje. Na, vienas iš tokių, kuriuos jau po pirmo gabalėlio imi vadinti tobulais.
Ingredientai
- 1 pakuotės (Apie 180 g) paprastų sausainių | Naudojau paprasčiausią “Gaidelį” | GF versijai - kuo paprastesni be priedų GF sausainiai
- 2 v.š. cukraus
- 800 g kreminio sūrio | Naudojau “Philadelphia”
- 180 g cukraus
- 2 v.š. krakmolo
Gaminimo eiga
- Sausainius sutriname maisto smulkintuvu iki trupinių tekstūros.
- Juos sumaišome su cukrumi ir lydytu sviestu.
- Kepimo formą apdengiame kepimo popieriumi.
- Suberiame pyrago pagrindo masę ir stipriai paspaudžiame pirštais, kad neliktų oro ir visa kepimo formos apačia pasidengtų tolygiu pagrindo sluoksniu.
- Kepimo formą su pyrago pagrindu kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
- Atvėsiname.
- Ruošiame įdarą - jei turite, jam ruošti naudokite plaktuvą.
- Jei ne, tuomet prireiks pasidarbuoti rankomis.
- Dubenyje išplakame kambario temperatūros kreminį sūrį su cukrumi iki tolygios masės.
- Suberiame krakmolą ir išplakame iki tolygios masės.
- Įmušame kiaušinius ir išplakame iki tolygios masės.
- Pilame grietinėlę ir vanilę ir dar kartą išplakame iki tolygios masės.
- Paruoštą įdarą pilame ant atvėsusio pagrindo.
- Pyragą dedame į 220 laipsnių orkaitę ir kepame 10 minučių.
- Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepame dar valandą ir 15 minučių.
- Iškepusio pajudinto pyrago kraštai turi būti tvirti, o vidurys dar lengvai judantis ir siūbuojantis.
- Išjungiame orkaitę ir paliekame pyragą joje dar valandai.
- Po to perkialiame pyragą į kambario temperatūrą ir pilnai atvėsiname.
- Pilnai atvėsusį pyragą apdengiame maistine plėvele ir siunčiame į šaldytuvą 12-ai valandų.
- Sūrio pyragas šaldytuve laikosi 5 dienas.
Gamyba paprasta, sunkiausia dalis - išlaukti per naktį, kol pyragas pastovės šaldytuve. Patikėkit, laukti verta - tik antrą dieną jis įgauną savo tobulą skonį ir tekstūrą. Man patinka valgyti jį be jokių priedų, nes jis pats labai turtingas savo skoniu, bet jei norite papuošti, šviežios uogos ant viršaus tikrai nesugadins reikalo.
Ar galima pasigaminti sūrio tortą, naudojant kokį nors kitą sūrio produktą? Žinoma, kad taip! Minkštas, grietininis, kilęs iš Šiaurės Italijos, maskarponės sūris dažnai vadinamas varškės sūriu. Gaminamas panašiai kaip jogurtas, dar naudojama natūrali tamarindų sėklų rūgštis. Pieno spalvos, su lengvu grietinėlės ir sviesto prieskoniu, maskarponę lengva tepti, tačiau ji yra labai riebi - net 75 proc.!
Mėgaukitės iki valios, nes nieko nėra geriau, kaip skanus maistas ir gera draugija. Papuošti galite plakta grietinėle su standikliu, išspaudžiant gėlytes su konditeriniu švirkštu, bet jau toks tortas - tikra kolorijų bomba!