Įdarytų krūtinėlių paruošimas
Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra paruošti ir po ranka. atlikite šiuos veiksmus Tai užtikrins, kad krūtys būtų idealiai prikimštos ir sultingos:
- Paruoškite vištienos krūtinėlę: Vištienos krūtinėlę perpjaukite per pusę, bet visiškai jos neatskirdami, kad atsiverstumėte kaip knygą. Aptaškykite šiek tiek sustiprinti jo skonį.
- Pripildykite krūtinę: Į vidų įdėkite Jorko kumpio gabalėlį ir sūrio gabalėlį, stebėdami, kad abu ingredientai neišsikištų iš kraštų. Tai neleis jiems persipildyti gaminant maistą.
- Atsargiai susukite: Vištienos krūtinėlę sandariai susukite ir sutvirtinkite dantų krapštukais, virtuviniu špagatu arba elastiniu mėsos tinkleliu.
- Apkepkite mėsą: Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Vištienos vyniotinį apkepkite iš visų pusių, kol jis taps tolygiai auksinės spalvos. Pašalinti ir rezervuoti.
Grybais įdaryta vištienos krūtinėlė
Iš voveraičių, tarkuoto sūrio ir kapotų petražolių padarykite įdarą. Vištienos krūtinėles įpjaukite išilgai, gerai įtrinkite prieskoniais ir kimškite įdaro.
Smeiktukais susmeikite ir dėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepti apie 40 min. periodiškai įpilant vandens.
AUTORIUS: GražinaRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuRaktažodžiai: įdaryta vištiena vištienos patiekalai Orkaitėje Užkandžiai Karšti užkandžiaiIšbandykite!Brokolių ir kiaušinių užtepėlėNaminė marinuota skumbrėOrkaitėje užkepti NachosPuikiosios keptos stintosKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!
Ingredientai receptui
Tai yra ingredientai, reikalingi kai kuriems paruošti įdarytos vištienos krūtinėlės, įskaitant sultingus grybų padažas:
Mėsa:
- 1 didelė vištienos krūtinėlė.
- 2 dideli Jorko kumpio griežinėliai.
- 2 riekelės Havarti sūrio arba mėgstamo sūrio.
- Druska ir pipirai pagal skonį.
Grybų padažui:
- 250 g šviežių grybų.
- 200 ml skystos kepimo grietinėlės.
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai pjaustytas.
- 1/2 stiklinės konjako (nebūtina).
- Druska ir pipirai pagal skonį.
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Į dubenį dėti garstyčias, pilti baltojo vyno actą, berti cukrų, itališkas žoleles, druską, pipirus, pilti aliejų ir išmaišyti.
Vištienos krūtinėles įpjauti, bet ne iki galo, o tiesiog padaryti "kišenėlę". Vištienos krūtinėles iš visų pusių aptepti paruoštu padažu, nepamirškite aptepti ir įpjovų.
Sūrį supjaustyti griežinėliais.Į paruoštas įpjovas sudėti saulėje džiovintus pomidorus, sūrio griežinėlius ir špinatų lapelius. Sutvirtinti mediniais pagaliukais kraštus, kad sandariau laikytųsi.
Į keptuvę (kurią galima naudoti kepimui orkaitėje, bet jei neturite tokios, kepkite paprastoje, o tuomet perdėkite į kepimo indą, kurį naudojate kepant orkaitėje) įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti vištienos krūtinėles ir kepti iš kiekvienos pusės po 2 minutes ant stiprios ugnies iki kol gražiai apskrus.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol vištiena iškeps.


