pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žuvies troškinys su daržovėmis orkaitėje: gardus receptas

Troškinio su žuvimi ir daržovėmis receptas, pagal kurį gamindami pietus ar vakarienę ilgai neužtruksite, o rezultatas bus daugiau nei puikus. Lengvas, maistingas, sveikas patiekalas.

Klasikinis žuvies troškinys su daržovėmis

Ingredientai:

  • Žuvis: 2 vnt.
  • Krapai: 5 vnt.
  • Morkos: 2 vnt.
  • Porai
  • Bulvės
  • Sviestas
  • Aliejus
  • Sultinys
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Grietinėlė
  • Žolelės ir svogūnų laiškai

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį nuplauname ir gana stambiai skersai supjaustome - iš viso turime gauti 12-14 gabaliukų.
  2. Porą ir morkas supjaustome 0,5 cm griežinėliais, bulves kiek storesnėmis riekėmis. Žoleles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną.
  3. Puode storu dugnu ar troškintuve ištirpdome sviestą ir aliejų, vos tik sviestas išsilydo, dedame porus ir pakepiname, kad suminkštėtų - maišome ir stebime, kad nepradėtų ruduoti.
  4. Vos tik porai suminkštėjo, trumpam nuimame puodą nuo ugnies ir susluoksniuojame visą patiekalą: ant porų tolygiai paskirstant dedame sluoksnį morkų, ant morkų - žuvį (idealu, jei tilptų vienu sluoksniu).
  5. Puodą grąžiname ant ugnies ir palengva užpilame karštu jau paruoštu sultiniu, taip, kad jis apsemtų žuvį, įberiame po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.
  6. Ant žuvies viršaus lygiu sluoksniu suberiame bulves (jos neturi mirkti sultinyje - virs garuose). Nemaišome!
  7. Ant vidutinės ugnies uždengtame puode patiekalą verdame apie 20 min. - kol bulvės ant viršaus bus išvirusios.
  8. Vos tik bulvės išvirė, supilame ant viso patiekalo grietinėlę ir pabarstome pasiruoštais žalumynais. Nukeliame ant ugnies ir paliekame pastovėti 5-7 min.

Lašišos troškinys su daržovėmis folijoje

Ingredientai:

  • Lašišos filė
  • Špinatai
  • Mėlynasis svogūnas
  • Morkos
  • Apelsinas
  • Citrinos
  • Čiobreliai
  • Cukinijos
  • Pomidoriukai
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Į folijos lapą užlenktais kraštais dėkite saujelę špinatų, žiedais pjaustytą mėlynąjį svogūną, juostelėmis pjaustytas morkas, apelsino riekeles ir ant viršaus - lašišos filė gabalėlį oda į apačią.
  2. Pagardinkite kepimui paruoštą patiekalą druska, pipirais, citrina, uždėkite čiobrelio šakelę.
  3. Iš šonų dar sudėliokite po eilutę pjaustytų cukinijų, uždėkite kekę pomidoriukų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.

Kepta lašiša su morkomis ir bolivinėmis balandomis

Ingredientai:

  • Lašišos kepsneliai
  • Morkos: 4 vnt.
  • Bolivinės balandos
  • Apelsinų sultys
  • Medus: 1.5 valg. š.
  • Alyvuogių aliejus
  • Rūkyta paprika
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 240°C.
  2. Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min.
  3. Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių.
  4. Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus bolivinėmis balandomis, pabarstykite lašišą rūkyta paprika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7-9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis.

*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50 g) nevirtų kruopų.

Žuvies troškinys su austrių padažu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Žuvis: 2 vnt.
  • Austrių padažas: 1 valg. š.
  • Imbieras: 1 vnt.
  • Česnakai: 1 valg. š.
  • Citrina: 1 vnt. (2 valg. š. sulčių)
  • Petražolės
  • Pipirai
  • Riešutai
  • Brokoliai
  • Aitrioji paprika

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę.
  2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų.
  4. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.

Lašiša su daržovėmis orkaitėje

Ingredientai:

  • Lašiša
  • Paprikos
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Cukinijos: 2 vnt.
  • Čiobreliai: 3 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite stambokais gabiukais. Cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Apkeptas daržoves sudėkite ant žuvies, prismaigstykite čiobrelių šakelių ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min.
  3. Tiek laiko visiškai užtenka, kad lašiša iškeptų, bet būtų išsaugotas natūralus jos skonis.

Azijietiškas žuvies troškinys

Ingredientai:

  • Žuvies filė
  • Svogūnai
  • Česnakai
  • Aitrioji paprika
  • Citrinžolė: 1 vnt.
  • Karis: 3 valg. š.
  • Žalioji citrina: 3 vnt. (3 valg. š. sulčių)
  • Kokosų pienas
  • Sultinys
  • Cukrus
  • Druska
  • Žaliosios citrinos žievelė

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje.
  2. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite.
  3. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite iš abiejų pusių. Gražiai išdėliokite keptuvėje vienu sluoksniu.
  4. Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įberkite druskos, žaliųjų citrinų žievelių ir troškinkite ant nedidelės kaitros. Nemaišykite, kad žuvis nesubyrėtų.

Žuvis su pomidorais orkaitėje

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Pomidorai
  • Česnakai: 1 valg. š.
  • Petražolės
  • Citrinų sultys
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
  2. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaišykite.
  3. Dalį gautos masės dėkite į kepimo indą, uždėkite ant jos žuvį, o ant žuvies sudėkite likusius pomidorus.

Lašišos troškinys su daržovėmis

Ingredientai:

  • Lašišos filė
  • Šoninė
  • Bulvės
  • Morkos
  • Šparaginės pupelės
  • Sultinys
  • Citrinų sultys
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Lašišų filė pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite 15-20 minučių, kad pasimarinuotų.
  2. Apkeptą lašišų filė išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Keptuvėje apkepinkite mažus šoninės gabaliukus, kol pasidarys traškūs. Spirgus iš keptuvės išimkite ir atidėkite.
  3. Sudėkite luptas ir pjaustytas bulves, morkas bei šparagines pupeles. Retkarčiais pamaišydami 5 minutes troškinkite ant mažos ugnies. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinę ugnį troškinkite apie 10 minučių, kol daržovės bus beveik minkštos.
  4. Ant viršaus uždėkite keptą lašišų filė ir ant mažos ugnies troškinkite dar 5-8 minutes. Pagardinkite druska, pipirais.

Žuvies troškinys su krevetėmis ir daržovėmis

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Krevetės
  • Daržovės (pagal skonį)
  • Miltai
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose.
  2. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8-10 minučių.

Žuvies troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir morkomis

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Morkos: 4 vnt.
  • Šparaginės pupelės
  • Žuvies prieskoniai
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska.
  2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais.

Žuvis su daržovėmis kepimo popieriuje

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Morkos
  • Kepimo popierius
  • Malti pipirai
  • Druska

Gaminimo eiga:

  1. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba sutarkuokite stambiais šiaudeliais.
  2. Imkite tiek kepimo popieriaus lakštų, kiek turite žuvų gabalų.
  3. Ant daržovių dėkite po maltais pipirais pagardintą ir saikingai pasūdytą žuvies gabalą. Iš kepimo popieriaus suformuokite rulonėlį, galus suriškite.
  4. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir biriai virtais ryžiais.

Žuvies troškinys su cukinijomis ir imbieru

Ingredientai:

  • Žuvis
  • Cukinijos: 2 vnt.
  • Imbieras: 1 vnt.
  • Citrina: 1 vnt.
  • Medus: 1.50 valg. š.
  • Ciberžolė: 1 arbat. š.
  • Druska: 1 arbat. š.
  • Pipirai: 1 arbat. š.
  • Kalendros: 1 arbat. š.
  • Sviestas
  • Miltai

Gaminimo eiga:

  1. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.
  2. Imbierus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, šaukštu citrinų sulčių ir žiupsneliu maltų kalendrų. Cukinijas su imbierų mišiniu porą minučių patroškinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
  3. Atkirpkite maždaug 50 cm kepimo plėvelės. Vieną jos galą užriškite, maišelyje paskleiskite cukinijų griežinėlius, ant jų išdėliokite žuvų gabaliukus.
  4. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min.
  5. Į keptuvėje likusį skystį suberkite ciberžolių miltelius, miltus ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Kiti žuvies troškinio variantai

Žuvies troškiniui su daržovėmis pagaminti reikia:

  • 600-700 g žuvies filė
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 pomidorai
  • 1 nedidelis saldusis svogūnas
  • 6-8 vid. dydžio bulvės
  • 150 ml baltojo vyno
  • 40 g sviesto
  • Druskos
  • Žiupsnelio citrinpipirių

Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, papriką - juostelėmis, bulves (priklausomai nuo dydžio) - ketvirtadaliais arba per pusę. Į storų sienų puodą sudėkite bulves, ant jų - svogūnus, papriką ir pomidorus, ant viršaus sudėkite žuvies gabaliukus ir sviestą. Pasūdykite, pabarstykite citrinpipiriais. Supilkite vyną, dar įpilkite tiek vandens, kad apsemtų bulves ir svogūnus, bet pomidorai, paprika ir žuvis liktų garuose, uždenkite ir troškinkite apie pusvalandį - orientuokitės, kada išvirs bulvės.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, tuomet sudėkite kubeliais ar juostelėmis pjaustytą cukiniją ir papriką, patroškinkite apie 10 min. Supilkite sutrintus ar smulkiai pjaustytus konservuotus pomidorus, berkite šaukštelį cukraus (jis subalansuos pomidorų rūgštumą), pagardinkite druska, pipirais, džiovintomis žolelėmis, galite įdėti lauro lapelį. Ugnį sumažinkite ir troškinkite 10-20 min. (troškinimo laikas priklauso nuo to, kaip smulkiai supjaustėte daržoves) iki kol daržovės suminkštės. Lašišos filė apiplaukite, sudėkite odeles žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Neperkepkite, nes lašiša išsausės. Keptą lašišą ištraukite, apiberkite druska, pipirais, leiskite 5 min.

Su daržovėmis troškinta žuvis

Reikės:

  • 400 g menkės, lydekos, sterko (tinka ir šaldyta žuvis)
  • 2-3 morkų
  • 2-3 svogūnų
  • aliejaus
  • sojų padažo
  • žuvies prieskonių
  • 3 v. š. grietinės
  • 1 v. š. miltų
  • 0,5 citrinos

Žuvį supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, gausiai apšlakstykite sojų padažu. Kol paruošite daržoves, ji pasimarinuos. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis. Dėkite daržoves į keptuvę, apkepkite aliejuje. Daržovėms baigiant kepti suberkite žuvį, uždenkite ir sumažinę ugnį patroškinkite 5 minutes. Grietinę sumaišykite su miltais ir išspaustomis citrinos sultimis. Įmaišykite į troškinį ir pakaitinkite minutę ar dvi.