Pyragas su bananais - tai ne tik skanus desertas, bet ir puikus būdas panaudoti prinokusius bananus, suteikiant jūsų kepiniams unikalų skonį ir drėgnumą. Dauguma galvoja, kad tokie vaisiai netinkami vartoti, tačiau iš tiesų, tai - tobulas laikas kepti pyragą su bananais!
Dabar jau tikrai įsitikinau - man labai patinka skanumynai su žemės riešutų sviestas. Kadangi tai pakankamai specifinio skonio produktas, kurį kasdien dar ne visiems įprasta regėti ar naudoti savo virtuvėje, negalėčiau tvirtinti, kad tikrai patiks visiems. Bet tie, kurie neabejingi žemės riešutų sviestui, abejoti tikrai neturėtų. Be to, tai ir mažiau kaloringas pasirinkimas, jei kepate be kremo ar su sveikesniais ingredientais.
Ingredientai
- 2 bananai
- 120 g cukraus
- 130 g sviesto
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 90 g miltų
- 40 g kakavos
- 120 g riešutų sviesto
- Žiupsnelis druskos
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Sausainius smukiai sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
- Bananus sutriname šakute, beriame paprastą ir vanilinį cukrų, pilame tirpintą sviestą. Viską sumaišome.
- Beriame ir miltus, kakavą ir žiupsnelį druskos. Viską darsyk sumaišome.
- Kepimo indą (apie 20 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir pilame pyrago tešlą.
- Ant viršaus keliose vietose dedame po šaukštelį riešutų sviesto ir šakute truputį paskirstome jį po visą paviršių.
- Kepkite 15-20 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Apšlakstykite 2 valg. š. sviesto ir apibarstykite 3 valg. š.
- Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 min., retkarčiais pamaišydami.
- Pienišką šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į dubenėlį su 3 valg. š.
- Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie minutę ir sumaišykite - šokoladas turi ištirpti.
- Tirpintu šokoladu aptepkite pyrago viršų.
Viskas - skanaus!
Patarimai ir gudrybės
- Naudojami nepakankamai sunokę bananai: Per žali bananai nesuteiks saldumo ir aromato.
- Nepakankamas kepimas: Skubate? Tikrinkite pagaliuku - jei tešla limpa, dar kepkite.
- Per mažas kiekis bananų: Per mažai bananų = sausas pyragas.
Dažniausiai užduodami klausimai
- Ar galima kepti pyragą su bananais be kiaušinių? Taip!
- Kaip žinoti, ar bananai tinkami kepimui? Tinkami bananai turi rudas dėmeles, yra minkšti ir saldūs.
- Ar galima pyragą su bananais kepti be cukraus? Taip!
Atsiliepimai
Skonis: 10/10. Pyrago kremas yra maloniai kreminės konsistencijos, neriebus. Saldus, tačiau su švelniai sūrstelėjusiu žemės riešutų sviesto cinkeliu. Bananai čia puikiai pagyvina kremą, tampa tarytum staigmena, kuri pyrago skonį padaro ne tokį vientisą. Ir jie neabejotinai čia puikiai tinka.