pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kokoso Miltų Blynų Receptai: Jaukumo Kiekvienam Sekmadieniui

Mane visuomet labai žavėjo šeimos tradicijų puoselėjimas.

Sekmadieniai mūsų namuose prasideda blynais (na, arba vafliais, blynų pusbroliais!).

Be visa kito, blynai man - šiek tiek magiškas valgis. Toks iki skausmo paprastas ir kasdienis, tačiau nešantis savyje žinutę.

Žinutę apie tai, kad namų jaukumą sukurti labai paprasta. Apie tai, kad turime branginti, vertinti ir džiaugtis tuo laiku, kurį praleidžiame drauge su šeima.

Ne kartą sakiau, kad maistas man yra tolygus prisiminimams. Aš prisimenu blynus, kuriuos man kepdavo mama, o ypač tuos kartus, kai pasiruošusi obuolių, ji klausdavo mūsų su broliu: „šįkart kepti su tarkuotais ar pjaustyti gabaliukais?“.

Dabar kartais, kai kepu obuolinius blynus, pagaunu save to klausiančią savo vyro. Viskas sukasi ratu.

Maistas yra prisiminimai, emocijos ir nosį kutenančiuose aromatuose pasislėpusi nostalgija. Štai todėl aš dievinu tradicijas. Todėl aš su džiaugsmu laukiu kiekvieno sekmadienio ryto. Ar gi tai nėra magiška?

Purūs Kokosiniai Blynai

Minkšti, trapūs, purūs ir kokosiniai. Skonis: 10/10. Purūs ir minkšti, labai kokosiniai.

Ingredientai:

  • 1 arb. š.
  • ½ arb. š.
  • 2 valg. š.
  • 1 arb. š.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite blynų tešlą. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, kiaušinį, kokosų pieną, kokosų kremą, vanilės ekstraktą ir tirpintą atvėsintą sviestą.
  3. Indą su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
  4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus, o viršutinė sutirštės ir joje ims kilti burbuliukai.
  5. Perdėkite blynelius į lėkštę. Patiekite.

Kokosų Miltų ir Avižų Blynai

  • 1 a. š.
  • 1 a. š.
  • 1/2 a. š.

Avižas sumalame blenderyje ir sumaišome su kokosų miltais.

Atskirame dubenyje gerai išplakame kambario temperatūros kiaušinius. Kiaušinių plakinį iš lėto pilame į miltus, pastoviai maišome.

Gerai išmaišius tešlą paliekame nusistovėti 5 minutėms. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir formuojame nedidelius blynelius.

Kepame iš abiejų pusių po keletą minučių, o verčiame atsargiai, nes blyneliai labai trapūs.

Iškepusius blynelius pagardinu bananais, kokoko drožlėmis ir medumi.

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki.

Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus.

Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

Lengvi Kokosų Miltų Blyneliai

  1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją. Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.
  2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.
  4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.

Užgavėnių Kokosiniai Blyneliai su Įdaru

Rytoj - Užgavėnės. Tikrai nesinorės nei kvailioti, nei linksmintis. Tačiau blynus būtinai kepkite.

Bulvinius, lietinius, mielinius ar dar kokius - tebūnie tai bus nedidelė švieselė šiuo niūriu metu.

O jei ieškotumėte simbolizmo šiemetinėse Užgavėnėse, siūlau į meniu įtraukti ir šiuos desertinius skaisčiai geltonus blynelius, prigardintus saldaus kokosų įdaru.

Kokosų įdaras:

Mažame puode užkaiskite kokosų pieną, ir kai jis beveik užvirs, suberkite kokosų drožles, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Mažame puode užkaiskite rudąjį cukrų kartu su vandeniu, sumeskite kardamono pumpurus ir gvazdikėlius. Virinkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 minutes, kol masė truputį sutirštės.

Nukelkite nuo ugnies, išimkite prieskonius, o sirupą sumaišykite su kokosais, pagardinkite druska.

Lietiniai blyneliai:

Užmaišykite lietinių tešlą: lengvai suplakite kiaušinius, suberkite miltus ir išsukite. Pilkite dalimis pieną ir plakite, kol masė bus vienalytė, glotni.

Įkaitinkite keptuvę (maniškė apie 20cm skersmens), patepkite trupučiu sviesto ir dozuodami tešlą po samtelį iškepkite lietinius blynelius.

Ant kiekvieno blynelio dėkite po maždaug 3 šaukštus įdaro, paskirstykite po visą plotą ir susukite į vamzdellį.

Prašom blynų, ir kuo daugiau!

Kokosų Miltų Privalumai

Įprastus ingredientus su daug angliavandenių keičia kokosų produktai, kuriuose gausu baltymų. Kokosų miltuose net 58% daugiau skaidulų nei įprastuose miltuose. Šios skaidulos padeda kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje.

110 g kokosų miltų (Jų galima pasigaminti kokoso drožles sumalus kavamalėje.

Dar Vienas Kokosų Miltų Blynų Receptas

  • 1 v. š.
  • 1 a. š.
  • 1 š. + 1 a. š.
  • 1/2 a. š.

Dubenėlyje sumaišykite kokosų miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kitame dubenyje kokosų aliejų ir medų maišykite, kol pasidarys vientisa, skystoka masė (nieko tokio, jeigu lieka keli aliejaus gabaliukai).

Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius (jie turi būti kambario temperatūros).

Supilkite pieną, įlašinkite migdolų ir/arba vanilės esencijos, sudėkite citrinos žievelę. Ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus ir jame kepkite blynus. Apverskite po 2-3 minučių - patikrinę, kad apačia įgavo rusvą atspalvį.

Sveikuoliški Blynai su Saldžiomis Bulvėmis ir Kokosų Miltais

  • 500 ml pasirinkto augalinio pieno (aš pyliau 250 ml kokosų (mažesnio riebumo) ir 250 ml ryžių pieno/ pieno kiekį rinkitės pagal tai, kokius miltus dėsite.
  • 2 a. š.
  • 2 š.

Išvirkite ar iškepkite orkaitėje saldžią bulvę (tikrai užteks vienos nedidelės, bet pasverti nepatingėkite ir dėkite būtent tiek, kiek reikia), jai atvėsus - nulupkite ir sutrinkite šakute (jeigu blynų tešlą maišysite rankomis, pasistenkite bulves sutrinti kuo tolygiau, kad neliktų gumuliukų, tačiau tešlą maišant virtuviniu kombainu, labai stengtis nereikia - jis padarys šį darbą už jus).

Sumaišykite bulvių, pieno ir sirupo mišinį kartu su miltų mišiniu ir pildami likusį pieną (jeigu jo reikia) stenkitės išgauti tirštą, aukščiau aprašytą blynų tešlą. Viską sukite tol, kol masė taps tolygi, tik nepersistenkite.

Norėdami išgauti storus, amerikietiškių blynų stiliaus blynus, kepkite su metaline sausainių išspaudimo formele, tik ji turi būti kiek didesnio skersmens, nes kitaip kepsite visą dieną.

Į blynų tešlą galite įmaišyti šokolado lašelių, dėti cinamono ar ką tik sugalvosite.