pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip marinuoti imbierą sušiui: receptas ir patarimai

Sušiai - garsiausias japoniškas užkandis, išpopuliarėjęs visame pasaulyje dėl galimų skonių ir gaminimo būdų įvairumo. Universali formulė „ryžiai + įdaras + jūros dumblių lapai“ leidžia eksperimentuoti su ingredientais ir išradinėti naujus skonio derinius. Marinuoto imbiero visai nesunku pasiruošti ir namuose.

Marinuoto imbiero receptas

Gaminimo eiga:

  1. Imbiero šaknį nuplaukite ir nulupkite.
  2. Supjaustykite (ar sutarkuokite) kuo plonesniais griežinėliais. Tam galite net panaudoti bulvių skutiklį.
  3. Imbierą sudėkite į dubenėlį, apibarstykite druska, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
  4. Puodelyje sumaišykite ryžių actą ir cukrų. Skystį užvirkite.
  5. Imbierą sudėkite į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus tirpalą.
  6. Palaukite, kol atvės ir uždenkite dangtelį.
  7. Pastatykite į šaldytuvą.
  8. Po savaitės jau galima ragauti.

Suši gaminimas

Dažnas mano, kad juos pasigaminti sugeba tik patyrę meistrai, studijavę sušių gaminimo mokslą mažiausiai dešimtmetį, ir po to dar pusę amžiaus praktikavęsi, prižiūrimi griežtų samurajų kažkur Osakos pusrūsyje. Toks įsivaizdavimas neleidžia net pradėti ritinėlių gamybą paprastoje namų virtuvėje.

Teisybės dėlei visgi reikia pažymėti, kad aukštos klasės šefai praleidžia metų metus specializuodamiesi sušių gamyboje, o jų susukti ritinėliai primena meno kūrinius, žavinčius ir akį, ir skonio receptorius. Na tai kas? Japonai namuose dažnai valgo suši išvis be žuvies.

Pagrindiniai ingredientai

Vienas svarbiausių suši ingridientų yra ryžiai, nuo jų priklausys galutinis variantas. Todėl reikia naudoti specialius suši ryžius, jie yra trumpagrūdžiai, saldesni už įprastus, o išvirus būna kibūs. Vienas svarbiausių suši ingridientų yra ryžiai, nuo jų priklausys galutinis variantas.

Taisyklingai ritinėlio formai išgauti prireiks bambukinio kilimėlio, jo dėka ryžiai ir įdaras prisispaus tolygiai. Kilimėlį patieskite ant lygaus stalo paviršiaus ir ant jo dėkite jūros dumblių lapą.

Ryžių paruošimas

  1. Nuplaukite ryžius po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu (vandens turi būt maždaug 2cm daugiau nei ryžių).
  2. Ryžiams gerai užvirus, sumažiname ugnį iki minimumo, svarbu nepervirti ir laikytis ant pakuotės nurodyto virimo laiko.
  3. Ryžiams iš puodo išimti naudokite tik medinius įrankius, ir jokiu būdu negremškite ryžių nuo puodo dugno, naudokite tik tuos ryžius kurie patys lengvai iškrenta iš puodo.
  4. Kol ryžiai vėsta, pasigaminkite ryžių acto užpilą. Naudokite tik ryžių actą! Visi kiti actai nesuteiks reikiamo skonio.
  5. Į atskirą puodą pilame pusę stiklinės ryžių acto (3 stiklinės nevirtų ryžių = 0,5 stiklinės ryžių acto), įdedame du valgomuosius šaukstus cukraus ir du arbatinius šaukštelius druskos.
  6. Kaitiname ant vidutinės ugnies kol visi ingridientai ištirpsta į vieną.
  7. Užpilame mišinį ant ryžių ir gerai išmaišome. Patarimas: nepilkite viso mišinio iškarto, pasitikėkite savo skoniu ir supylus pusę mišinio, papildykite jo vis paragaudami.

Sušių formavimas

  1. Rankas suvilgykite vandeniu, kad neliptų ryžiai, paimkite saują ryžių, dėkite ją maždaug per vidurį lapo ir paskirstykite vienodu sluoksniu, viršuje palikę apie 1,5 cm neužkloto lapo, kad susuktas sušis susiklijuotų.
  2. Beveik per vidurį lapo, šiek tiek arčiau savęs dedame norimą suši įdarą.
  3. Paimkite už apatinio kilimėlio krašto ir užlenkite, pirštais tvirtai laikydami kilimėlį, sušį kiek paspauskite ir sutvirtinkite, tik nespauskite pernelyg stipriai, kad ryžiai nepradėtų birti pro kraštus.
  4. Neuždengtą lapo kraštą suvilgykite vandeniu ir baikite sukti ritinėlį.

Pateikimas ir valgymas

Kaip suši ruošimas, taip ir jų pateikimas ir valgymas turi keletą taisyklių. Stalas serviruojamas taip, kad kiekvienas asmuo turėtų po mažą lėkštutę sojai ir medinių valgymo lazdelių porą. Suši patiekiamas su sojos padažu ir vasabi pasta-japonijos pipirkiemiu, jo skonis artimas krienams. Paprastai gabalėlis wasabi yra išmaišomas indelyje su sojos padažu, į kurį po to pamirkomi suši ritinėliai. Pastarojo užtenka kelių gramų, kad nuo aitrumo ištrykštų ašaros ir burna degtų keletą minučių.

Ingredientų pasirinkimas

Šiuos ingredientus turėtumėte be vargo rasti didžiuosiuose prekybos centruose, sveiko maisto parduotuvėse ar specializuotose Azijos parduotuvėlėse. Dažniausiai jie supakuoti ir paruošti taip, kad gali stovėti mėnesius.

  • vasabi milteliai* (jie parduodami mažose konservų dėžutėse.
  • bambukinė servetėlė sušių vyniojimui (didelis proceso palengvinimas.

Pažymėti žvaigždute produktai - garantuota sėkmė. Bet jūs sąrašą galite papildyti ir kitais produktais.

Alternatyvūs sušių variantai

Bent kartą per savaitę tūla japonų šeima išsiverda kubilą suši ryžių, padeda stalo viduryje šalia nori (jūros dumblių) lapelių ir įvairiausių priedų, tinkamų sukti į vidų. Kiekvienas šeimos narys pats sau susisuka ritinėlį su tais ingredientais, kuriuos pats mėgsta. Ypač toks kūrybingas užsiėmimas patinka vaikams.

Visa sušių skonio esmė slypi lipniuose ryžiuose, sojos padaže ir vasabi . Ir tobuliems sušiams tikrai nebūtinai reikia žuvies. Jiems puikiai tiks avokadai, tamago (susuktas į ritinėlį omletas su trupučiu cukraus ir sojos padažo), agurkai, morkos, laiškiniai svogūnai, saldi bulvė (prieš tai iškepta orkaitėje), pakepintos tofu (sojų varškės) juostelės, kanpyo (saldžios moliūgo juostelės, pamarinuotos sojos padaže ir mirin (ryžių acte)), paskrudintos saldžiosios paprikos su nulupta odele, lengvai nuplikyti šparagai, įvairūs daigai, žalėsiai, grybai ir beveik bet kokios kitos daržovės, kokias tik sugalvosite.

Sušių menas didžiąja dalimi susideda (neskaitant mokėjimo virtuoziškai atrinkti ir supjaustyti šviežią žuvį) iš tobulo jų dizaino. Namuose galime taip nepersistengti ir bandyti įvairiausius variantus, suvalgant nupjautus rulonėlio kraštelius ir nepergyvenant, kad ritinėliai neturi tokios formos, kokią įsivaizdavote. Nepamirškite, kad sušių gamyba - tai sėkmė, ateinanti su praktika. Todėl jei pirmasis ritinėlis nesilaiko ir byra, jo skonis visvien greičiausiai bus fantastiškas!