pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nugarinės kepsnys tešloje: receptas

Greiti ir sotūs pietūs kiaulienos kepsnio pavidalu patiks visiems mėsos valgytojams. Šį patiekalą galima paruošti gana greitai. Tešlos dėka kepsniai yra stebėtinai švelnūs ir minkšti.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Sūris
  • Majonezas
  • Prieskoniai
  • Druska
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Nugarinę nuvalyti, kad neliktų plėvelės ir kremzlių.
  2. Mėsą supjaustykite ne didesniais kaip 1 centimetro storio gabalėliais. Prieš dedant į tešlą, pasūdome ir pagardiname.
  3. Virtuviniu plaktuku išmuškite mėsą iš abiejų pusių. Iš kilogramo nugarinės paprastai gaunu apie 12 kepsnių. Bet man pavyko 12 karbonadų, tad kepti teko ilgai.
  4. Dabar gaminame tešlą: kiaušinius išplakame su prieskoniais, druska ir majonezu. Nebūtina naudoti maišytuvo, tai galima padaryti įprasta šluotele.
  5. Palaipsniui suberkite miltus ir plakite iki tirštos grietinės. Pabaigoje suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Kotletus iš abiejų pusių pamirkykite tešloje ir sudėkite į keptuvę. Kepkite juos augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Štai ir viskas! Taip greitai galite paruošti patrauklų ir sotų antrąjį patiekalą.

Tokio patiekalo kasdien, ko gero, negaminsime, tačiau šventei jis tiesiog idealus. Gardus, efektingai atrodantis, jis tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. Kol kepa kepsniai, dažniausiai ruošiu garnyrą arba darau daržovių salotas. Kaip garnyrą prie šios mėsos galite pasigaminti šviežių daržovių salotų arba paruošti bet kokią košę. Viskas paprasta ir lengva.

Variacijos:

Jautienos nugarinė tešloje su kumpiu ir grybais

  1. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti iš visų pusių, kad jautiena viduje liktų sultinga.
  2. Stambiai supjaustyti pievagrybius ir apkepinti keptuvėje kartu su česnaku. Supilti vyną, pagardinti druska, pipirais, persilado prieskoniais ir patroškinti, kol nugaruos skystis.
  3. Grybus su česnaku (be skysčio) sudėti į trintuvą ir susmulkinti.
  4. Ant sluoksniuotos tešlos lakšto dėti vytinto kumpio riekeles, paliekant tešlos šonus tuščius. Ant kumpio paskleisti grybus. Ant viršaus dėti jautienos nugarinę ir pilnai uždengti tešla. Taip pat mėsa turi pilnai pasidengti vytintu kumpiu su grybais.
  5. Kad tešla neatliptų, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir užlipdyti. Tešlos perteklių nupjauti. Viršų galima dekoruoti tešlos juostelėmis ir viršų taip pat aptepti kiaušinio plakiniu.
  6. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. (priklausomai nuo mėsos dydžio). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasiekia 58°C.

Kiaulienos kepsnys su sūriu tešloje

  1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pamuškite.
  2. Kiaulienos kepsnius įtrinkite druska bei pipirais.
  3. Sutarkuokite sūrį ir dėkite ant kiaulienos kepsnių.
  4. Tešlai išplakite kiaušinius su alumi, miltais bei druska.
  5. Panardinkite kepsnius su sūriu į tešlą ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  6. Patiekite šiltus su mėgstamu padažu bei garnyru.

Nugarinės kepsnys tešloje su obuoliais ir grybais

  1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
  2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą.
  3. Tada supilkite karštą vandenį, uždenkite keptuvę ir 10 min.
  4. Per tą laiką nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  5. Obuolius pakepinkite likusiuose taukuose.
  6. Tešla uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.