pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos pyragas su datulėmis: receptas be cukraus

Šis datulių pyragas - puikus desertas, neturintis nei lašo pridėto cukraus! Puikiai tiks veganams, nes taip pat jis ir be kiaušinių.

Ingredientai

  • 20-25 vnt. datulių
  • Apelsinų sultys
  • Aliejus
  • Nutarkuota apelsinų žievė
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Druska

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
  2. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Blenderyje arba kombaine susmulkinti iki tyrės datules su apelsinų sultimis.
  4. Perkelti į kitą indą, supilti aliejų ir suberti nutarkuotą apelsinų žievę.
  5. Suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Jeigu tešla gaunasi labai tiršta, įpilti dar šiek tiek apelsinų sulčių.
  6. Supilti tešlą į kepimo indą ir kepti 35-40 min. arba kol iškeps, patikrinti galima su mediniu pagaliuku, jis turi būti švarus, neapkibęs tešla.
  7. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti 10 min. Tada išimti iš kepimo formos ir leisti pilnai ataušti.

Pirmiausia - suminkštinti datules. į puodo, būtinai paskleiskite lėkštėje, kad greičiau atvėstų. įberkite šaukštelį sodos (soda padeda joms geriau ištežti) ir pavirkite apie 5 minutes. jos pradeda težti ir sugeria visą vandenį. Nežiopsokite, nes gali suvirti ir pridegti!

Štai dar vienas variantas, kaip pasigaminti šį nuostabų pyragą.

Ingredientai:

  • Išmirkytos datulės
  • Saldžiosios bulvės
  • Kokosų aliejus
  • Riešutų sviestas
  • Druska
  • Kakava
  • Miltai
  • Kepimo milteliai

Gaminimo eiga:

  1. Išmirkytas datules ir iškeptas saldžiąsias bulves sutriname elektriniu trintuvu iki košelės. Jei kombainas vargsta, tai įpilame šlakelį vandens, kad viskas susimaltų.
  2. Į bulvių ir datulių masę sudedame kokosų aliejų, riešutų sviestą, beriame dosnų žiupsnį druskos ir viską gerai išmaišome.
  3. Suberiame kakavą, miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į kepimo popieirumi ištiestą nedidelę (maždaug kaip pusė tradicinės kugelio kepimo formos) kepimo formelę sudedame gautą masę, ją paskirstome šaukštu ar mentele, kad paviršius išsilygintų.
  5. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes ar iki valandos.
  6. Išėmę iš orkaitės, prieš pjaustydami leidžiame gerai atvėsti, papuošiame šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Jeigu naudosite minkštas datules, jos sukris pačios, jei kietesnes - kai kurios gali išlaikyti formą. „Kad viskas pavirstų į malonų datulių sirupą, viską sumalsiu smulkintuvu. Jeigu jo neturite, tikrai nieko tokio, pyragas tiesiog turės daugiau tekstūros“, - sako B. Laidos vedėja naudoja ir kakavą. „Ji vandenyje geriau išverda, išsilydo, tad pyrago tekstūra tampa vientisesnė, minkštesnė“, - sako B. Jis bus pakankamai drėgnas, bet labai skanus, tikina receptu pasidalijusi B.