pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Traškios vištienos blauzdelės pagal Gian Luca Demarco ir pistacijų keksiukai iš Ali Gadžijevo

Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo šventiniams pietums išsikepti patiekalą, kuris jam sužadina malonius prisiminimus apie vaikystę. Tai puikaus skonio ir pakankamai paprastai paruošiamas patiekalas - traškios vištienos blauzdelės, keptos aliejuje.

Jei jau TV3 laidos „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco sugebėjo nustebinti save, tai pavyks visiems. Kas gali būti geriau, nei sultinga vištiena viduje ir traški, sūrio su čiobrelių prieskoniu plutelė išorėje? O skonius dar labiau sustiprina orkaitėje keptos paprikytės su sūrio įdaru ir apskrudusia rūkyta šonine išorėje.

O koks yra tobulas desertas? Kaip pasakytų Gian Luca, tas, kuriame yra pistacijų. Taigi Ali Gadžijevas pradžiugins bičiulį ir pagamins pistacijų keksiukus. Purūs, drėgni, lengvi pyragėliai yra tikras džiaugsmas savaitgaliui.

Labai gardūs receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Traškios vištienos blauzdelės su paprikomis

Ingredientai:

  • 6-8 vištienos blauzdelės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Tešlai (apvoliojimui):

  • 80 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g kreminio sūrio
  • 100 g šviesaus alaus
  • 80 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • Druskos
  • Pipirų

Apvoliojimui:

  • 90 g maltų džiūvėsėlių
  • 70 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Vištienos prieskonių

Įdarytoms paprikoms:

  • 10-12 mažų paprikyčių
  • 200 g kreminio sūrio
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Šakelė šviežio čiobrelio
  • 10-12 rūkytos šoninės juostelių

Gaminimas:

  1. Vištienos šlauneles apvirti pasūdytame vandenyje 15 min.
  2. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti - turi gautis vientisa skystoka masė.
  3. Atskirame plokščiame inde sumaišyti džiūvėsėlius, parmezano sūrį ir prieskonius vištienai.
  4. Vištieną kiaurasamčiu ištraukti iš vandens ir dėti ant popierinio rankšluosčio. Šiek tiek palaukti, kad nugaruotų drėgmė.
  5. Blauzdeles mirkyti tešloje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti puode gerai įkaitintame aliejuje (bent iki 170° laipsnių temperatūros), kol įgaus auksinę spalvą.
  6. Garnyrui labai tinka orkaitėje keptos paprikos. Paprikų įdarui sumaišyti kreminį sūrį, parmezaną ir šviežius čiobrelio lapelius. Paprikas ties koteliu nupjauti ir išimti sėklytes. Pprikimšti įdaru, o tada apvynioti šoninės juostelėmis. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 150° laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (su konvekciniu režimu).

Pistacijų keksiukai

Ingredientai (10-12 keksiukų):

  • 80 g sviesto
  • 35 g lazdyno riešutų
  • 30 g migdolų miltų
  • 95 g cukraus pudros
  • 50 g miltų
  • 30 g pistacijų pastos
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinių baltymai
  • 25 g cukraus

Glajui:

  • 1 stiklainis abrikosų džemo
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 50 g romo

Gaminimas:

  1. Pradžioje reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį kaitinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
  2. Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol taps miltų konsistencijos. Supilti miltus ir šiek tiek išmaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
  3. 2 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase.
  4. Naudojant konditerinį maišelį užpildyti ½ keksiukų formelių.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180°C laipsnių temperatūros ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C laipsnių. Kepti apie 20-25 min.
  6. Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min, kad atvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
  7. Kol keksiukai vėsta, paruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
  8. Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Trumpam palikti pastovėti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.

Šis receptas, kurį TV laidoje pristatė virtuvės šefas Gian Luca Demarco, puikiausiai tiktų ir Kalėdų, ir Naujųjų metų, ir bet kurios kitos šventės stalui.