pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Išpjovos Patiekalai - Receptai ir Gaminimo Patarimai

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

Soti, kvapni ir sušildanti čili sriuba pagal klasikinį receptą. Šis patiekalas patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą.

Empanados - tradiciniai čilietiški pyragėliai su jautiena

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Jautienos steikas (didkepsnis)

1. Jautienos išpjovą supjaustome 2,5-3 centimetrų storio gabalėliais ir valandą ar dvi palaikome kambario temperatūroje (jeigu prieš tai mėsa buvo šaldytuve).

2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, dedame jautienos gabalėlius (daugiausiai du vienu metu, kad neatšaldytų keptuvės). Aliejus turi būti labai karštas, jeigu temperatūra bus per žema, iš vidaus išsiskirs sultys ir steikas jose troškinsis, mėsa taps kieta.

* 6 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų tik švelniai apkepęs, "su krauju";

* 8 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų sultingas, rožiniu vidumi - vidutiniškai iškepęs;

* 10 minučių iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų pilnai iškepęs (NErekomenduoju :)).

Mėsą keptuvėje vartome kas 20 sekundžių, tada viršutinė pusė nespės atvėsti ir jautienos steikas keps tolygiai. Vartymui naudokite specialias žnyples, jokiu būdu nebadykite steiko šakute, nes išbėgs sultys.

3. Iškepus iki norimo lygio, steiką išimame iš keptuvės, pagardiname druska, pipirais ir paliekame kelias minutes pastovėti.

O toliau jau fantazijos ir skonio reikalas.. galite apšlakstyti steiką šviežiomis citrinos sultimis, aplieti česnakiniu padažu, arba uždėti specialiai pasigaminto sviesto su petražolėmis ar krapais. Taip pat galite patiekti jautienos didkepsnį ant krūvelės kepintų svogūnų žiedų.

Sviestas su žalumynais. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kol nebebus labai kietas. Įberkite petražolių arba krapų, druskos, pipirų, įspauskite citrinos sulčių. Iš sviesto formuokite 2 cm storio volelį, suviniokite jį į sviestinį popierių ir palaikykite šaldytuve, kol sukietės. Ant iškepto steiko dėkite atpjautą 0,7-1 cm storio sviesto su žalumynais griežinėlį.

Kepinti svogūno žiedai. Svogūną supjaustykite griežinėliais, griežinėlius suskaidykite žiedeliais, apvoliokite miltuose ir išvirkite karštame aliejuje.

Jautienos steiką patiekite su mėgstamomis salotomis ir garnyru. Skanaus!

Tirštas išpjovos troškinys su pievagrybiais ir spalvinga bulvių koše

Sotus ir kvapnus išpjovos ir grybų troškinys pasotins išalkusį ir pamalonins mėgstantį skaniai pavalgyti. Greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą spėsite paruošti ir vakare po darbo.

Kiaulienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

Garnyrui:

  • Bulvių košės su žirneliais ir morkomis.

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite apie 2 cm storio griežinėliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir apkepkite mėsos gabaliukus iš visų pusių.
  3. Išimkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir padėkite šiltai suvynioję į foliją.
  4. Keptuvėje apkepkite svogūną, kai jis įgaus auksinį atspalvį, sudėkite česnaką ir dar trumpai pakepkite.
  5. Ant svogūnų ir česnakų užpilkite grietinėlę ir sudėkite mėsą. Patroškinkite apie 10 min.
  6. Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite apie 5 min.
  7. Į keptuvę sudėkite miltus ir apkepinkite – tai sutirština padažą.
  8. Dar patroškinkite, kol mėsą iki galo iškeps.
  9. Pabaigoje sudėkite supjaustytas petražoles.
  10. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kelias pusiau perpjautas bulves, 1 į kelias dalis perpjautą morką. Kai išvirs, vandenį nupilkite, įpilkite šlakelį šilto pieno, gabaliuką sviesto ir sutrinkite košę. Pabaigoje sudėkite konservuotų žirnelių ir dar kartą lengvai permaišykite.
  11. Mėsą patiekite kartu su spalvinga – oranžine bulvių koše su žaliais žirneliais.

Svarbiausia – mėsos kokybė ir šviežumas

Pasak „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pirkėjams visada tiekiama šviežia kiauliena. Į parduotuves mėsa atkeliauja iš „Rivonos“ mėsinės Šilalės rajone. Mėsos cechas modernizuotas, mėsa apdorojama greičiau nei anksčiau. Dabar per valandą „Rivonoje“ paskerdžiama 150, o per mėnesį – 18 tūkst. kiaulių.

Įmonės technologės Daivos Vaišvilienės teigimu, modernizavus įrangą, įdiegtas ir staigus mėsos atšaldymas, leidžiantis greitai ir saugiai atvėsinti skerdenas per 6 valandas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius

Tos pačios dienos vakare skerdienos puselės išvežiojama po parduotuves, kurių mėsinėse mėsa supjaustoma ir nuo pat ryto pirkėjai gali įsigyti šviežios kiaulienos. „Kiaulienos kokybę mes garantuojame“, – tvirtina D.Bartošius.