pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pieniška sriuba su kleckais: paprastas ir gardus receptas

Pieniška makaronų sriuba vaikams - patiekalas, kurį mėgsta tiek mažieji, tiek suaugę. Ji be galo gardi, lengvai pagaminama, patiks net patiems išrankiausiems. Štai toks stebuklingas ir subtilus receptas.

Pieniškos makaronų sriubos ingredientai ir gaminimas

Makaronus galite naudoti įvairių rūšių formų - tinka tiek stambesni, tiek smulkesni. Rekomenduojame rinktis makaronus, kurie turi daugiau skaidulų, yra pagaminti iš kietagrūdžių kviečių. Vietoj makaronų galite naudoti ir kitas kruopas, pavyzdžiui, grikius, ryžius, avižų dribsnius, perlines kruopas. Jeigu norite, kad ši pieniška sriuba būtų maistingesnė, galite įdėti ir daržovių. Puikiai tiks žirneliai, morkos, kopūstai.

Šią sriubą rekomenduojama duoti vaikams nuo 11-12 mėn. Įsitikinkite, kad vaikas nėra alergiškas pieno poduktams ar kviečiams.

  1. Į puodą įpilkite vandens, jį užkaiskite, pasūdykite.
  2. Kai užvirs, sudėkite makaronus ir virkite, kol makaronai bus minkšti.
  3. Tada nupilkite vandenį iš puodo, jo palikite tiek, kad makaronai būtų ne visai apsemti.
  4. Supilkite pieną, pakaitinkite, kol pienas pradės virti.
  5. Puodą nuimkite nuo ugnies ir leiskite sriubai keletą minučių pastovėti.

Po kelių minučių, kai makaronai išverda, įpilame pieno tiek, kad gautume norimą baltumą ir tirštumą.

Suvalgyti reikėtų tą pačią dieną, nes kitą dieną jau netinkama ši sriuba, pasta pažliugus tikrai nėra skani.

Kleckų sriuba - „zacirka“

„Zacirka“ arba pieniška kleckų sriuba mūsų virtuvėje retai, bet gaminama. Su malonumu pieniškos sriubytės lėkštę suvalgome vakarienei. Ji pagaminama labai greitai ir mums ji gardi. Stengiuosi neužmiršti tradicinių mūsų šeimos receptų, su kuriais augome“, - sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Pieniškos kleckų sriubos receptas

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 kiaušinis
  • 2-2.5 v.š. miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • Pieno

Gaminimas:

  1. Kiaušinį suplakiau su druska ir subėrusi miltus išmaišiau.
  2. Į verdantį pieną su druska sudėjau nugnybtus tešlos gabaliukus ir paviriau 1-2 minutes.
  3. Patiekiant pagardinau sviestu, o kas mėgsta saldžiau, galite įsiberti cukraus.

Tai tikrai nereiškia, kad namuose badas, bet tiesiog ekspromtu kilo mintis, kuriai įgyvendinti reikia vos kelių minučių. Ir patikėkit - lėkštę šios sriubos suvalgiau su didžiausiu malonumu.

Pieniška leistinukų sriuba

Reikės (2 asm.):

  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. miltų
  • Pieno
  • Druskos

Kaip gaminti:

  1. Dubenyje suplakiau kiaušinį su miltais. Masė gaunasi tirštos grietinės konsistencijos.
  2. Užstačiau puodą su pienu, pasūdžiau ir palaukiau, kol užvirs.
  3. Kai pienas užvirė, sumažinau kaitrą ir per kiaurasamtį (galite naudoti tarką) supyliau paruoštą kiaušinio ir miltų masę.
  4. Pavirus 1-2 minutes puodą nukėliau nuo kaitros.

Viskas.