pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bananinis pyragas su obuoliais: gardus receptas

Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti skanų bananinį pyragą su obuoliais. Tai puikus būdas sunaudoti prinokusius bananus ir mėgautis gardžiu desertu.

Obuolių ir bananų pyrago receptas

Šis obuolių pyrago receptas gimė, kai reikėjo gelbėti naminius obuolius ir labai prinokusius bananus. Man labai patinka greiti ir paprasti pyragai - sumaišai keletą paprastų ingredientų ir gauni nuostabų desertą. Gerai kad namuose šilta ir nuotaiką kelia ką tik iškeptas obuolių pyragas: ne per šlapias, ne per sausas, vietomis traškus, o svarbiausiai ne per saldus. Skanauju ir net užsimerkiu iš malonumo… Pyragas lėtai ištirpsta burnoje.

Ingredientai:

  • 5 dideli obuoliai (~550g jau nuluptų ir be sėklyčių) (man labiausiai tinka nesaldūs, truputį, bet ne per daug rūgštūs obuoliai.
  • 2 vid. bananai
  • 350 g avižinių dribsnių
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g razinų (nebūtina)
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. kardamono (nebūtina)
  • 2 nubr. arb. š. malto imbiero (nebūtina)
  • 2/3 nubr. arb. š. vanilinio cukraus
  • 1/4 nubr. arb. š. druskos
  • 1 nubr. arb. š. kepimo miltelių
  • ~135 g sviesto

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabalėliais. Bananus taip pat nulupame, perpjauname išilgai į 4 dalis ir supjaustome gabalėliais.
  2. Į obuolių ir bananų masę sudedame cinamoną, kardamoną, maltą imbierą ir vanilinį cukrų.
  3. Į kitą indą supilame manus, miltus, cukrų ir gerai sumaišome.
  4. Ant pyrago viršaus kruopščiai klojame sviestą, plonai, bet be jokių tarpelių. Nuo to priklausys ar pyragas nesušoks į nepageidaujamus neiškepusius manų gabalėlius.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir nustatome karšto oro funkciją. Kepame maždaug 30 min kol gražiai paruduos viršus.
  6. Aš dar mėgstu viską išjungus palaikyti apie pusvalandį ar valandą orkaitėje, kad pyragas nepatirtų šoko ir lėtai atvėstų iki man reikiamos temperatūros. Tačiau tai visai nebūtina.

Patarimai ir pastebėjimai

  • Tai, kaip iškeps pyragas dar labai priklauso ir nuo orkaitės. Kiekviena orkaitė turi savo kepimo būdus ir kartais prie to paties karščio vienose patiekalas iškepa greičiau nei kitose. Tad kepdamos pasireguliuosite laiką palei save.
  • Jei nepatinka kardamonas ar imbieras, galite apsieiti ir be jų.

Bananų ir šokolado pyragas

Šiam bananų ir šokolado pyragui neįmanoma atsispirti. Saldus, drėgnas, priklausomybę sukeliantis ir nesudėtingas pagaminti. Patiekite su mėgstama kava.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g juodojo šokolado
  • 3 prinokę bananai
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 250 g miltų
  • 50 g kakavos
  • Žiupsnelis druskos
  • Plakamosios grietinėlės (patiekti)

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11x30 cm), arba stačiakampę (22x22 cm).
  2. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  4. Šokoladą susmulkinkite malūnėliu arba sutarkuokite.
  5. Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į maišymo indą. Viską sumaišykite plaktuvu. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.
  6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
  7. Plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.

Šiame recepte nėra pridėtinio cukraus, visas saldumas tik iš bananų ir obuolių bei razinų. Kas dar puiku šiame recepte, kad nėra pridėtinio cukraus, visas saldumas tik iš bananų ir obuolių bei razinų. Razinų galima ir nedėti, bet jos suteikia papildomo skonio ir šiek tiek daugiau saldumo, tačiau jei norisi, jas galima keisti džiovintomis spanguolėmis ar datulėmis, bet man obuolių pyragas skaniausias, kai jame yra razinų, tiesiog tobulas derinys.