pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Padažai prie Lašišos Salotų: Lengvi ir Skanūs Receptai

Paskutiniu metu širdį užkariavo įvairiausios salotos su lašiša. Kiek naršau internete, vis akys užkliūna būtent už tų receptų, kuriuose yra lašišos. Tokias salotas aš tikriausiai galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Šiandien noriu pasidalinti labai paprastai pagaminamomis, lengvomis salotomis su lašiša, daržovėmis ir skaniu medaus-garstyčių padažu. Jos tikrai pavyks kiekvienam, nes ne tik paruošimas paprastas, bet ir ingredientai taip pat labai paprasti. Salotos gaunasi lengvos, sveikos bei itin tinkamos, kai norisi “kažko“ greitai paruošiamo ir skanaus.

Medaus-Garstyčių Padažas Lašišos Salotoms

Galiausiai viską tobulai apjungia lengvai salstelėjęs ryškaus skonio medaus - garstyčių padažas:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių

Salotos su Kepta Lašiša ir Baklažanais

Išmėginus spalvingą, maistingą ir sočią salotų variaciją iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje TV laidų vedėjo knyga, tikrai pajusite pavasarinę nuotaiką. Išskirtinę skonių paletę sukurs lęšiai, kepta lašiša, baklažanai bei mangas.

Reikės:

  • 2 baklažanų
  • 1 didelio mango
  • 200 g lęšių
  • apie 300 g lašišos filė
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 100 g žalumynų
  • apie 60 g lydyto sviesto
  • žiupsnelio Kajeno (uoginės) paprikos
  • žiupsnelio druskos

Padažui:

  • 100 g varškės
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 30 g kalendrų
  • šlakelio citrinos sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Baklažanus supjaustykite griežinėliais, mangą - nedidelėmis skiltelėmis. Pjaustytus produktus pabarstykite druska ir Kajeno paprika. Baklažanus sudėkite į kepimo formą ir ištepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet sudėkite mangus bei stambiai supjaustytą lašišą ir kepkite dar 10 min. Lęšius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Virtus lęšius sudėkite į lėkštę.

Kiti padažo variantai

padažui: šaukštas skysto medaus, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukštas ar du citrinos sulčių, druskos pagal skonį, Chimichurri prieskonių 2 a.š. Nerealiai man patinka šis mišinys, jis vienas iš populiariausių turbūt visame pasaulyje, kas gi jo nežino.

Patarimai ir idėjos

Man patinka kurti, improvizuoti. Dažniausiai idėjos ir jų suderinamumas gimsta iš to ką randu namuose. Taip buvo ir šį sykį. Idėja kilo savaime. Manau tokie paprasti receptai ir žavi. Ką turime - iš to ir gaminame! Lašišą gardinu žuvies prieskoniais, nuoroda Prieskoniai žuviai. Nepaprastai gardūs prieskoniai, jų sudėtis buvo kuriama bendradarbiaujant su virtuvės šefais. Paskui lašišą aptepame pomidorų pasta ir apkepame ant keptuvės. Atsargiai! supjaustome 5 saulėje džiovintus pomidorus.