pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Minkštų kotletų receptai su nuotraukomis

Medalis tam kas sugalvojo šio patiekalo receptą! Kotletus tikriausiai moka paruošti dauguma. Kartais gaunasi skanesni, kartais paprastesni, bet jie vis tiek būna suvalgomi. Šiandien noriu parodyti savo tikrų tikriausią atradimą.

Lašišos kotletai

Receptą radau pas Rimuką, tik papildomai įdėjau maltų džiūvėsėlių. Sultingi, purūs ir minkšti lašišos kotletai. Lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Labiausiai man patiko dėl to, kad visai nesijaučia žuvies kvapo. Kadangi aš su žuvimi ne itin draugauju, tai man labai aktualu.

Šiandien Jums parodysiu kaip pagaminti tobulai gali būti pagaminti troškinti žuvies kotletai-kukuliai. Juos paruošime su nuostabiu česnakiniu grietinėlės padažu. Tokį paruošimo būdą įprastai pripažįsta net tie, kurie žuvies nelabai mėgsta.

Reikės:

  • 1 kg lašišos (pirkau su oda ir kaulais be galvos)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. manų kruopų
  • pieno manų kruopoms užpilti (tiek, kad apsemtų)
  • 2 v.š. maltų džiūvėsėlių
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • persilado prieskonių arba kapotų žalumynų
  • maltų juodų pipirų
  • druskos pagal poreikius

Gaminimas:

  1. Nuo lašišos pašalinkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus. Šį darbą atlikite labai atidžiai.
  2. Lašišą sukapokite peiliu. Galite ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
  3. Į smulkintos lašišos masę dėkite sutarkuotą svogūną, išspaustas česnako skilteles, piene išmirkytus manus, pipirus, persiladą, druskos, kiaušinius, džiūvėsėlius.
  4. Masę gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 min.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiog šaukštu formuokite kotletus. Kadangi faršas yra labai minkštas tai su šaukštu patogiau.

Kiaulienos kotletai

Be galo skanius ir sultingus kiaulienos troškintus su grietine. Visa jų paslaptis yra mineraliniame vandenyje.

Šiandien aš noriu Jums parodyti mūsų šeimai labai patinkančius kiaulienos kotletus su kopūstais, kuriuos mes be galo mėgstame.

Vištienos kotletai

Tiesiog tobuli paukštienos kotletai!

Šiandien rodau mūsų šeimai labai patinkančius įdarytus vištienos faršo kotletus su daržovėmis ir pievagrybiais. Jiems reikia tikrai nedaug ingredientų, o ir jie visiškai paprasti, tad tokiai vakarienei daug pinigų neišleisite.

Mano labai pamilti vištienos kotletai su daržovėmis ir džiūvėsėliais. Jie gaunasi itin traškūs ir labai skanūs.

Maltos vištienos krūtinėlės kotletai su manų kruopomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvai pagaminamo, sultingo ir sveiko patiekalo.

Nors vištienos mėsa, ypač filė, yra dietinė ir sveika, kotletai iš jos dažnai gana sausi, tačiau tai labai nesunkiai galima pataisyti ir šiame recepte papasakosiu, kaip pasigaminti švelnius vištienos kotletus. Būtent taip būna, kai kotletus norisi valgyti vėl ir vėl, jie tokie skanūs ir sultingi, tiesiog tirpsta burnoje.

Gaminimas:

  1. Galite naudoti jau paruoštą faršą arba pasigaminti patys. Taigi, faršą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, sudėkite karį ir druską.
  2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite trintuvu, suberkite į dubenį su malta mėsa, suberkite džiūvėsėlius, o faršą gerai išmaišykite.
  3. Dabar imame šiek tiek maltos mėsos ir iš jos darome blyną. Į blyno vidurį įdėkite gabalėlį sviesto, sujunkite faršo kraštus ir suformuokite kotletą. Kartojame šią procedūrą, kol baigsis malta mėsa.
  4. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  5. Mūsų kotletai paruošti, belieka išsirinkti garnyrą pagal savo skonį. Gero apetito visiems!

Daržovių kotletai

Tokie morkų kotletai yra itin nuostabus patiekalo pasirinkimas, jeigu norisi pasigaminti ką nors sveikesnio ir labai skanaus. Dėl manų kruopų panaudojimo jie įgauna sodresnį skonį. Jeigu jūsų vaikai nemėgsta morkų - labai nesijaudiname. Šiuos kotletus mane išmokė gaminti mano teta. Jie mūsų šeimai labai patinka ir tikrai bus gaminami ateityje daugybe kartų. Kadangi tokie orkaitėje kepti kotletai yra su daržovėmis, garnyrui mums jų ir užtenka, nieko nereikia gaminti papildomai.

Purūs kotletai iš cukinijos su faršu - tai puikus pasirinkimas skaniai ir sočiai vakarienei. Šie kotletai yra ypatingai minkšti ir sultingi dėl švelnių, tarkuotų cukinijų, kurios suteikia patiekalui lengvumo ir natūralaus drėgnumo.

Kiti kotletų variantai

Šiandien su Jumis noriu pasidalinti savo karališkais maltos mėsos kotletai su daržovių ir sūrio įdaru viduje. Jie yra verti pačių didžiausių pagyrų.

Tokių kotletų gamybai aš pati visada naudojau jautieną. Šie jautienos kotletai dėl moliūgo gaunasi itin sultingi. Ir tikrai man daug skanesni, nei kiaulienos. Kai tik ateina moliūgų sezonas, būtinai renkuosi šį receptą ir net negalvoju apie kitus.

Kotletai su duona

Jei ir jūs ieškote to vienintelio - patikimo, paprasto, bet visada pavykstančio recepto - šie minkšti kotletai su duona taps jūsų nauju favoritu. Tobuli kotletai prasideda nuo tinkamų ingredientų. Svarbiausia - kokybiška mėsa, tinkamai paruošta duona ir keli skonį sustiprinantys priedai. Šis receptas itin paprastas, tačiau rezultatas - įspūdingas.

Paruošimas:

  1. Sumalkite kiaulienos ir jautienos mišinį.
  2. Svogūną ir česnaką kartu su išspausta duona permalkite mėsmale arba smulkiai sutarkuokite.
  3. Supilkite 100 ml šalto vandens ir plakite rankomis - tai suteiks masei purumo ir leis baltymams susijungti.

Svarbu! Šie kotletai visada pavyksta ne dėl sudėtingų triukų, o dėl paprastumo, kuris apgaulingai tikslus. Viskas, ką reikia padaryti - tinkamai paruošti faršą ir neskubėti. Švelni tekstūra išgaunama be kiaušinio, tik pasitelkus gerai išminkytą ir išplaktą mėsą. Kai pirmą kartą pabandysite, suprasite - kiaušinis dažnai net nereikalingas, jei žinai, ką darai.

Šis receptas tinka visai šeimai - nuo vaikų iki senelių. Kai turite puikius kotletus, garnyras tampa ne tik priedu, bet ir visa vakarienės nuotaika. Jei norisi šilto ir sotaus patiekalo - rinkitės bulvių košę. Jos kremiškumas puikiai dera su minkštu kotletų vidumi. Lengvesniam variantui idealiai tiks šviežių daržovių salotos - agurkų, pomidorų, ridikėlių. Jos atgaivina burną ir subalansuoja mėsos sodrumą.

Nebijokite improvizuoti. Galbūt daug kas galvoja, kad tik sudėtingi receptai gali nustebinti. Tačiau tikras maisto žavesys slypi paprastume - kai iš kelių ingredientų sukuriama tai, kas tampa šeimos tradicija. Šie minkšti kotletai su duona - puikus pavyzdys. Jie nekonkuruoja su restoraniniais kepsniais, nes tam ir nesukurti. Jie skirti šiltiems vakarams, kai norisi kažko pažįstamo, švelnaus ir nesudėtingo.

Daniški kotletai

Kas čia tokio iškepti kotletus? Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks.

Reikės:

  • 1 kg maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena
  • 2 per burokinę tarką sutarkuoti svogūnai
  • 2 kiaušiniai
  • 0,4 l pieno
  • 6 v.š.

Kotletai sekmadienio pietums

Sekmadienio pietums - kotletukai. Turbūt sakysite, na kas gi nemoka gaminti paprastų kotletų? Tačiau, kiek šeimininkių, tiek ir skonių. Pavyzdžiui, nuolat ginčijuosi su mama, nes jos kotletai kažkodėl gaunasi sausi ir kietoki, nors ji vistiek įtikinėja, kad minkšti. Na kai mama kotletą įsipjausto į sriubą, tai dar dar… Griežčiausias vertintojas - mano vyras, uošvienės kotletų nebevalgo, o namuose negaliu net nuo puodo nuvaryt. Batono riekeles užmerkiu su pienu, kad vos semtų, po kokių 10 min. labai gerai išmaigau pirštais, kad nebeliktų jokių gumuliukų (naudoju su plutele) iki vientisos košelės.

Keptuvėje ant aliejaus pasikepinu smulkiai pjaustytą didesnį svogūną. Į faršą sudedu batono košelę, keptus svogūnus, įspaudžiu česnakus, įmušu 2 kiaušinius, suberiu prieskonius ir viską išminkau. Kotletus iškepu keptuvėje ant labai gerai įkaitinto aliejaus. Iškeptus sudedu į puodą, užpilu vandeniu, kad vos vos siektų kotletų paviršių, įtrupinu sultinio kubelį. Ir ant silpnos ugnies troškinu apie 10 min nuo užvirimo.

Atskirame rundeliuke išlydau sviestą, suberiu miltus ir nuolat maišant kaitinu, kol miltai pradeda ruduoti. Tuomet į rundeliuką supilu visą verdantį skystį, kuriame troškinosi kotletai ir labai greitai išmaišau. Į padažą įdedu grietinės. Gerai išmaišytą padažą supilu atgal į puodą, kuriame troškinosi kotletai.

Šių nuostabių kotletų paslaptis - mažame gabalėlyje sviesto, kurį įdėsime į vidų, su juo kotletai taps nepaprastai sultingi ir švelnūs, tokio skanėsto niekas neatsisakys.