pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos ir ananasų patiekalų receptai

Patiekalai su vištiena ir ananasais ne iš karto pelnė populiarumą. Tačiau norint patekti į šio „dueto“ gerbėjų pusę, tereikia vieną kartą paragauti patiekalo su paukštiena ir egzotiniais vaisiais. Ananasas yra daugelio mėgstamas egzotinis vaisius, kuris yra skanus tiek šviežias, tiek derinamas su kitais ingredientais.

Vištienos salotos su ananasais

Rūkytos vištienos salotos su konservuotais ananasais ir majonezu - tai klasikinis patiekalas. Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais yra gaivi ir sultinga užkanda, puikiai tinkanti įvairioms progoms. Ši saldžioji rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais pievagrybiais, konservuotais ananasais, porais ir majonezu yra puikus pasirinkimas norintiems kažko paprasto, bet labai skanaus.

Ingredientai vištienos salotoms:

  • Vištienos krūtinėlė - 700 g;
  • Kiaušiniai - 3 vnt.;
  • Konservuoti ananasai - 400 g;
  • Fermentinis sūris - 170 g;
  • Graikiniai riešutai - 100 g;
  • Majonezas - pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos krūtinėlės filė išverdame ir supjaustome kubeliais.
  2. Kiaušinius išverdame ir sutarkuojame burokine tarka.
  3. Sūrį taip pat tarkuojame burokine tarka.
  4. Konservuotų ananasų skystimą nusunkiame, o ananasus susmulkiname.
  5. Graikinius riešutus smulkiai supjaustome arba lengvai pasmulkiname blenderiu.
  6. Į dubenį dedame vištieną, kiaušinius, ananasus, sūrį ir graikinius riešutus.
  7. Dedame majonezo ir viską išmaišome.

Pica su vištiena ir ananasais

Pica su ananasais ir vištiena buvo išrasta Kanadoje. Ten gyvenantis graikas, kuris šiuos produktus dėjo ant tešlos ir pridėjo kitų ingredientų, savo kūrinį pavadino Havajietiška pica. Šiuo pavadinimu patiekalas „gyvena“ picerijose visame pasaulyje.

Ingredientai:

  • šaldyta sluoksniuotos tešlos (1 sluoksnis);
  • vištienos filė;
  • pomidorų pasta;
  • konservuoti ananasų žiedai;
  • tarkuotas sūris.

Gaminimo eiga:

  1. Atšildžius ir iškočiojus tešlą, padėkite ją ant kepimo skardos.
  2. Išvirkite vištienos filė. Kai atvės, supjaustykite ją mažais gabalėliais.
  3. Aptepkite pagrindą pomidorų pasta.
  4. Jei nusipirkote skardinę ananasų žiedų, supjaustykite juos mažais gabalėliais.
  5. Sudėkite vištieną ir ananasus ant picos pagrindo.
  6. Paskutinis akcentas - tarkuotas sūris.
  7. Kepkite picą 20-25 minutes.

Kepsneliai su vištiena ir ananasais

Ingredientai:

  • Vištieną supjaustykite kepsniais;
  • Marinatui - sumaišykite ananasų sultis;
  • kokosų pieną;
  • romą;
  • smulkintą česnaką;
  • alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (bazilikus, raudonėlį ir mairūnus).

Gaminimo eiga:

  1. Paliekame bent porai valandų.
  2. Prieš kepdami, išimkite iš marinato, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  3. Kepkite kepsnelius ant įkaitinto grilio. Šalia pakepinkite šviežio ananaso griežinėllių.

Kiti receptai su vištiena ir ananasais

Vištiena su ananasais saldžiarūgščiame padaže: Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.

Vištiena su ananasais ir ryžiais: Vištų krūtinėles perpjaukite per pusę, supjaustykite juostelėmis, supilkite „Teriyaki“ padažą ir apie 15-20 min. pamarinuokite. Susmulkintus svogūnų laiškus dėkite į tą patį aliejų ir kiek apkepkite. Pamarinuotus vištienos gabaliukus pavoliokite krakmole ir dėkite į tą pačią keptuvę. Viską 3-4 min. Supjaustykite ananasą (jei nekonservuotas) ir dėkite į tą pačią keptuvę. Išvirkite ryžius. Prieš baigdamos virti, įberkite žiupsnelį šafrano. Paruoštą vištieną tiekite su ryžiais.

Vištiena su ananasais ir bambuko ūgliais: Baigiant apkepti mėsai sudėkite virtus ryžius, gabalėliais pjaustytus ananasus bei bambuko ūglius.