Norint pasimėgauti tobulu kokteiliu, nebūtina eiti į barą. Kokteiliai yra alkoholiniai ir nealkoholiniai; abu yra lengvai paruošti namuose. Gaivus ar šildantis gėrimas, populiarus bet kuriuo metų laiku. Tai gurmaniškas gėrimas, kuriam atsispirti sunku. Kokteilis yra įvairių ingredientų, tokių kaip alkoholis, sultys, vaisių sirupas, vanduo ar pienas, mišinys.
Populiarūs alkoholiniai kokteiliai
Alkoholiniai kokteiliai idealiai tinka vakarėliams. Jų receptai stebina išradingumu, išvaizda, skoniais ir deriniais. Kiekvienas kokteilis turi savo istoriją.
B-52
Pavyzdžiui, garsųjį „B-52“, pasak legendos, išrado amerikiečių lakūnai per Antrąjį pasaulinį karą. Jis gaminamas iš grietinėlės, kavos ir apelsinų tirpalo ir yra klasifikuojamas kaip virškinamasis produktas.
Cyrus
Kokteilis „Cyrus“ laikomas klasikiniu aperityvu - baltojo vyno ir juodųjų serbentų likerio mišiniu.
Cosmopolitan (Kosmopolitanas)
Tikriausiai daugelis žmonių Lietuvoje žiūrėjote serialą "Seksas ir miestas" ("Sex and the city") ir puikiai prisimenate, jog pagrindinės aktorės baruose nuolatos užsisakinėdavo būtent šį kokteilį. Tai ganėtinai nestiprus, salsvas alkoholinis kokteilis su degtine ir persikų likeriu.
Sex on the Beach (Seksas paplūdimyje)
Iki šiol aš negaliu pasakyti, kaip pavadinimas "seksas paplūdimyje" gimė. Bet man jis labai patinka, kaip ir pats kokteilis.
Long Island Iced Tea (Long Ailendo "arbatėlė")
Long Ailendo "arbatėlė" tai itin stiprus, ilgai geriamas alkoholinis kokteilis. Šiam kokteiliui pagaminti ganėtinai daug ingredientų, todėl jį drąsiai galite vadinti "baro plėšiku", nes jo savikaina ganėtinai didelė.
Likeris
Tiesiog tobulo skonio likeris, tiems kas mėgsta likerius. Tikriausiai kiekvienas, kuris mėgsta likerius, daug kartų girdėjo tokius apelsinų likerio pavadinimus - "Triple sec", "Cointreau" arba "Grand Marnier". Kai kuriuos dar vis ganėtinai sunku rasti parduotuvėse, o kiti - daug kainuoja.
Blue Hawaiian
Blue Hawaiian alkoholinis kokteilis yra pagrinde pagamintas iš šviesaus romo, Blue Curacao likerio, kokosų grietinėlės ir ananasų sulčių. Jo spalva tarsi atspindi Havajų paplūdimių vandenis. Jis ne tik gražus, bet ir skanus.
Kahlua
Kahlua - tai alkoholinis kavos likeris su labai skaniu vanilės prieskoniu, kurį visai nesudėtinga pasigaminti savo namuose. Toks likeris yra naudojamas daugybėje alkoholiniu kokteilių, kulinarijoje bei konditerijoje.
Patarimai kokteilių gamybai namuose
Profesionalus barmenas savo galvoje laiko iki 300 nuostabių receptų. Net ir sudėtingus kokteilius galima paruošti namuose.
Pomidorų kokteilis
Pomidorų sultis užvirinti, pridėti druskos ir pipirų pagal skonį, įberti džiovintos melisos arba pipirmėtės, uždengti, atvėsintą perkošti. Stiklinės kraštus pamerkti į kiaušinio baltymą, po to į smulkiai supjaustytus krapus. Šaltą rūgpienį arba kefyrą sumaišyti su smulkiai supjaustytais žalumynais, po to, greitai maišant, lėtai įpilti pomidorų sulčių.
Duonos kokteilis su pomidorų sultimis
200 g ruginės duonos, 1 l vandens, 1/2 1 pomidorų sulčių, 3-4 skiltelės česnako, 2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų arba petražolių lapelių, druskos. Duoną arba jos džiūvėsius užpilti verdančiu vandeniu ir, kai ji atvės, nupilti duonos ekstraktą, sumaišyti jį su pomidorų sultimis, trintais česnakais ir supjaustytais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais, pridėti druskos. Patiekti su užkandžiais, antraisiais patiekalais arba kaip atskirą gėrimą.
Aštrus pomidorų kokteilis
Pomidorų sultis sumaišyti su citrinos sultimis, svogūnais, pipirais, druska, cukrumi ir susmulkintomis pipirmėtėmis. 3 vai. Visas dalis sudėti į elektrinį maišiklį arba plaktuvę. Gėrimą išplakti, supilti į stiklines. Ruošti ir patiekti stiklinėje su ledu.
Pomidorų sulčių kokteilis su prieskoniais
7 dalys pomidorų sulčių, 0,5 dalies citrinos sulčių, juodųjų pipirų, druskos, Vorčestro padažo, ledu. Didelę taurę iki pusės pridėti ledo ir sudėti likusias dalis. Supilti į stiklinę ir atgal į taurę, tai pakartoti dar 2 kartus. Pagal skonį pridėti įvairių prieskonių: druskos, maltų pipirų, Tabasko padažo, Vorčestro padažo.
Šaltas pomidorų kokteilis
Viską supilti į plaktuvę, pridėti truputį druskos, maltų baltųjų pipirų ir saldžiosios paprikos. Plaktuvę gerai pakratyti (vietoj plaktuvės galima naudoti butelį arba stiklainį su užsukamu dangteliu), paruoštą gėrimą supilti į šampano taures, apvėlus druska pakraštėlius. Ledo kubelių, arbatinis šaukštelis citrinos sulčių, 40 g šaltos degtinės, 60 g pomidorų sulčių. Galima pridėti visų prieš tai pateiktame recepte minėtų prieskonių. Papuošimas.
Pomidorų kokteilis su konjaku
375 g pomidorų sulčių, valgomasis šaukštas konjako, 1/4 citrinos sulčių, arbatinis šaukštelis aštraus pomidorų padažo, bananų riekelių, valgomasis šaukštas plaktos grietinėlės, arbatinis šaukštelis mirkytų krienų, imbiero. Pomidorų ir citrinos sultis, konjaką, pomidorų padažą sumaišyti ir supilti į stiklines. Į kiekvieną stiklinę įdėti 2 banano riekeles.
Pomidorų desertas
Mažus, kietus, žalius arba prinokusius pomidorus apiplikyti verdančiame vandenyje, nuplauti šaltame, po to nulupti odelę. Svarainius sutrinti, sudėti į verdantį vandenį kartu su cukrumi ir imbieru, pavirti, po to į karštą sirupą dalimis sudėti pomidorus, pavirti juos, griebtuvu išimti ir dėti į porcijų indelius. Perpilti sirupu, į kurį įpilta vyno. Patiekti gerai atšaldytą.
Vyno kokteilis
Į iškoštas sultis pridėti cukraus, mielių ir citrinos sulčių (rožinis vynas). Padėti rūgti.