Avižinių sausainių receptai: skanūs, lengvai ir greitai pagaminami sveikuoliški avižiniai sausainiai be miltų, be kiaušinių, su bananais, pusryčiams ir užkandėlei. Šiandien - sveikuolių sausainiai receptas: naminiai avižiniai sausainiai be miltų ir be kiaušinių!
Šie pusrytiniai sveikuoliški avižiniai sausainiai su bananu puikiai tinka pasmaguriauti pusryčių metu ar kai norisi gardžios užkandėlės dienos bėgyje. Sveiki sausainiai be cukraus: avižinių dribsnių ir bananų sausainiai patiks visiems!
Sveikuoliški sausainiai nėra trapūs ar traškūs, juk tai avižiniai sausainiai be miltų! Aš sveikuoliškus sausainius laikau šaldiklyje ir prieš valgant palaikau 3-5 min. kambario temperatūroje, mums tokie avižiniai sausainiai skaniausi! Eksperimentuokite ir atraskite savo sveikuoliškų sausainių skonį! Sveiki sausainiai receptas žemiau.
Avižinių Sausainių Receptas su Bananais (Be Miltų ir Kiaušinių)
Sveikuoliški avižiniai sausainiai su bananais, be miltų, be kiaušinių. Sveikuoliški avižinių dribsnių sausainiai be miltų, be kiaušinių receptas. Sveikų sausainių receptą galima papildyti įvairiais ingredientais: džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, čija sėklomis arba šokolado gabaliukais. Sausainiai iš bananų ir avižinių dribsnių - kas kart vis kitoks skonis!
Sudėtis:
- 2 labai prinokę bananai
- 90 g avižinių dribsnių
- 30 g saulėgrąžų arba moliūgų sėklų
- 20 g kokosų drožlių
- 40 g džiovintų spanguolių
- ½ a.š. cinamono
- Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Pirmiausia šakute sutriname sunokusius bananus, kol gauname košelę.
- Kitame dubenėlyje sumaišome visus likusius ingredientus ir supilame į bananų masę.
- Permaišome.
- Paliekame šią masę “pailsėti” apie 5 minutes, kad avižiniai dribsniai sugertų skystį ir išbrinktų.
- Tuo metu pasiruošiame kepimo skardą sausainiams kepti ir išklojame ją kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
- Šaukštu kabiname tešlą ir drėgnomis rankomis išformuojame sveikuoliškus sausainius, kad būtų apie 1,5 cm. aukščio.
- Sveikuolių sausainiai be miltų kepdami neiškyla, tad galite avižinius sausainukus dėlioti skardoje vieną šalia kito.
- Kepame apie 15-20min., kol avižinių dribsnių sausainiai su bananais gražiai parunda.
- Sveikuoliškus sausainius iš bananų pilnai atvėsinkite prieš valgydami.
- Iškeptus avižinius sausainius be kiaušinių laikykite kambario temperatūroje iki 2 dienų arba užšaldykite.
Skanaus!
Kiti Avižinių Sausainių Receptų Variantai
Sveikų sausainių receptą galima adaptuoti pagal savo poreikius ir spintelės turinį. Štai keletas idėjų:
- Prieskoniai: Vietoj cinamono galite naudoti kardamoną, kvapiuosius pipirus ar maltus gvazdikėlius.
- Saldumas: Cukrų galima pakeisti fruktoze arba stevija (pakaks 2-3 šaukštelių).
- Miltai: Šiuos sausainius galima kepti ir su viso grūdo miltais arba avižiniais miltais.
- Riešutai ir sėklos: Įvairios sėklos - moliūgų, saulėgrąžų, sezamai, kanapės - praturtins maistinėmis medžiagomis ir suteiks skonio.
- Džiovinti vaisiai: Razinas galima mirkyti apelsinų sultyse su tarkuota apelsinų žievele.
Patarimai Kepant Avižinius Sausainius
Štai keletas patarimų, kurie pravers kiekvienam, kepančiam avižinius sausainius:
- Rinkitės stambius, ilgai verdamus dribsnius, tokius, kuriuos gaminti reikia 15-20 min.
- Gardinkite sausainius džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, smulkintu šokoladu, cukatomis.
- Dalį sviesto keiskite tarkuotomis morkomis, moliūgų tyre, dėkite susmulkintus bananus, tarkuotus obuolius.
- Kad būtų gardžiau, dalį miltų keiskite iki miltelių sumaltais riešutais. Puikiai tiks jau gatavi migdolų miltai.
- Dalį sviesto galite keisti pertrinta varške arba grietine.
- Vidutinis sausainių formavimo dydis - truputį didesni nei graikinis riešutas. Norėdami minkštesnių sausainių, formuokite didesnius rutuliukus, norėdami traškesnių - mažesnius.
- Sausainius galite apvolioti smulkintuose riešutuose, sėklose.
- Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.
- Traukite iš orkaitės dar minkštus sausainius - vėsdami jie sutvirtės.
Dažniausiai Užduodami Klausimai
Ar galima avižinius dribsnius keisti avižiniais miltais?
Taip, avižinius dribsnius galima keisti avižiniais miltais.
Ką daryti, jei sausainiai išsileido kepant?
Gali būti, kad nepakankamai gerai išplakėte sviestą su cukrumi. Taip pat, gali būti, kad dėjote per mažai miltų.