pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gražinos Gum Desertai: Sveiki Sprendimai Saldumynų Mėgėjams

Medikės, sveikos mitybos programų autorės Gražinos Gum „Super desertai. Be gilitimo, laktozės, cukraus, kiaušinių“ - knyga visiems saldumynų mėgėjams. Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje daugėja žmonių atsisakančių nesveiko, riebaus, cukrumi perpildyto maisto. Kai kurie laikosi sveikos mitybos principų norėdami būti sveikesni, o kiti tiesiog neturi išeities - atsiranda vis daugiau alergiškų žmonių, kurie negali vartoti glitimo ar kitų alergizuojančių medžiagų turinčių produktų.

Gražinos Gum Filosofija: Sveika Mityba Kaip Gyvenimo Būdas

Gražinos Gum - tai vardas, kuris Lietuvoje asocijuojasi su sveika gyvensena, augaliniu maistu ir kūrybiškais receptais. Ji yra medikė, sveikos gyvensenos programų sudarytoja ir augalinio maisto ekspertė, parašiusi keletą knygų, tokių kaip "Žalias maistas" ir "3 dienų mitybos programa". Jos receptai, pasižymintys paprastumu, skoniu ir maistine verte, įkvepia daugelį rinktis sveikesnį gyvenimo būdą. Gražinos Gum požiūris į mitybą remiasi holistiniu principu - maistas turi būti ne tik skanus, bet ir naudingas organizmui. Ji akcentuoja augalinio maisto svarbą, teigdama, kad tai yra pagrindinis energijos ir gyvybingumo šaltinis. Jos receptuose dažnai naudojami švieži, sezoniniai produktai, o ypač didelis dėmesys skiriamas laukiniams augalams, kurie, pasak jos, turi ypatingų gydomųjų savybių.

Gražinos Gum knyga „Super desertai. Be gilitimo, laktozės, cukraus, kiaušinių“ yra puikus sveikų saldumynų receptų šaltinis visiems norintiems gyventi sveikiau ir išbandyti tiek visiškai neįprastus, netradicinius skonius, tiek išgauti pamėgtą skonį naudojant sveikesnius produktus. Desertai, kuriuose nėra cukraus - išties skamba keistai, tačiau knygos autorė įrodys, kad tai įmanoma. Pasimėgauti saldumynais gali būti ne tik skanu, bet ir sveika. Autorė įsitikinusi, kad jos siūlomi desertų gamybos būdai atskleis, kad viską galima gauti iš gamtos, svarbiausia - nesugadinti to, ką ji duoda.

Autorė pasakoja, kaip derinti produktus ir skonius, kaip sukurti patrauklią deserto išvaizdą, kuri ne ką mažiau svarbi už skonį, kaip įtraukti iki šiol neragautus produktus. Knygoje „Super desertai. Be gilitimo, laktozės, cukraus, kiaušinių“ sudėti desertų receptai yra tinkami veganišką mitybą pasirinkusiems žmonėms, naujovių ir eksperimentų mėgėjams, dėl sveikatos negalintiems vartoti cukraus ar glitimo žmonėms bei norintiems valgyti ir saldžiai, ir sveikai. Jei jaučiate, kad be saldumynų gyventi negalite, tačiau jie pradeda kenkti sveikatai, Gražinos Gum siūlomi receptai - puikiausias pasirinkimas.

Receptų Pavyzdžiai: Abrikosų Sluoksniuotis ir Kiti Gardumynai

Gražinos Gum receptų spektras yra itin platus. Jos kūryboje galima rasti tiek paprastų, greitai paruošiamų užkandžių, tiek sudėtingesnių, gurmaniškų patiekalų, skirtų ypatingoms progoms. Didelis dėmesys skiriamas veganiškiems receptams, tačiau galima rasti ir patiekalų, kuriuose naudojami kiaušiniai ar pieno produktai.

Abrikosų Sluoksniuotis

Valgykite be sąžinės priekaištų! Tortui reikės torto formos. Rekomenduoju su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruošus.Pagrindui:
  • 1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
  • 1 stiklinė migdolų riešutų
  • 1,5 stiklinės vandenyje 2-3 val. mirkytų datulių
  • 2 valgomi šaukštai kakavos
  • 2-3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
  • žiupsnelis druskos
Vidurinis sluoksnis:
  • 2-3 bananai
  • laimo žievelė
Viršutinis sluoksnis:
  • 1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
  • 1 stiklinės mirkytų razinų
Ruošimas:Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdelių, ne iki vientisos masės. Vandenyje išmirkytas datules elektriniu trintuvu sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą. Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir užbarstome nutarkuotą laimo žievelę (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi, jausis kartumas). Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio. Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą šaldytuve galite laikyti iki 2 parų. Skanaus!

Šokoladinis Pyragas be Kepimo

Pagrindui reikės:
  • 150 g migdolų
  • 100 g saulėgrąžų
  • 150 g mirkytų datulių
  • 50 g kokosų aliejausžiupsnelio druskos, cinamono
Įdarui:
  • 300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių
  • 2 v. š. kakavos
  • 2 v. š. maltos kavos
  • 2 a. š. cinamono
  • 150 g medausžiupsnelio druskos
  • 150 g kokosų aliejaus
Gaminimas:Maisto smulkintuvu sumalkite migdolus ir saulėgrąžas, tik ne iki vientisos masės. Sumaišykite su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklokite skardelę taip, kad išeitų pagrindas pyragui, maždaug 1-1,5 cm storio. Pagaminkite įdarą. Elektriniu trintuvu sumalkite anakardžius su vandeniu. Įpilkite vandens, tiek, kad juos apsemtų. Suplakite iki vientisos masės. Ištirpinkite kokosų aliejų. Tuomet sudėti likusius ingredientus ir dar kartą sutrinkite. Gautą vienalytę masę supilkite ant pyrago pagrindo ir palikite šaldiklyje 2-3 val. Prieš patiekiant galima apibarstyti kakavos milteliais, papuošti mėtų lapeliais, džiovintomis uogomis. Šį ir kitų gardžių receptų rasite G. Gum knygoje „Super desertai“.

Sveikos Mitybos Principai Gražinos Gum Akimis

Gražinos Gum propaguoja sveikos mitybos principus, kurie remiasi šiais pagrindiniais teiginiais:
  • Valgykite daug augalinio maisto. Daržovės, vaisiai, grūdai, ankštiniai augalai, riešutai ir sėklos turėtų sudaryti didžiąją dalį jūsų raciono.
  • Venkite perdirbto maisto. Kuo mažiau apdorotas maistas, tuo daugiau jame išlieka naudingų medžiagų.
  • Naudokite natūralius saldiklius. Venkite rafinuoto cukraus ir dirbtinių saldiklių.
  • Gerkite daug vandens. Vanduo yra būtinas organizmo funkcijoms palaikyti.
  • Klausykite savo kūno. Valgykite tik tada, kai jaučiatės alkani, ir sustokite, kai jaučiatės sotūs.
  • Būkite kūrybingi virtuvėje. Nebijokite eksperimentuoti su naujais ingredientais ir receptais.

Gražina Gum yra medikė, sveiko gyvenimo būdo ekspertė, augalinės ir detoksikacinės mitybos specialistė. Populiarių knygų apie sveiką mitybą „Žalias maistas“, „3 dienų mitybos programa“, „3 dienų koktelių programa“, „Supersveikata“ autorė. G. Gum yra sukūrusi keletą mitybos programų, kurios padėjo daugeliui žmonių atsikratyti per didelio svorio ar pradėti gyventi sveikiau ir aktyviau - tai „7 dienų Super Detox mitybos programa “ ir „Super Energetinės mitybos programa“. Ji taip pat yra įkūrusi žalio maisto barą „Raw42“.