pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Alijošiaus ir Raudono Vyno Receptas: Nauda Sveikatai

Alijošius yra puikus vaistas nuo tam tikrų ligų. Jau nuo seno žmonės pripažino alijošiaus svarbą gydymo procese.

Alijošiaus Nauda ir Receptai

Alijošiaus lapuose yra įvairių medžiagų: antraceno darinių (pagrindinis komponentas aloinas), dervų, polisacharidų, amino rūgščių, vitaminų, karčiųjų medžiagų.

Alijošiaus preparatų poveikis:

  • Didina organizmo atsparumą infekcijoms
  • Pasižymi tonizuojamuoju poveikiu
  • Slopina uždegimą
  • Laisvina vidurius
  • Skatina tulžies išsiskyrimą
  • Gydo žaizdas

Taip pat alavijas sumažina kenksmingų medžiagų kiekį, naktį išskiria deguonį sunaudodamas anglies dioksidą, todėl patartina augalą laikyti miegamajame.

Alijošiaus receptai:

  • Sumalti mėsmale 5-6 alijošiaus lapus ir išspausti sultis.
  • Sumalti mėsmale 1 kg alijošiaus lapų (5-7 dienas nelaistyto ir laikyto tamsioje vietoje, jog susikauptų daugiau biologiškai aktyvių medžiagų), masę sumaišyti su 2 kg medaus ir 1 l ekstrahento. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 2-3 kartus per dieną, valandą prieš valgį.
  • 5-6 sultingus alijošiaus lapus sumalti mėsmale, išspausti sultis. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną, pusvalandį iki valgio.
  • Rekomenduojama kiekvieną dieną gerti alijošiaus sultis, pradedant nuo mažos dozės bei didinant ją iki 60-120 ml.
  • Sumaišyti 100 ml alijošiaus sulčių (sultims spausti imti stambius augalo lapus, nes plonuose lapuose mažai gydomųjų medžiagų), 100 g medaus. Tada palikti 3 valandas pritraukti. Gerti mišinį po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.
  • Rekomenduojama 2-3 kartus, 30 minučių prieš valgį per dieną išgerti 1-2 arbatinius šaukštelius alijošiaus sulčių.

Gydymui tinka natūraliomis sąlygomis ne mažiau kaip 5 metus augęs alijošius.

Alijošiaus ir kitų ingredientų mišiniai:

  • Sumaišyti 2 alijošiaus lapų sunką (maždaug 2/3 stiklines), 2 citrinų sultis, 500 g medaus. Tada palikti mišinį pritraukti, sandariai uždengtame inde, vėsioje vietoje savaitę.
  • Susmulkinti 2 apatinius 3-5 metų alijošiaus lapus (prieš tai 7 dienas alijošiaus nelaistyti), išspausti sultis. Tada gerai išmaišyti mediniu šaukštu alijošiaus sultis su 1/2 stiklinės citrinos sulčių ir 500 g medaus bei sukrėsti į stiklainį, laikyti šaldytuve. Valgyti po 1 valgomąjį šaukštą šio mišinio 3 kartus per dieną, valanda prieš valgį.
  • 100 g alijošiaus sulčių sumaišyti su 500 g graikinių riešutų, 300 g medaus, 3-4 g citrinų sultimis.

Alijošiaus ir raudonojo vyno derinys:

  • 100 g 3-5 metų alijošiaus (5 dienas prieš nupjaunant lapus, alijošiaus nelaistyti), 300 g raudonojo vyno (16-18 º), 200 g gegužės mėnesio medaus. Tada viską sudėti į indą, sandariai uždengti ir laikyti 5 dienas šiltoje vietoje. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį, 3 kartus per dieną, 2 valandas prieš valgį. Praėjus 5 dienoms ir vėliau gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną, valandą prieš valgį.

Vynuogių Sulčių Nauda

Vynuogių sultys - skanus, bet ar sveikatai palankus gėrimas? Yra teigiančių, kad vynuogių sultys turėtų būti priskiriamos desertų kategorijai, nes jos tokios pat saldžios.

Saikingas natūralių vynuogių sulčių įtraukimas į mitybą gali atnešti naudos sveikatai. Vynuogių sultys turi daug natūralaus cukraus. Galbūt tai ir yra jų pagrindinis trūkumas.

Vynuogių sulčių maistinė vertė (viename puodelyje, maždaug 240 ml):

  • 14,8 % angliavandenių, iš kurių 14,2 % yra cukrus.
  • Mineralai: geležies, magnio, kalcio, fosforo, natrio, cinko ir vario.
  • Vitaminai: B3 (niacinas), B2 (riboflavinas), B1 (tiaminas), B6 (piridoksinas).

Kalbant apie vynuogių naudą sveikatai, iš esmės galima išskirti vieną pagrindinį dalyką: žaliosios vynuogės turi mažiau antioksidantų nei tamsios spalvos vynuogės.

Vynuogių sulčių nauda sveikatai:

  • Imuniteto stiprinimas: Vynuogių sultys yra stiprių antioksidantų - vitamino C ir resveratrolio šaltinis.
  • Širdies ir kraujagyslių ligų prevencija: Dėl antioksidacinių junginių veikimo vynuogių sultys gali padėti palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
  • Virškinimo sistema: Vynuogių sultyse yra šiek tiek skaidulinių medžiagų, kurios būtinos sklandžiam virškinimo sistemos darbui.
  • Fizinė ištvermė: Įrodyta, kad vynuogių sultys turi teigiamą poveikį bėgikų fizinei formai ir ištvermei.

Sveikatai palankiausios vynuogių sultys yra ruoštos namuose. Tai reiškia, kad jos yra visiškai natūralios, šviežios, be pridėtinio cukraus ir konservantų.

Vynuogių sulčių gaminimo būdai namuose:

  • Su sulčiaspaude: Tereikia švariai nuplautas vynuoges sudėti į sulčiaspaudę ir išspausti sultis.
  • Su kokteilių plaktuvu arba virtuviniu kombainu: Sultyse liks ir minkštimas, kuris yra naudingas dėl skaidulinių medžiagų.
  • Su bulvių grūstuvu: Sudėkite vynuoges į didelį dubenį ir kuo stipriau sutrinkite.

Natūralios, šviežiai spaustos vynuogių sultys yra pačios vertingiausios, todėl geriausia jas suvartoti tik paruoštas. Laikant jas šaldytuve šviežios šios sultys išliks keletą dienų.

Pasterizuotų vynuogių sulčių receptas (vynas be alkoholio):

  1. Atrinkti sveikas, nepažeistas ir nesugedusias vynuoges, nuskinti jų kotelius ir uogas gerai nuplauti.
  2. Vynuoges suberti į emaliuotą puodą ir užpilti vandeniu, kad uogos būtų pilnai apsemtos.
  3. Virti kol vynuogių odelės ims trūkinėti.
  4. Tuomet uogas sutrinti grūstuvu (ar blenderiu) ir visą masę perkošti per sietelį arba marlę.
  5. Į perkoštas sultis berti cukrų santykiu 1:0,5 (t. y. Sultis laikyti tamsioje, šaltoje ir sausoje vietoje.
  6. Prieš geriant, jei norisi, galima atskiesti vandeniu.

Pagrindinis jų - vynuogių sultys laikomos vienomis iš saldžiausių, prilygstančios desertui, todėl šias sultis būtina vartoti saikingai. Taip pat palyginus su neapdirbtomis vynuogėmis, jų sultyse lieka žymiai mažiau skaidulų.