pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sumuštiniai su avokadu ir varške: receptai

Jei man reikėtų pasirinkti savo mėgstamiausią duonos rūšį, tai be jokios abejonės būtų juoda duona. Nors duonoje, kaip ir visoje savo mityboje, mėgstu įvairovę ir dažnai net sumuštinio priedus derinu pagal tai, kokią duoną tuo metu naudoju, visgi man pati skaniausia - paprasta juoda duona. Negaliu atsispirti nei stipresniam „duoniškam“ jos kvapui, nei specifiniam tik juodai duonai būdingam aromatui, nei deriniams, kuriuos su ja galima sukurti. Mano meilė juodai duonai labiausiai išryškėja kelionėse, nes būtent jose ilgesnį laiką tenka vartoti šviesios duonos alternatyvas ir aš visada labai pasiilgstu juodos duonos.

Beje, dažnai klystame manydami, kad juoda duona savaime sveikesnė ir maistingesnė už šviesią. Duonos spalva tikai nenusako jos maistingumo, tad renkantis duona - tiek šviesią, tiek tamsią, nepamirškite skaityti sudėties - kuo daugiau joje viso grūdo miltų ir kuo mažiau cukraus - tuo geriau.

Kalbant apie derinius, aš labai labai mėgstu juodos duonos, pieno produktų ir daržovių derinius. Neseniai dalinausi juodos duonos su česnakine varške ir pomidorais receptu, o šiandien - dar vienas labai skanus ir maistingas sumuštinis iš šios kategorijos, kuriame tobulai dera „Agotos“ juoda viso grūdo duona (ši duona pažymėta „Žaliojo rakto skylute“ tai reiškia, kad joje yra mažiau cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų, nėra maisto saldiklių, grūduose daugiau maistinių skaidulų), grūdėta varškė, minkštas avokadas ir sėklos.

Sumuštinio su avokadu ir varške receptas

Ingredientai:

  • Juoda duona
  • Avokadas
  • Grūdėta varškė (100 g)
  • Citrinos sultys
  • Druska
  • Pipirai
  • Mėgstamos sėklos ar smulkinti riešutai
  • Garstyčios (nebūtina)

Gaminimo eiga:

  1. Grūdėtą varškę dedame į sietelį ir šiek tiek nusausiname. Nuo varškės nubėgs grietinėlė, tad sumuštinis nebus per daug šlapias.
  2. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Išimkite minkštimą į indelį ir sutrinkite jį šakute su garstyčiomis bei žiupsniu druskos. Jei norite, kad ant sumuštinio avokadas užsiteptų vientisiau, gerai jį sutrinkite, o jei norite „grublėto” užtepo, trinkite mažiau. Galite ir nedaryti užtepo, jei skubate, o tiesiog riekelėmis supjaustyti avokadą, patepti grūdėtomis garstyčiomis ir užbarstyti druskos.
  3. Sūrį supjaustykite riekelėmis arba galima jį taip pat sutrinti į smulkesnius, mažus gabaliukus.
  4. Kai duoną paskrudo, dosniai užtepame avokado, o sumuštinio viršų paskaniname varškės sūriu.
  5. Ant duonos dedame grūdėtos varškės, avokado, jį apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų, pabarstome druska ir pipirais.
  6. Ant viršaus beriame mėgstamų sėklų ar smulkintų riešutų.