pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šilkinis obuolių pyragas: receptas ir gaminimo paslaptys

Ar Jums yra buvę, kad ragaujate obuolių pyragą ir galvojate, kad skonis beveik idealus, bet trūksta šiek tiek drėgnumo ar daugiau vaisių? Tai va, šitam pyragui nieko netrūksta. Tad išbandykite - jis ne tik gardus, bet ir puošniai atrodo. Žavesys čia slypi itin plonai supjaustytuose obuoliuose, kurie lyg pranyksta tešloje, o ir tos tešlos čia išties nėra daug, ji tokia lengvos, lyg pudingo tekstūros.

Ingredientai

  • 1,2 kg obuolių
  • 100 g miltų
  • 80 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 150 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • Žiupsnelis cinamono
  • Druskos
  • 50 g migdolų drožlių

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  2. Kiaušinius plakame su cukrumi, kol pabaltuoja, tada įmaišome vanilę, lydytą sviestą ir migdolų pieną. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Supilame pieną, lydytą sviestą ir druską, išmaišome. Viską gerai išmaišome.
  3. Beriame miltus ir užmaišome tešlą. Sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais, druska. Kiaušinių masę sumaišome su miltais. Gauta tešla skystoka panaši į blynų masę.
  4. Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis (geriausia ir patogiausia būtų naudoti daržovių skustuką). Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite labai plonomis skiltelėmis, idealu, jei turite specialią pjaustyklę, vadinamąją mandoliną.
  5. Suberkite į tešlą ir atsariai išmaišykite, kad nesulaužytumėte skiltelių. Sumaišome su tešla. Obuolius supjaustome plonesnėmis riekelėmis ir sumaišę su manų kruopomis ir cinamonu (jei labai rūgštūs, įmaišome gerą šaukštą cukraus) ir dedame į kepimo formą.
  6. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, supilame obuolių tešlą, o ant viršaus paskleidžiame kriaušių tešlą. Kepimo formą (naudojau apvalią silikoninę 25 skersmens) ištepame sviestu, pabarstome miltais. 26 cm skersmens kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais. Taip pat sviestu ištepkite formos šonus.
  7. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolų drožlėmis (kepti galima ir be migdolų).
  8. Pašauname į orkaitę ir kepame 40-45 minutes iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Dėkite kepti į iš anksto įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
  9. Leidžiame pyragui atvėsti ir sutvirtėti. Paprastą obuolių pyragą, jau kiek pravėsusį, galime pabarstyti cukraus pudra.

Patarimai ir pastebėjimai

  • Pyrago kokybė labai priklauso nuo obuolių, tad jokiu būdu nesirinkite minkštų, tęžtančių. Obuoliai turi būti kieti ir išlaikantys formą.
  • Kad obuolių pyragas nesukristų, o gražiai pakiltų, obuolius visada dedu kepimo formos apačioje, o ne viršuje, miltus persijoju, o pieną naudoju ne tik ištrauktą iš šaldytuvo, bet kambario temperatūros.
  • Pyragą dedu į karštą orkaitę ir jos durelių nevarstau, tik pro langelį pyragui pamojuoju, kad keptų ir dailiai pūstųsi, po namus skleisdamas savo nepakartojamą kvapą.