Prancūziškas Uogų Pyragas
Reikės:
- Tešla:
- Sviestas
- Cukrus
- Kiaušinių tryniai
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Kremas:
- Kiaušiniai
- Sviestas
- Cukrus
- Miltai
- Vanilės ankštis
- Šaldytos uogos
Gaminimas:
- Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės.
- Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės.
- Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
- Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje.
- Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes.
- Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
- Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles.
- Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
- Iškepusį pyragą atvėsinti.
Kepimo forma 26 cm skersmens. Pyragas skirtas 10 porcijų, gaminant užtruksite apie 20 minučių + 40-50 min., kol pyragas keps.
Pyragas su Šaldytomis Uogomis
Reikės:
- 3 kiaušiniai
- 180 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- žiupsnis druskos
- 200 g grietinės
- 100 g sviesto
- 3 saujos šaldytų uogų: mėlynių, raudonųjų serbentų, baltųjų serbentų ar kitų mėgiamų
- 200 g miltų (+ 1 v. š. uogoms apvolioti)
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- cukraus pudros, pabarstyti
Gaminimas:
- Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
- Sviestą ištirpiname ir jau pravėsusį supilame į tešlą.
- Ten pat sudedame grietinę.
- Masę išmaišome.
- Įsijojame miltus ir kepimo miltelius.
- Šaldytas uogas apibarstome miltais.
- Įmaišome į tešlą.
- Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą ir kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
- Ar pyragas iškepęs - patikriname mediniu pagaliuku.
- Pyragą atvėsiname.
Dažniausiai trupininis pyragas gaminamas su uogiene, bet aš naudojau šaldytas uogas, kurios užsistovėjo mano šaldytuvo kameroje. Man patinka, kai įdaras būna rūgštesnis, todėl į jį nedėjau daug cukraus.
Trupininis Pyragas su Šaldytomis Uogomis
Paruošimo laikas - 10 min., gaminimo laikas - 35 min.
Reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 200 g (1 st.) cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 arbat. š. kepimo miltelių
- vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 500 g šaldytų uogų (naudojau juoduosius serbentus, mėlynes)
- 3-5 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
- Pasiruošti įdarą: puode užkaitinti uogas, kai jos sukris įberti cukraus pagal skonį.
- Krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens.
- Supilti į puodą. Viską išmaišyti. Atvėsinti.
- Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
- Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilinį cukrų.
- Dideliame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, sviestą iki trupinių.
- Supilti kiaušinių masę.
- Išminkyti iki vientisos masės. Tešla turėtų sulipti į vieną rutulį.
- Kepimo formą (35x23 cm) iškloti kepimo popieriumi.
- 2/3 tešlos rankomis iškloti į formos apačią, padaryti 1 cm kraštelius.
- Sulyginti stiklinės dugnu. Subadyti šakute.
- Tolygiai paskirstyti įdarą.
- Viršų apdėlioti likusios tešlos mažais gabaliukais.
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje.