pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saldžių Uogų Pyrago Receptai

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje. Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

Prancūziškas Uogų Pyragas

Reikės:

  • Tešla:
    • Sviestas
    • Cukrus
    • Kiaušinių tryniai
    • Miltai
    • Kepimo milteliai
  • Kremas:
    • Kiaušiniai
    • Sviestas
    • Cukrus
    • Miltai
    • Vanilės ankštis
  • Šaldytos uogos

Gaminimas:

  1. Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės.
  2. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės.
  3. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
  4. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje.
  5. Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes.
  6. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.
  7. Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles.
  8. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.
  9. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
  10. Iškepusį pyragą atvėsinti.

Kepimo forma 26 cm skersmens. Pyragas skirtas 10 porcijų, gaminant užtruksite apie 20 minučių + 40-50 min., kol pyragas keps.

Pyragas su Šaldytomis Uogomis

Reikės:

  • 3 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 200 g grietinės
  • 100 g sviesto
  • 3 saujos šaldytų uogų: mėlynių, raudonųjų serbentų, baltųjų serbentų ar kitų mėgiamų
  • 200 g miltų (+ 1 v. š. uogoms apvolioti)
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • cukraus pudros, pabarstyti

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  2. Sviestą ištirpiname ir jau pravėsusį supilame į tešlą.
  3. Ten pat sudedame grietinę.
  4. Masę išmaišome.
  5. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius.
  6. Šaldytas uogas apibarstome miltais.
  7. Įmaišome į tešlą.
  8. Kepimo formą ištepame sviestu, supilame tešlą ir kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
  9. Ar pyragas iškepęs - patikriname mediniu pagaliuku.
  10. Pyragą atvėsiname.

Dažniausiai trupininis pyragas gaminamas su uogiene, bet aš naudojau šaldytas uogas, kurios užsistovėjo mano šaldytuvo kameroje. Man patinka, kai įdaras būna rūgštesnis, todėl į jį nedėjau daug cukraus.

Trupininis Pyragas su Šaldytomis Uogomis

Paruošimo laikas - 10 min., gaminimo laikas - 35 min.

Reikės:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto
  • 200 g (1 st.) cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 500 g šaldytų uogų (naudojau juoduosius serbentus, mėlynes)
  • 3-5 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo

Gaminimas:

  1. Pasiruošti įdarą: puode užkaitinti uogas, kai jos sukris įberti cukraus pagal skonį.
  2. Krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais vandens.
  3. Supilti į puodą. Viską išmaišyti. Atvėsinti.
  4. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
  5. Inde šluotele išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilinį cukrų.
  6. Dideliame inde sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, sviestą iki trupinių.
  7. Supilti kiaušinių masę.
  8. Išminkyti iki vientisos masės. Tešla turėtų sulipti į vieną rutulį.
  9. Kepimo formą (35x23 cm) iškloti kepimo popieriumi.
  10. 2/3 tešlos rankomis iškloti į formos apačią, padaryti 1 cm kraštelius.
  11. Sulyginti stiklinės dugnu. Subadyti šakute.
  12. Tolygiai paskirstyti įdarą.
  13. Viršų apdėlioti likusios tešlos mažais gabaliukais.
  14. Kepti 180 laipsnių temperatūroje.