Mielinės spurgos su plikytu kremu
Į kombaino dubenį suberiame miltus, mieles, cukrų ir druską. Į vos pašildytą pieną mušame kiaušinius, juos lengvai išplakame. Įjungiame kombainą su kabliu ir šiam besisukant supilame skystus ingredientus. Užmaišome blizgią, elastingą ir gana lipnią tešlą.
Kombainui tebesisukunat, po nedidelį gabalėlį sudedame į tešlą kambario temperatūros sviestą. Išminkome, kol viskas susijungs į vientisą tešlą.
Tešlą perkeliame į aliejumi pateptą erdvų dubenį, jį uždengiame maistine plėvele ir statome pakilti į šaldytuvą pernakt. Galima būtų kildinti ir kambario temperatūroje, bet tuomet tešla bus labai labai minkšta ir sunkiai formuojama.
Reklama41011Pakilusią tešlą padalijame į 20-24 vienodo dydžio rutuliukus, juos patupdome ant kvadratėliais supjaustyto kepimo popieriausu skiaučių (taip paskui bus lengviau perkelti spurgas į aliejų). Uždengiame plėvele ir leidžiame pakilt dar 45-60 minučių, kol pasipūs.
Verdame plikytą kremą:
Į puodą supilame pieną ir vanilę, užkaičiame.
Užvirusį pieną plona srovele ir pamažu vis maišant supilame į kiaušinių dubenį. Gautą masę sugrąžiname į puodą. Puodą statome ant lengvos kaitros ir vis maišome, kol kremas sutrištės, apie 3-4 minutes.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiKarolina parašė:Sveiki,kiek laiko reikėtų kildinti kambario temperatūroje?Julija parašė:Kiek sviesto reikėtų dėti į plikytą kremą? Recepte nurodyta jį įmaišyti, bet kiekis nėra aiškus
Kremas gan lengvai paruosiamas. Ar jis savo konsistencija butu tinkamas tortui, pvz.Napoleonui pertepti?
Rašyti komentarą
Itališkos plikytos tešlos spurgytės Zeppole
Jos lengvos lyg debesėliai, gardžiai apskrudusios išorėje, o viduje – švelnios, minkštos, gausiai korėtos. Vargiai surastume mieliau atrodantį desertą, tiesa? Jų mažumas pakeri – jos patinka visiems, mažiems ir dideliems, o išsivirti jų namuose neįtikėtinai paprasta!
Varškės spurgos
Ankstų sekmadienio rytą saulėtas virtuviukas tyliai atitipeno į mūsų lovą. „Mama, nemiegi? Maaama, atsimerk. Galėsi man šiandien pagaminti desertą? Aš jau sugalvojau, kokio noriu. Žinai, tų apvalių, rudų, kur su baltu. Žinai?“
⠀
Teko nemenkai pasukti galvą ir paspėlioti, kol galiausiai, neiškentęs mano nenuovokumo, mažasis žmogus surado nuotrauką mano pačios knygoje. „Va šitųųųų!”, – entuziazmas begalinis, o man nelieka nieko kito. Virėm spurgas!
Šios varškės spurgos – visai paprastos, bet galbūt jų paprastume ir slypi magija. Jokių papildomų ingredientų, jokių bandymų jas sumoderninti. Nebūtina spurgų formuoti labai taisyklingai apvalių. Jei norite, galite įleisti į aliejų tešlos tiesiai nuo šaukšto (nubraukite ją kitu šaukštu). Tačiau turėtumėte žinoti, kad kuo lygesnė bus spurga, tuo mažiau ji sugers aliejaus.
Šis nostalgiškas receptas – vienas iš daugiau nei šimto, esančių mano saldumynų knygoje „SAULĖTA VIRTUVĖ“.
Pažiūrėjus į šias skanuoles, gali pasirodyti, kad jų paruošimas sudėtingas, bet ne - viskas labai paprasta, o išbandžius kyla tik viena mintis - kodėl jų nekepiau anksčiau? Gaminant pagal šį detalų "žingsnis po žingsnio" receptą nepavykti tiesiog negali!
Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžiu džemu nostalgiškam skoniui sunku atsispirti. Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.