Gardi, soti, jauki ir šildanti sriuba šaltą dieną yra tai, ko labai reikia ir norisi. Pasimėgaukite greitai pagaminama tiršta kukurūzų sriuba.
Tiršta Kukurūzų Sriuba su Vištiena ir Žirneliais
Ši sriuba ne tik greitai pagaminama, bet ir be galo skani, puikiai tinkanti tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Ingredientai:
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 nedidelė morka
- 2 skiltelės česnako
- 30 g sviesto
- Žiupsnelis aitriųjų paprikų
- ½ šaukštelio maltos kalendros
- 100 g sorų kruopų
- 300 ml daržovių sultinio
- 300 g vištienos šlaunelių be kaulo
- 400 ml grietinėlės
- 2 virti kukurūzai
- 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- Žiupsnelis druskos
- 1 žaliosios citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
- 1 šaukštelio persilado
Gaminimo Eiga:
- Svogūną, morką, česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves kartu su paprikomis, persiladu ir kalendra, tik neperkepkite - daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Suberkite sorų kruopas ir lengvai apkepkite.
- Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol soros gerai išsimaišys. Užvirinkite.
- Sudėkite supjaustytą vištieną, išmaišykite ir virkite apie 30 min., kol soros visai suvirs, jei trūks skysčio - pilkite grietinėlę. Šluotele gerai išmaišykite sriubą.
- Kukurūzus supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas į sriubą ir suberkite žirnelius. Supilkite likusią grietinėlę. Jei reikia - įpilkite dar sultinio. Užvirinkite, pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Pavirkite dar kelias minutes.
- Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5-10 min.
- Patiekite su mėgstamais žalumynais.
Vištienos Sriuba su Kukurūzais ir Kokosų Pienu
Be galo skani ir vaikų mėgstama tiršta vištienos sriuba su kukurūzais, pagardinta kokosų pienu.
Gaminimo Eiga:
- Puode storu dugnu išlydome sviestą, dedame vieną smulkintą česnako skiltelę ir kepiname apie 1-2 minutes.
- Dedame juostelėmis pjaustytą vištienos filė, smulkintą svogūną, pabarstome druska, kariu, imbieru, išmaišome, kepiname apie 5-8 minutes, sudedame likusias tris česnako skilteles.
- Burokine tarkele įtarkuojame morkas, kurias kepiname apie 5 minutes.
- Užpilame sultiniu.
- Dedame kubeliais pjaustytas bulves. Verdame apie 10 minučių.
- Sudedame konservuotus kukurūzus, paverdame 3 minutes, išjungiame kaitrą.
Kukurūzų Sriuba su Pomidorais ir Skrudinta Duona
Ši sriuba puikiai tiks tiems, kurie mėgsta paprastus, bet skanius patiekalus. Patiekite su skrudinta duona, kad būtų dar sočiau.
Gaminimo Eiga:
- Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Svogūnus ir česnakus svieste pakepinkite iki skaidrumo.
- Viską užpilkite sultiniu. Sukrėskite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir užvirinkite.
- Sudėkite mėsą ir virkite toliau, kol bulvės suminkštės.
- Sriubą patiekite pašildytose lėkštėse su skrudinta duona.
Moliūgų Sriuba su Kukurūzais ir Apelsinais
Šis receptas nustebins netikėtu skonių deriniu. Moliūgai, kukurūzai ir apelsinai sukuria puikų derinį, kuris patiks visiems smalsiems gurmanams.
Ingredientai:
- 300 g moliūgo (nuvalyto)
- 600 ml sultinio
- 1 morkos
- 2 svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 1 indelio konservuotų kukurūzų „Bonduelle“
- ½ aitriosios paprikos
- 1 apelsino
- 30 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- Druskos, pipirų
- 4 riekelių prancūziško batono
Gaminimo Eiga:
- Keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite kepinti smulkintus svogūnus, morkas, česnaką ir aitriąją papriką.
- Susmulkinkite moliūgą ir pakepinkite kartu su daržovėmis.
- Į puodą supilkite sultinį, suberkite visas keptas daržoves, kukurūzus ir ant lėtos ugnies troškinkite, kol moliūgai visai suminkštės.
- Į sriubą supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuota apelsino žievele.
- Paruoštą sriubą sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.