pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ar tikrai vištas yra netikras kiaušinis?

Širšių lizdas

Jau esu išbandžiusi pora šio patiekalo variantų. Netikrą zuikį mano šeimyna labai mėgsta. Jį galima valgyti tiek karštą (man labai skanu kitą dieną jį pasišildyti keptuvėje, labai skaniai apskrunda), tiek šaltą - kaip užkandį ar užsidėti ant sumuštinio. O kadangi mėgsta ir mažasis, tai man tai dar didesnis paskatinimas. Šį kartą mano pačios receptas - ankstesnių išbandytų receptų mišinys. Nuo šiol kepsiu tik tokį, nes mums jis skaniausias iš visų, anksčiau bandytų. Vieną kartą kepdama įpjausčiau pievagrybių, o šį kartą pusę paprikos, kuri suteikė labai puikų prieskonį.

  1. Pakepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką su šlakeliu aliejaus.
  2. Jiems pakepus įdedame smulkiai pjaustytą papriką ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkštės.
  3. Baigiant kepti daržovėms, suberiame smulkintą česnaką ir trumpai pakepiname - kol pasklis jo aromatas.
  4. Į faršą įmušame kiaušinius, dedame pomidorų padažą, atvėsusias kepintas daržoves, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
  5. Suformuojame "kepaliuką" arba kepame kekso formoje, kaip aš. Padarome kelias gilias skylutes. Uždengiame su folija.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, nudengiame foliją ir dar pakepame ~20 min.

2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Netikras kalakutienos zuikis su sūriu


500 gr. kalakutienos faršo

100 ml. kefyro100 ml. džiūvėsėlių (pusė didelio arbatos puodelio)1 svogūnas1 morka1 kiaušinis2 a.š. kalakutienos ar kt. prieskonių1/4 a.š. maltų pipirų150 gr. fermentinio sūrio2-3 v.š. pomidorų padažo

Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinius. Svogūnus apkepinti aliejuje (įberti po žiupsnelį druskos, cukraus ir pipirų), kol gražiai pagels, tuomet sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus česnakus, pakepinti viską dar 2-3 min. Sudėti į faršą, suberti likusius pipirus ir prieskonius, įmaišyti kubeliais pjaustytą sūrį. Viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepti viršų pomidorų padažu ir kepti 190 C orkaitėje apie 50 min. Skanaus!

P.S. Super skanus zuikis, ypač pastovėjęs (kitą dieną)! O su karštomis bulvėmis išvis pasaka :)Adaptuota iš SM Patalpino Jurgittos receptai at 20:02Žymės: Mėsos patiekalai, Velykų patiekalai
13 komentarų:
zudai su tokiais vaizdais :) nuostabus zuikis . Atsakyti PanaikintiAguonele, aciu. Ir skanus nerealiai! Atsakyti Panaikinti Labai vilioja pasigamint, bet ar imanoma kazka vietoj kefyro panaudoti? Atsakyti Panaikinti

Jurga, originaliame recepte buvo pienas vietoj kefyro, bet as pieno neturejau, tai kefyra pyliau :D Pabandyk, skanus dalykas. Atsakyti Panaikinti

Anonimiškas 2010 m. birželio 23 d. 20:47

Nu va tai tau :) Na jei dar neuzkepus mesa buvo, tai galima buvo sudet ismaisyt.. Atsakyti Panaikinti

barbora 2010 m. spalio 7 d. 14:02

Vakar kepiau. Labai skanus!Surio nedejau,nes neturejau, bet ir be jo gavosi puikus.Aciu uz recepta. Atsakyti Panaikinti

Netikras kalakutienos zuikis

Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 laipsnių. Pasiruošiame kepimo indą.

Saldžią bulvę ir svogūną sutarkuojame.

Sutarkuotas daržoves dedame prie mėsos, ten pat beriame prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.

Reklama41011

Mėsą sukrečiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepsime apie 45 minutes. Kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio storio bus zuikelis, mėsos kepaliukas.

IngredientaiPatarimas

Kepkite inde, kuriame kepate pailgus ar kvadratinius pyragus. Kalakutiena yra liesa mėsa, tai jei norite, kad nepriliptų prie kraštų, patepkite indą aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiIeva parašė:

Puikus ir greitas patiekalas. As dedu avizinius dribsnius ir morkas, tai jis toks lietuviskesnis 🙂 gaunasi. Sauleje dziovinti pomidorai yra mano vaiku priesas, tai ju tenka atsisakyti :-(.

Asta parašė:

Labai įdomus receptas. Klausimas – ar tą saldžiąją bulvę galima kuo nors kitu pakeisti – paprasta bulve arba topinambu?

Odeta parašė:lba, o krupos virtos ar „žalios” dedamos?ramune parašė:

sveiki, as panasiai kepiau toki netikra zuiki is vistienos krutineliu.gardumelis tikrai 🙂 mums uzteko dviem vakarienem ir dar liko,nes per daug iskepiau.kai kepiau,dejau pievagrybiu,jie duoda toki skanu prieskoni- grybiska 🙂
taigi,smagu buvo pasiskaityti,aciu uz recepta 😉

Dalia parašė:

Laba diena, atsiprašau….. GAMINIME dingo kinva arba pakaitalas grikiai? Kur juos? Žalias ar jau išvirtas tas kruopas? Kaip tik galvojau kada pamaloninti namiškius su panašiu kepiniu.

Evelina parašė:

sveika Beata, gaminimo proceso aprasyme „pametei” kruopas 🙂 ar nereikia tu kinvu pamirkyti? ir gal jas galima kitomis kruopomis pakeisti?

Diana parašė:

Ačiū, Beata už puikų receptą. Bet labiausiai, už tas kynvas (beja, pagooglinus :), žiu, kad „kynva” ne „kinva”. Čia toks mažas pastebėjimas 🙂 ). Tikrai, dar man visiškai neatrastos kruopos! Va, va , sakau: Beata viską žino! 🙂 Tad dabar teks, po Olandijos parduotuves jų ieškoti, nes čia ką nors gero surasti, oi kaip reikia paplušėti 😀 😀 :D…

klausimelis parašė:

Norejau paklaust ar kruopeles turi buti sausos ar mirkytos?Labai puikiai gaunasi vietoj saldzios bulves kopustas smulkiai tarkuotas 🙂

Netikras zuikis is kalakutienos

  • Pradinis puslapis
  • Matavimo vienetai

Pats skaniausias netikras kalakutienos zuikis su slyvomis

Šis netikras zuikis, pagamintas iš kalakutienos faršo, ir pagardintas džiovintomis slyvomis tikrai be galo skanus ir vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jis idealiai tinka Velykų stalui, bet ir ne tik jam. Galite valgyti tiek karštą su virtomis arba keptomis bulvėmis, tiek šaltą, patiekę kaip užkandį. Galima atsipjauti ir užsidėti ant duonos gabaliuko pusryčiams. Tad mėginam pasigaminti jau šiandien!

Rekomenduoju išmėginti ir kitus mano pamėgtus variantus!

Netikras Zuikis!

Sudedame į keptuvę labai smulkiai smulkintą svogūną, ten pat morką tarkuotą ir tada ten pat obuolį tarkuotą, patroškiname.

Sumaišome keptuvės turinį su malta kiauliena, prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska.

Reklama41011

Dedame į formą ir pašauname į orkaitę.

Pradžioje kepame uždengę folija 1 val. 180˚C karštumo orkaitėje, po to dar pusvalandį karštesnėje orkaitėje, nuėmę foliją. Valgosi ir šaltas, ir šiltas.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiAurelija parašė:Labai aciu uz super skanaus netikro zuikio recepta.Vitalija parašė:

Nerealus, pirmąkart kai kepiau, tai pačiai neteko nė paragauti: buvo nuo stalo šluote nušluotas. šiandien kepu antrąkart, tikiuosi, spėsiu pati paragauti 🙂

zuikis parašė:labai geras receptas. likau 100% patenkinta 🙂Aurosoma parašė:Labai sudomino receptukas, siandien meginsiu!Sonata parašė:Laba diena,norejau paklaust kokia sonine deti rukyta ar zalia?Sonata parašė:Laba diena,norejau paklaust kokia sonine deti rukyta ar zalia?Greta parašė:Ka butu galima pakeisti vietoj folijos? 🙂Jolita parašė:Man patinka visi Beatos receptai, dabar einu pabandyti zuiki kepti.liuce parašė:

Labai pavirsutiniskai parasytas receptas. Pavyzdziui, sonine zalia ar rukuta ( bet jau paraset kad rukyta), kiausiniai – imusti zalius i farsa ar ideti i farsa virtus? o gal susmulkintus?

Erika parašė:Laaaaabai skanu! Visiems patiko 🙂dimi parašė:o tai ta sonine supjaustyt nedideliais gabaliukais?dimi parašė:o tai ta sonine supjaustyt nedideliais gabaliukais?Aneta parašė:

Labai skanu,! Mano vyras nuo vaikystes nemėgsta netikru zuikiu nes jo mama gamino labai neskanu ir kiekviena savaite 🙂 Atsivalge! Man netikri zuikiai visada buvo skanu todel aš vis sukdavau galva kaip ji padaryti kad ir vyras pamegtu. Šis receptas tikrai nenuvyle, sakė pats skaniausias kokį esu ragaves per 40 metu. Ačiū Beata už super skanu receptu ką, jis kartosis mūsų šeimos menu nors karta į mėnesį tikrai 🙂

Lina parašė:O jeigu dėti žalią šoninę? Netiktų?renata parašė:O jei farsas per puse maisytas su jautiena ar tiktu siam receptui?renata parašė:O jei farsas per puse maisytas su jautiena ar tiktu siam receptui?ilona parašė:Labai skanus zuikis labai aciu uz receptaluanna parašė:

Dekui,pagaminau kai viesejo uosviai. Lb jaudinaus nes anot uosvienes nemoku nieko skaniai pagaminti:) bet sis zuikis suzavejo…visa suvalge ir recepto paprase…