pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai skanus pyragas su maskarpone: receptas

Maskarponės pyragas - tai desertas, kuris sujungia kreminį maskarponės sūrio švelnumą ir traškų pagrindą. Nors tokie desertai itin populiarūs JAV ir Didžiojoje Britanijoje, pastaruoju metu jie sparčiai įsitvirtino ir lietuvių virtuvėje.

Maskarponės pyrago variantai

Pagal šį receptą pagamintas maskarponės pyragas (tortas) su želė gabaliukais gaunasi itin skanus bei gaivus. Maskarponės pyragas su sausainių pagrindu ir žemės riešutais ant viršaus - tai desertas, kuris sujungia kreminį maskarponės sūrio švelnumą, traškų sausainių pagrindą ir sodrų žemės riešutų skonį. Šis pyragas - tai tikra šventė tiek smaližiams, tiek visiems, kurie dievina bananų ir šokoladinių sausainių derinį.

Oreo sausainių pyragas su mascarpone yra vienas tų desertų, kurie nereikalauja kepimo, tačiau savo skoniu ir tekstūra užburia kiekvieną smaližių. Šis gardus Maskarponės sūrio pyragas su kondensuotu pienu ir persikais yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta švelnaus skonio, kreminės tekstūros desertus be kepimo. Šis gardus sūrio pyragas be kepimo su maskarpone yra tobulas desertas bet kuriam metų laikui ar progai. Švelnus, kreminis ir gaivus skonis puikiai dera su traškiu sausainių pagrindu, sukurdamas tobulą tekstūrų harmoniją.

Šis maskarponės tortas su citrininiu kremu yra tikra gaivos ir saldumo harmonija, puikiai tinkanti tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasilepinimui. Kuršėnų vyniotinis su mascarpone ir bananais yra ypatingas desertų pasirinkimas, nes jame nėra miltų ir papildomo cukraus - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveikesnio gyvenimo būdo, bet nenori atsisakyti saldumynų.

Obuolių pyragas su maskarpone

Tikriausiai pats švelniausias obuolių pyragas yra su maskarponės sūriu. Maskarponės sūris obuolių pyragui priduoda savo taip mėgstamą kreminį riebumą. Dėl maskarponės riebumo jos nereikėtų padauginti, kai kam nepatinka pernelyg didelis riebumas. Obuolių pyrago gaminime labai praverčia virtuvės kombainas.

Suplakame maskarponę, cukrų, aliejų, vanilę. Į sumaišytą masę įmušame kiaušinius, išplakame. Į masę maišant pilame miltų mišinį. Supjaustytus obuolius galima išmaišyti su cinamonu. Kepimui geriausiai tinka silikoninė forma. Nurodytas kiekis 28 centimetrų skersmens kepimo formai. Kepama 175 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą - 1:15.

Tai tobulasis obuolių pyragas su maskarpone, kurį aš galėčiau valgyti ir valgyti, jei tik po to kelnių saga ant manęs nepyktų. Gal jis ir nėra pats sveikiausias, bet kad vienas iš skaniausių trupininių pyragų, tai garantuotai. Šis riešutinis trupininis obuolių pyragas su maskarpone gaunasi labai drėgnas, švelnus ir gaivus. Tikrai labai labai skanus.

Obuolių pyragas su maskarpone - tai subtilus ir elegantiškas desertas, derinantis obuolių gaivumą ir maskarponės kreminį švelnumą. Sultingi obuoliai, gardinti cinamonu ir cukrumi, suteikia malonų saldžiarūgštį skonį pyragui. Šis obuolių pyragas yra pagamintas su besėklėmis saldžiomis vynuogėmis vietoje įprastai daugelio naudojamų razinų.

Receptas: Maskarponės sūrio pyragas su sausainių pagrindu

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Kondensuotas pienas
  • Maskarponės sūris
  • Apelsinų sultys
  • Šokoladas

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su kondensuotu pienu iki vientisos tyrės.
  2. Sausainiu mase išklokite pyrago formą (geriausiai tiktų apvali, su nuimamais kraštais). Prieš tai formos dugną ištieskite iškirptu kepimo popieriumi.
  3. Maskarponės sūrį išsukite su apelsinų sultimis (geriausiai tinka rūgščių apelsinų, šviežiai išspaustos).
  4. Šokoladą ištirpinkite ir jau atvėsusį, bet dar skystą, supilkite į maskarponę ir išsukite.
  5. Maskarponės masę sudėkite ant sausainių masės pagrindo.
  6. Pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų.

Receptas: Pyragas su maskarpone ir persikais

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 130 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 250 g maskarponės
  • 180 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 600 g persikų

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
  2. Kiaušinius išplakti su 120 g cukraus ir druska.
  3. Sudėti kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakti.
  4. Suberti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę.
  5. Išmaišyti.
  6. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą (18 x 30 arba 24 x 24 cm).
  7. Persikus supjaustyti riekėmis ir išdėlioti ant tešlos.
  8. Pabarstyti likusiu cukrumi.
  9. Supilkite tešlą į kepimo indą.
  10. Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku.

P. S. paprastas, nesudėtingas, greitai paruošiamas :) Vietoje persikų dėjau konservuotus abrikosus. Beje, vietoje maskarponės galima naudoti kreminę varškę, o vietoje persikų - kitus mėgstamus vaisius (slyvas, vyšnias ir panašiai)... Skanaus!

Receptas: Maskarponės sūrio pyragas su sausainių pagrindu (variantas)

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Cukrus
  • Druska
  • Maskarponė
  • Rikota
  • Kepimo milteliai
  • Vanilinis cukrus

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
  2. Gauta mase išklokite kepimo formos (nuimamais kraštais) dugną.
  3. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
  4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
  5. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi. Baltymus išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.
  6. Trynius sumaišykite su maskarpone ir pertrinta rikota.
  7. Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir labai gerai išsukite.
  8. Sumaišykite su baltymais.
  9. Masę dėkite ant kiek atvėsusio pagrindo ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  10. Kepkite apie 50 minučių.
  11. Išimkite ir palikite atvėsti.