pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rikotos Sūrio Blyneliai: Purūs, Lengvi Ir Ypatingai Skanūs!

Labai lengvai pagaminami, purūs, lengvi kaip pūkas ir ypatingai skanūs nesaldūs blyneliai, kurie tiks ir pusryčiams, ir vakarienei. Patiekti su pomidorų salotomis ir česnakiniu rikotos kremu šie blyneliai sulauks tikrai ne vienadienio pripažinimo. Jokie kiti savaitgaliniai pusryčiai negali konkuruoti su rikotos blyneliais ir ypač vaikams.

Turiu pripažinti, kad nuo to laiko, kai atradau rikotos blynus, beveik visada gaminu būtent juos. Rikota blynams suteikia ne tik puikaus skonio, bet ir labai malonios, minkštos tekstūros, kuri man asmeniškai šiek tiek primena tuos skaniuosius mielinius blynus iš vaikystės.

Pagal šį, ekspromtu gimusį receptą juos kepu jau daugiau nei dešimt metų ir jie vis dar patys geidžiamiausi, net amerikietiški blyneliai nesugebėjo užimti sosto. Vienintelis keblumas, kuris ištiko aprašant šį receptą, tai porcijų skaičius. Iš nurodyto produktų kiekio blynelių turėtų pakakti keturiems žmonėms, na trims, tai sočiai. Bet, kai namuose auga du apetitu nesiskundžiantys paaugliai, tai sočiai pavalgo du, o trečias paragauja.

Ingredientai

Blynelių Tešlai:

  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 šaukštelio druskos (cukinijai)
  • 200 g špinatų
  • 3 didelių kiaušinių (jeigu labai maži, tuomet 4-5 vnt.)
  • 250 g rikotos sūrio
  • 150 g miltų
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • aliejaus (kepti)
  • šviežių pomidorų (patiekti)
  • smulkiavaisių pomidoriukų su šakelėmis (papuošti)
  • žiupsnelio druskos

Rikotos Ir Keptų Česnakų Kremui:

  • 250 g rikotos sūrio
  • 2-4 skiltelių kepto česnako
  • 2-3 šaukštų lydyto sūrelio
  • kelių šaukštų pieno
  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
  • šlakelio citrinos sulčių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Keptiems Česnakams:

  • kelių galvučių česnako
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimo Eiga

  1. Kepti česnakai

    Šiam receptui reikės tik kelių skiltelių česnakų, bet galite pasidaryti daugiau ir laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių. Nupjaukite česnako galvučių viršūnėles ir sudėkite į kepimo formą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 205 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet atvėsinkite ir išspauskite skilteles.

  2. Blynelių Tešla

    Cukinijas sutarkuokite, įmaišykite druską ir palikite pastovėti apie 10 min. Tuomet naudodami ploną audeklą arba kiaurasamtį nuspauskite cukinijas, kad išbėgtų kuo daugiau vandens.

    Kiaušinius išplakite su rikota, suberkite miltus, kepimo miltelius ir pagardinkite druska. Įmaišykite tarkuotas cukinijas ir špinatus.

  3. Kepimas

    Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus šaukštu suformuokite blynelius. Kepkite juos ant vidutinės kaitros po maždaug 3 min. iš abiejų pusių.

    Iškepusius blynelius nusausinkite ant popierinės servetėlės ir laikykite šiltoje orkaitėje, kol baigs kepti visi.

  4. Rikotos Kremas

    Paruoškite rikotos kremą: išplakite visus reikalingus ingredientus ir patiekite su paruoštais blyneliais ir pjaustytais pomidorais.