pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žiedinių kopūstų apkepas su kumpiu ir sūriu

Žiediniai kopūstai - išties labai sveika daržovė. Patiekalai su jais nėra itin sudėtingi. O ir pasigaminti galite gan daug patiekalų: apkepą, sriubą, kepsnelius, vyniotinį ar žiedinius kopūstus tiesiog išsikepti su trupiniais, kiaušiniu ir sūriu.

Žiedinių kopūstų apkepas su kumpiu

Ingredientai:

  • Žiediniai kopūstai - ~600 g
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Grietinė - 2 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Majonezas - 2 valgomieji šaukštai su kaupu
  • Dižono garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis su kaupu
  • Fermentinis sūris - ~170 g
  • Druska, šviežiai malti pipirai
  • Sviestas kepimo formai ištepti

Gaminimas:

  1. Žiedinį kopūstą suskirstome mažesniais žiedinėliais, dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir paviriname 5 minutes.
  2. Kiaušinius mušame į dubenį, išplakame, dedame majonezą, grietinę, garstyčias, paskaniname druska, pipirais, ir dar kartą gerai išplakame.
  3. Kepimo formą ištepame sviestu.
  4. Dedame žiedinį kopūstą, tolygiai paskirstome po visą kepimo formą, užpilame kiaušinių plakiniu ir gausiai apibarstome tarkuotu sūriu.
  5. Žiedinių kopūstų apkepas kepamas apie 20 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.

Žiedinių kopūstų apkepas su sūriu

Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos, padalintos žiedynais
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų sviesto, kambario temperatūros
  • 2/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 mocarelos sūrio rutuliuko, sutarkuoto
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3-4 valgomųjų šaukštų miltų

Kaip gaminti:

Visus ingredientus sudėkite į dubenį.

Kitas žiedinių kopūstų apkepo receptas

Ingredientai:

  • Žiedinis kopūstas (didesnis) - 1 vnt.
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Citrina - 0,3 vnt.
  • Grietinė - 250 g
  • Fermentinis sūris - 150 g
  • Druska, malti juodieji pipirai, muskato riešutas
  • Sviestas - gabalėlis
  • Smulkinti krapai papuošimui

Gaminame:

  1. Žiedinį kopūstą nuplauname ir suskirstome nedideliais žiedynėliais.
  2. Užviriname puodą su vandeniu, beriame druskos, dedame trečdalį citrinos (su odele) ir sudedame žiedinio kopūsto žiedinėlius. Verdame 3-4 minutes, nusunkiame.
  3. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
  4. Į dubenėlį dedame grietinę, įmušame kiaušinius, pagal skonį beriame druskos, pipirų, žiupsnelį muskato riešuto, išmaišome.
  5. Dedame puse sutarkuoto sūrio ir vėl išmaišome.
  6. Kepimo indą ištepame sviestu, jame išdėliojame kopūsto žiedinėlius, tolygiai užpilame pasigamintu grietinės padažu ir apibarstome tarkuotu sūriu.

Dar vienas receptas su mėsa

  1. Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje.
  2. Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite.
  4. Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus.

Patarimai

  • Receptui reikia nedaug ingredientų, iš kurių svarbiausi - žiediniai kopūstai, kiaušiniai, kietasis ir mocarelos sūriai, prieskoniai.
  • Be to, jį ruošiant nereikės stovėti prie viryklės - tereikės viską sumaišyti, sudėti į kepimo indą ir kepti iki apkepas taps auksinės spalvos. Vegetariška, be glitimo, paprasta ir skanu!