Šašlykai - tai puikus būdas mėgautis vasara ir skaniu maistu su draugais bei šeima. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kurie padės jums paruošti tobulus kiaulienos šašlykus.
Klasikinis Kiaulienos Šašlykas su Actu
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu - tai klasikinis kiaulienos šašlykas, pasižymintis išraiškingu skoniu ir paprasta, bet veiksminga marinavimo technika. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta stiprų ir aštrų skonį.
Ingredientai:
- Kiauliena (geriausia sprandinė)
- Actas
- Česnakai
- Druska
- Cukrus
- Svogūnai
Gaminimo eiga:
- Kiaulieną supjaustyti maždaug vienodo dydžio gabaliukais ir sudėti į didelį dubenį.
- Supilti actą ir sudėti česnakus.
- Suberti druską ir cukrų.
- Svogūną supjaustyti plonai ir sudėti prie mėsos.
- Viską labai gerai išmaišyti ir uždengti lėkšte ar lentele. Paslėgti sunkiu daiktu.
- Palikti mėsą marinuotis 1 val.
- Pasimarinavusią mėsą suverti ant iešmų ir kepti ant gerai įkaitintų žarijų vis pavartant, kol mėsa iškeps, gardžiai apskrus ir pasieks norimą iškepimo lygį.
- Gardžiausia patiekti su virtais ryžiais ir pomidorų padažu.
Kiaulienos Šašlykas su Garstyčiomis ir Mineraliniu Vandeniu
Šis receptas suteikia šašlykams švelnų ir pikantišką skonį. Mineralinis vanduo padeda mėsai suminkštėti, o garstyčios suteikia jai ypatingo aromato.
Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinė - 2 kg
- Svogūnai - 2-3 vnt.
- Citrina - 1 vnt.
- Paprastos garstyčios - 2 valgomieji šaukštai
- Grūdėtosios garstyčios - 2 valgomieji šaukštai
- Gazuotas mineralinis vanduo - 150 ml
- Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
- Keli lauro lapai
Gaminimo eiga:
- Kiaulienos sprandinę pjaustome gabalais ir dedame į dubenį.
- Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, citriną - griežinėliais.
- Svogūnus ir citriną gerai išmaigome rankomis ir dedame ant mėsos.
- Toliau dedame paprastasias ir grūdėtasias garstyčias, druską, pipirus, lauro lapus, pilame mineralinį vandenį.
- Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis mažiausiai 3 valandoms, o dar geriau per naktį.
Šašlykas su Marinuotais Pomidorais
Šis receptas skirtas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo ir netradicinio. Marinuoti pomidorai suteikia mėsai saldumo ir rūgštumo, o penkių pipirų mišinys - aštrumo.
Ingredientai:
- Kiauliena
- Marinuoti pomidorai su skysčiu
- Svogūnai
- Penkių pipirų mišinys
Gaminimo eiga:
- Mėsa supjaustoma stambesniais gabalais, maždaug vidutinio pomidoro dydžio.
- Ant mėsos suberiame ką tik sumaltą penkių pipirų mišinį ir pasiraitoję rankoves minkome mėsą kokias 15 minučių.
- Kitas etapas - svogūnų ir mėsos sumaišymas.
- Galutinis etapas - ant mėsos supilame marinuotus pomidorus su visu skysčiu.
Vytaro Radzevičiaus Šašlyko Receptas
Šis receptas, atrastas Vytaro Radzevičiaus "Pasaulio puoduose", gali tapti jūsų naujuoju mėgstamiausiu. Jis pasižymi paprastumu ir puikiu skoniu.
Gaminimo eiga:
- Sudėkite mėsą į dubenį, ant viršaus suberkite žiedais supjaustykite svogūnus.
- Rankomis į mėsą įtrinkite svogūnus bei pipirus ir stipriai paminkykite, kad išsispaustų svogūnų sultys.
- Prieš pat verdami ant iešmo, mėsą pasūdykite, dar kartą paminkykite ir suverkite. Verdami gabalėlius prispauskite vieną prie kito, kad išeitų beveik vientisa masė. Jei pasitaiko ilgesnis gabalėlis, verkite jį perlenkę dvigubai.
- Dėkite iešmus virš žarijų ir kepkite, kas kelias minutes apversdami. Kepkite apie 20-30 minučių.
Patarimai, kaip Kepti Šašlykus
- Svarbi taisyklė: iškeptų šašlykų jokių būdu nedėkite iškart ant stalo. Juos iškepus privaloma numauti nuo iešmo į kokį didelį indą su dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad mėsa pailsėtų ir atsigautų po kepimo.
- Jei mėgstate pasiterlioti ir išbandyti įvairius marinatus, siūlau išbandyti šį.