pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keksiukų receptai su pabarstukais

Keksiukai - puikus desertas tiek šventėms, tiek kasdienai. Jie lengvai pagaminami, o dekoravimas pabarstukais suteikia jiems žaismingumo ir patrauklumo. Šiame straipsnyje rasite įvairių keksiukų receptų ir patarimų, kaip pasigaminti skanius ir gražius keksiukus su pabarstukais.

Keksiukai "Kalėdinės eglutės"

Šie keksiukai puikiai tiks Kalėdų stalui papuošti. Jų paruošimas nesudėtingas, o rezultatas - tikrai įspūdingas.

Sudedamosios dalys

Keksiukams:

  • 1 pak. Dr. Oetker šokoladinių keksiukų (su apelsinų žievelėmis)
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 100 ml vandens

Kremui:

  • 300 ml pieno (šalto)
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 1 pak. Dr. Oetker žalių maistinių dažų
  • apie 1 pak. Dr. Oetker vanilinio kremo tortui

Papuošimui:

  • Dr. Oetker pabarstukų (įvairių)

Paruošimas

  1. Išimkite iš pakuotės kepimo formeles ir išdėliokite jas ant kepimo skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.
  2. Į indą sudėkite kepimo mišinį, kiaušinius, augalinį aliejų bei vandenį ir viską gerai išmaišykite šaukštu arba išplakite mikseriu iki vientisos masės, apie 1 min. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite pasiruoštose formelėse.
  3. Skardą su formelėmis sudėkite į orkaitę. Kepkite apie 17-20 min. Iškepusius keksiukus išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  4. Į aukštą indą įpilti 300 ml šalto pieno. Supilti pakelio turinį į pieną ir plakti apie 3 minutes. Tada įlašinti kelis lašus žalių maistinių dažų ir viską gerai išmaišyti. Tada kremą sudėti į konditerinę rankovę.
  5. Paimkite vieną keksiuką ir perpjaukite jį pusiau. Paimkite keksiuko viršutinę dalį, ją apverskite ir padėkite. Tai bus eglutės pagrindas. Tada padenkite keksiuką kremo sluoksniu iš uždėkite ant viršaus likusio keksiuko antrą dalį. Keksiuko viršų padenkite dar vienu kremo sluoksniu. Taip paruoškite visus 12 keksiukų.
  6. Visus keksiukus apibarstykite Dr. Oetker pabarstukais.

Paprasti keksiukai su pabarstukais

Šis receptas puikiai tinka pradedantiesiems, nes yra labai paprastas ir greitas. O pabarstukai suteiks keksiukams šventiškumo.

Sudedamosios dalys

  • 1 stiklinė miltų
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 130 gramų sviesto
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Papuošimui:

  • 50 gramų pabarstukų

Glajui:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sulčių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus pudros

Paruošimas

  1. Kiaušinius išsukame su cukrumi, miltais (sumaišytais su kepimo milteliais) ir ištirpintu sviestu. Gerai išplakame.
  2. Pilame į keksiukų formeles masę.
  3. Kepame orkaitėje 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
  4. Kai iškeps, iš citrinos sulčių ir cukraus pudros paruoškite glajų, kad būtų tirštas.
  5. Glajų pilame ant keksiukų ir beriame pabarstukus.

Vieno kąsnio keksiukai su riešutais ir pabarstukais

Šie keksiukai puikiai tiks mažylio gimtadienio stalui papuošti, ir be progos - tiesiog paskanauti. Šiuos vieno kąsnio keksiukus paskaninome smulkintais lazdynų riešutais, bet puikiai tiks ir įvairios džiovintos uogos ar kiti priedai.

Sudedamosios dalys

  • 120 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 2-3 kupini šaukštai cukraus
  • apie 0,5 stiklinės pieno
  • 1 kupina stiklinė miltų
  • 1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
  • truputis vanilinio cukraus
  • Smulkinti lazdynų riešutai
  • Pabarstukai

Paruošimas

  1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  4. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
  5. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2-3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams - 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių.
  6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils.
  7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20-25 min., kol - patikrinus - įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.
  8. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti smulkintais riešutais ar švenčių proga - papuošti įvairiaspalviais pabarstukais.

Šokoladiniai keksiukai Helovynui

Puikiu Helovino vakaro desertu gali tapti šokoladiniai keksiukai - patys paprasčiausi, lengvai paruošiami, bet tikrai ne per daug saldūs. Ir taip, tokiems keksiukams būtinas akcentas - žaismingi raganų batukai.

Paruošimas

  1. Iš juodo popieriaus iškirpkite norimo silueto batukus ir juos priklijuokite prie popierinių šiaudelių (ar tiesiog medinių smeigtukų), kuriuos įsmeikite į keksiukus taip, kad būtų aukštyn kojom.

Monikos Linkytės keksiukai

Šis keksų receptas, kuriuo dainininkė su skaitytojais pasidalino prieš kelerius metus, jos šeimoje keliauja iš kartos į kartą. Moniką kepti šiuos skanėstus išmokė mama, pati kadaise išmokusi iš savo motinos, pradinių klasių mokytojos ekspertės Danutės.

Sudedamosios dalys

Tešlai:

  • 250 g cukraus
  • 500 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 6 kiaušinių
  • 1 pakuotės vanilinio cukraus
  • 1 nepilno šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 200 ml grietinėlės
  • 1 pakelio grietinėlės standiklio
  • 1 citrinos
  • 200 gramų varškės kremo
  • įvairių pabarstukų papuošti

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Keksų formeles ištepkite sviestu.
  3. Sviestą išsukite iki purios masės.
  4. Dėkite vieną šaukštą cukraus, vieną šaukštą miltų ir vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Šį procesą kartokite dar 5 kartus.
  5. Po to suberkite likusius miltus, cukrų, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.
  6. Jeigu norite rudų keksiukų, į tešlą įdėkite kakavos arba lydyto šokolado.
  7. Tešlą sudėkite į formeles.
  8. Kepkite maždaug 40 min.
  9. Atšalusius keksus papuoškite kremu. Jo per kelias minutes paruošite suplakę grietinėlę, įspaudę citriną, įdėję varškės kremo ir supylę grietinėlės standiklio. Viską gerai išmaišę, turėsite kuo puikiausią kremą. Varškė kremui suteikia daugiau gaivumo nei jis būtų ruošiamas vien iš grietinėlės. Todėl papuošimas - ne toks riebus.
  10. Kremą apibarstykite įvairiais pabarstukais.

Patarimai ir gudrybės

  • Popierines formeles reikia dėti į specialią metalinę (ar kitokią) formą, kad „nepabėgų” tešla.
  • Jei neturite specialios formos, galite naudoti dvigubas popierines formeles.
  • Keksiukus galite paįvairinti įdėdami į tešlą vaisių, uogų, šokolado gabaliukų ar riešutų.
  • Glajų galite pasigaminti patys arba naudoti jau paruoštą.
  • Keksiukus galite papuošti ne tik pabarstukais, bet ir vaisiais, uogomis, šokolado drožlėmis ar kitais dekoratyviniais elementais.