pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ryžių Sriubos Receptas

Ryžių ir vištienos sriuba su rudens daržovėmis - aromatinga ir švelnaus skonio, tad patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė - kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio. Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą, todėl, jei tik mėgstate grybus, nepraleiskite šios eilutės - pakepinkite juos svieste drauge su kitomis daržovėmis ir mėgaukitės ypatingai kvapnia, rudeniška, šildančia sriuba. Ši itin skani ryžių pomidorinė sriuba ir vištiena tapo vienu iš pačių mėgstamiausių patiekalų pastarosiomis savaitėmis.

Man itin patinka tokie patiekalai, kuriems nereikia ypatingų ir sunkiai parduotuvėse ingredientų. Šią sriubą galima vadinti sezonine, "senovine" - tikras vasariškas komfortiškas maistas.

Ryžių Sriubos Ingredientai

  • 3 valg. š. sviesto
  • 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • Salierai (plonais griežinėliais supjaustyti)
  • Morkos (plonais griežinėliais supjaustytos)
  • Česnakas (smulkiai kapotas)
  • Saldžioji bulvė (kubeliais supjaustyta)
  • Pievagrybiai (riekelėmis pjaustyti)
  • Druska
  • Pipirai
  • Sultinys
  • Ryžiai
  • Vištos krūtinėlė (kubeliais pjaustyta)
  • Grietinėlė
  • Šviežios petražolės (kapotos)

Ryžių Sriubos Gaminimo Eiga

  1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas.
  2. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
  3. Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius.
  4. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
  5. Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių.
  6. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
  7. Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.

Patarimai ir Variacijos

  • Nebijokite eksperimentuoti - sriubą galite virti ir su grikiais (jie čia taip pat puikiai tiks!), o norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.
  • Jei neturite Basmati ryžių, juos galima pakeisti paprastais baltaisiais, rusvaisiais arba net laukiniais ryžiais, tiesa, tuomet gali skirtis virimo laikas.
  • Morkos gali būti pakeistos pastarnokais arba cukinijomis.
  • Vietoje saliero kotų galima naudoti saliero šaknis arba bulves, kurios suteiks sriubai sodresnį skonį.
  • Pomidorų pasta gali būti pakeista pomidorų padažu, pomidorų ketčupu arba tiesiog papildomais šviežiais pomidorais.
  • Jei neturite šviežių prieskoninių žolelių, galima naudoti džiovintas, tik reikėtų naudoti mažesnį kiekį.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų, rapsų arba sviestu.

Ryžių Pomidorinė Sriuba

Pomidorų sriuba su ryžiais arba liaudyje vadinama „ryžių pomidorinė”. Klasikinė, paprasta sriuba, kurią galima pagaminti apskritus metus. Antroje vasaros pusėje ir rudenį ją tinkamiau gaminti iš šviežių, gerai sunokusių ar net pernokusių pomidorų. Žiemą galima naudoti konservuotus pomidorus arba passata (pomidorų tyrė, kurioje nėra pomidorų sėklų ir odelių, gali būti gaminama su prieskoniais arba be jų). Sriuba paprasta, pagaminama gana greitai, tačiau šildanti ir soti. Puikus valgis praleidus laiką lauke ir grįžus namo norint ko nors karšto ir maistingo. Gamybos principas gana paprastas: sriuba pradedama gaminti kaip pomidorų padažas, vėliau įpilamas sultinys, beriami ryžiai ir verdama, kol ryžiai išvirs.

Tikslaus ryžių kiekio nenurodžiau sąmoningai - vieni mėgsta šią sriubą tirštesnę, kiti - skystesnę. Įdėsite saują su kaupu - gausite košę, įdėsite mažiau - bus skysčiau. Skirtingose šalyse šiai sriubai naudojami skirtingi papildomi priedai. Pavyzdžiui su svogūnu ir česnaku dar beriami smulkinti saliero stiebai, viena ar dvi mažais kubeliais smulkintos morkos. Daržoves galima kepti ne ant aliejaus, o ant sviesto.

Na ir pabaigai - vienas patarimas: dėl pomidorų sriubos skonyje dominuoja specifinė rūgštelė, kuri patinka ne visiems. Tokiu atveju įberkite nedidelį šaukštą cukraus.

Lęšių ir Ryžių Sriuba su Kukuliais

Gal laikas sriubai? Ši lęšių ir ryžių sriuba su kukuliais pagaminama lengvai, greitai ir patinka visiems. Pabandykite šį receptą!

Ingredientai:

  • 1 vid. dydžio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • Aliejaus (kepti)
  • 2 l vandens arba sultinio
  • 100 ml ryžių
  • 100 ml skaldytų lęšių
  • 5-6 džiovintų slyvų
  • 1 kupino šaukšto adžikos
  • 10-12 kukulių
  • Žiupsnelio druskos
  • Petražolių lapelių

Gaminimas:

  1. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepkite storų sienų puode su aliejumi. Kai svogūnai taps gražios auksinės spalvos, supilkite vandenį, suberkite ryžius ir lęšius, sudėkite džiovintas slyvas.
  2. Virkite, kol ryžiai išvirs. Sudėkite adžiką, kukulius ir dar pavirkite, kol kukuliai sušils.
  3. Pabaigoje paragaukite ir pasūdykite. Prieš patiekdami leiskite sriubai pastovėti bent 5-6 min. Galite pridėti mėgstamų žalumynų - petražolių, kalendrų, bazilikų.