Kepti vištienos skrandukai orkaitėje
Vištienos skrandukai – nepelnytai pamirštas produktas, kuris tinkamai paruoštas tampa minkštas, sultingas ir nepaprastai skanus. Šis receptas leis iškepti kvapnius ir aromatingus skrandukus orkaitėje, kuriuos pamėgs visa šeima. Marinuoti garstyčių, sojų padažo ir medaus mišinyje, jie įgauna ypatingą skonį ir švelnią tekstūrą.
3 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 20 minutes minGaminimo laikas 1 hour val 40 minutes minBendras laikas 2 hours val.Kategorija Kepta mėsa, Mėsos patiekalai, VištienaVirtuvė Pasaulio virtuvėPorcijos 4 asmenimsAlergenaiReklamaVištienos kepenėlės grietinės padaže
Labai švelnios, tirpstančios burnoje kepenėlės su grietine, daržovėmis ir žolelėmis – štai ko jums trūko meniu! Visiems rekomenduoju paprastą vištienos kepenėlių receptą. Vištienos kepenėles nesunku paruošti, ypač jei jos troškintos. Siūlau pabandyti gaminti kepenėles grietinės padaže. Norėdami paruošti kepenėles, mums reikia neriebios grietinės (10-15%), morkų, svogūnų ir prieskonių rinkinio: kardamono, paprikos ir kt. Žiūrėkite žemiau pateiktą receptą!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama

Ingredientai:
1x 2x 3xGaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!Vištienos skrandukus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Į dubenį su skrandukais įberkite sodą, gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite 20 minučių. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
Į švarius skrandukus įberkite druską, pipirus, rūkytą papriką, vištienos prieskonius, sudėkite majonezą, garstyčias ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, įmaišykite į marinuotus skrandukus. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Taip ilgai marinuoti nebūtina.
Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite marinuotus skrandukus, uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 1 valandą.
Tuo metu paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą, grūdėtąsias garstyčias, medų, citrinos sultis ir vandenį.
Išimkite kepimo formą iš orkaitės, užpilkite paruoštą padažą ir kepkite dar 30–40 minučių, kol skrandukai taps minkšti ir gražiai apskrus.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.Į įkaitintą keptuvę, su šaukštu aliejaus ir maždaug trečdaliu sviesto, sudėti smulkintus svogūnus. Juos kepti apie 10 minučių, kol suminkštėja ir pradeda karamelizuotis. Tuo metu sutvarkyti kepenėles: nuplauti ir nupjaustyti visokias kabančias plėveles, jei tokių yra. Nepjaustytas kepenėles suversti į keptuvę, greit apkepti ir supylus vyną, patroškinti, kol jis truputį nugaruos. Tuomet, pilti grietinėlę, berti druskos bei pipirų ir palikti pasitroškinti dar 10 minučių.
Kepenėlių troškinį pilti į kombainą ir sutrinti iki kreminės konsistencijos. Neturėtų jaustis jokių grūdelių, tiesiog švelni ir vientisa masė.
Paruoštą paštetą supilti į indą, kuriame jis bus laikomas. Likusį sviestą ištirpdyti ir nuo viršaus nugriebti susidariusias putas. Į jį suberti truputį smulkintų rozmarino lapelių ir užpilti ant pašteto. Kai viskas iki galo atvės, dėti į šaldytuvą ir geriausia ten, paštetą, palaikyti per naktį.