Jei ieškote naujų skonių ir norite įtraukti daugiau daržovių į savo racioną, šis receptas kaip tik jums! Kalafiorų ir varškės blynai - puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai.
Recepto Istorija
Receptas gimė iš kelių išbandytų ir pamėgtų receptų. „Lentynoje jau liūdėjo kalafioras, vyto špinatai, šaldytuve gulėjo pakelis varškės, tad ėmiau ir pabandžiau visa tai suderinti. Taip patiko, kad ėmiau bandyti ir kitokias versijas, pavyzdžiui, pridėjau sūrio“, - pasakojo recepto autorė Monika.
Taigi, išbandykite šį nuostabų derinį ir nustebinkite savo artimuosius nauju skoniu!
Ingredientai
Štai ko jums reikės:
- 300 g žiedinio kopūsto (kalafioro)
- 60 g kiaušinio (1 vnt.)
- 50 g kietojo sūrio
- 50 g graikiško jogurto (patiekimui)
- 2 v. š. miltų (pilno grūdo)
- 1 a. š. sojos padažo (nebūtina)
- Lydyto sviesto (kepimui)
Gaminimo Eiga
- Kopūstą ir sūrį sutarkuokite stambia (burokine) tarka.
- Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltus.
- Viską gerai rankomis išminkykite.
- Formuokite kotletus rankomis ir kepkite keptuvėje ant lydyto sviesto. Iš šio kiekio gausis apie 8 vnt.
- Gardinkite sojos padažu ir jogurtu.
Kalafiorų, Varškės, Špinatų ir Sūrio Apkepas (Alternatyvus Variantas)
Jei norite sotesnio patiekalo, išbandykite apkepą su špinatais ir sūriu:
Reikės:
- Didelės kalafioro galvos
- 300 g varškės
- 100 g špinatų
- 3-4 česnako skiltelių
- 100 g tarkuoto sūrio (nebūtinai)
- 3-4 kiaušinių
- Druskos
- Sviesto (kepti)
Gaminimas:
- Kalafiorą išskirstykite žiedynais ir apvirkite.
- Svieste pakepinkite špinatus.
- Ištrinkite varškę, įmaišykite į ją keptus špinatus, kapotus česnakus, kiaušinius, druską ir sūrį, jei jį naudosite.
- Apvirtus kalafiorus sumaišykite su varškės mase, supilkite į kepimo formą. Jei norite, apibarstykite sūriu.
- Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę.
Patarimai ir Gudrybės
- Jei norite, kad blynai būtų dar skanesni, į tešlą įmaišykite smulkiai supjaustytų žalumynų: petražolių, krapų ar svogūnų laiškų.
- Blynus galite kepti ne tik keptuvėje, bet ir orkaitėje. Taip jie bus mažiau riebūs.
- Patiekite blynus su natūraliu jogurtu, grietine ar mėgstamu padažu.
Maistinė Vertė (vienai porcijai)
Maistinė medžiaga | Kiekis |
---|---|
Kalorijos | 217 kcal (11%) |
Angliavandeniai | 15 g |
Baltymai | 16 g |
Riebalai | 11 g |
Vitaminas A | 393 µg (49%) |
Vitaminas C | 72 mg (90%) |
Kalcis | 204 mg (26%) |
Kiti variantai: Cukinijų ir varškės blynai
Jei jau darosi sunku sugalvoti, ką dar skanaus pagaminus iš cukinijų, labai rekomenduojama išbandyti cukinijų ir varškės blynus.
Ingredientai:
- Cukinijos
- Kiaušiniai
- Varškė
- Petražolės
- Kumpis
- Sūris
- Druska
- Pipirai
- Miltai
Cukinijas sutarkuojame šiaudeliais arba stambia burokine tarka. Sumaišome su druska ir paspaudžiame rakomis, dedame į kiaurasamtį ir paliekame 10 min pastovėti. Cukinijų tarkius sumaišome su kiaušiniais, varške, smulkintomis petražolėmis, kumpiu, sūriu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Tuomet dar įmaišome miltus.
Skanaus!