pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos kotletai su varske - skanūs receptas ir patarimai

Ingridientai

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutą, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, česnaką, išplaktą kiaušinį, petražoles, druską ir juoduosius pipirus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Iš mišinio rankomis suformuokite mažus, maždaug 2 cm skersmens kotletus.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite 10-12 minučių arba kol apskrus iš visų pusių.
Pomidorų padažą užpilkite ant kotletų ir užvirinkite. Uždenkite ir kepkite dar 10–15 minučių arba kol kotletai iškeps ir padažas sutirštės.

(3 kukuliai ):

kcal: 381
Baltymai: 29 g
Riebalai: 21 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 9g

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Pirmiausia pasiruošti sviestą - į kambario temperatūros sviestą įmaišyti smulkintus krapus ir petražoles, suformuoti ovalą ir padėti į šaldytuvą sutvirtėti.

Vištos krūtinėlę sumalti, sudėti į dubenį, ten pat sukrėsti ir varškę, mušti kiaušinį, suberti visus prieskonius ir gerai išminkyti iki vienalytės masės. Drėgnomis rankomis imti mėsos masės (nedaryti labai didelių, patarčiau šiek tiek mažesnius nei įprasti), delne paplojus dėti po gabalėlį sviesto ir formuoti į cepelinų formą panašius kotletukus.

Keptuvėje pilti aliejų (pilti tiek, kad sudėjus kotletus apsemtų bent iki trečdalio) ir gerai įkaitinti. Kaitrą sumažinti iki minimalios ir dėti kelis kotletukus (aš kepiau po 6 vnt). Vis vartant iš visų pusių kepti kol gražiai apskrus ir paruduos. Išimtus iš aliejaus sudėti ant popierinių servetėlių ar popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Širšių lizdas

Kotletai, kaip kotletai, gal švelnesni, bet gi su vištiena, tai ir taip ne sunkūs gaunasi. Mano mėsėdis vyras nieko neįtarė, vadinasi viskas su jais gerai. Dar dariau tų pačių VMG ir cannelloni su vištienos ir varškės įdaru, irgi niekas nieko neįtarė :)
Jei atvirai, tai juos kepiau pernai vasarą, tai atsimenu, tik, kad nieko blogo apie juos negaliu pasakyti, o suvalgėm, kaip "tikrus" :) Panaikinti

Anonimiškas 2013 m. vasario 25 d. 15:53jei nesunku, parašykite receptą ir canelloni su varškės įdaru. Atsakyti Panaikintinesunku, tik neskani nuotrauka gavosi :) reikės pakartoti, nes verta, ir tada įdėsiu :) Panaikinti

Šituos nusižiūrėjusi jau daug laiko esu,bet vis nedaeinu išbandyti.Esu kijevus kepusi su varške,buvo nerealūs,tai ir šie turėtu būti skanūs. Atsakyti Panaikinti

Labai skanūs. Laukiu kol mažasis atsikels ir jau įtariu turėsiu dar vieną receptą jam :) Atsakyti Panaikinti

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba