pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karšti Sumuštiniai Ant Griliaus: Receptai Kiekvienam Skoniui

Jeigu dar nebandėte, išbandykite, kad įsitikintumėte, jog karšti sumuštiniai yra kone einamiausias patiekalas net rimtuose vakarėliuose. Receptas, kuris praturtins žinias apie karštą sumuštinį. Karštas sumuštinis yra patikimas kaip kokia rugsėjo pirmoji.

Karšti Sumuštiniai su Triušiena

Karštiems sumuštiniams pagaminti reikia:

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos juostelių
  • 2 nuluptų ir išnagrinėtų obuolių
  • BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus
  • 8 riekelių TOSTE skrudinamosios duonos „Vaikams“
  • 100 g mocarelos sūrio
  • 0,5 vid. svogūno
  • 50 g DVARO fermentinio sūrio 50 % rieb.
  • Žiupsnelio mėtų
  • 40 g DVARO sviesto 82 % rieb.
  • 4 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
  • SANTA MARIA akmens druskos
  • Šviežių žolelių (papuošimui)

Gaminimas

  1. Supjaustykite LAPINO PUOTA triušienos mėsos juosteles nedideliais gabaliukais, apibarstykite rūkyta paprika, SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir SANTA MARIA akmens druska.
  2. Supjaustykite obuolius.
  3. Apipurškite triušieną ir obuolius BASSO purškiamu alyvuogių aliejumi.
  4. Dėkite ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 o C temperatūroje.
  5. Neperkepkite triušienos, jai užteks 8 min., obuoliams - 20 min., kol jie suminkštės, bet neištiš.
  6. TOSTE skrudinamąją duoną „Vaikams“ apskrudinkite orkaitėje su grilio funkcija.
  7. Iškepusią triušieną ir obuolius susmulkinkite.
  8. Supjaustykite mocarelą, svogūnus.
  9. DVARO fermentinį sūrį 50 % rieb. sutarkuokite.
  10. Pasmulkinkite mėtas.
  11. Ištraukite iš orkaitės duoną ir neapskrudusią pusę patepkite DVARO sviestu 82 % rieb. ir ta pačia puse dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.
  12. Apskrudusią pusę tepkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“, pabarstykite tarkuoto sūrio.
  13. Berkite keptą triušieną, obuolius, svogūnus.
  14. Užbarstykite mėtų, dėkite mocarelos sūrį ir vėl pabarstykite tarkuoto sūrio.
  15. Viską pagardinkite juodaisiais pipirais „Tellicherry“.
  16. Sumuštinius kepkite orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija 200 o C temperatūroje apie 8 minutes, kol gražiai apskrus.
  17. Iškepus sumuštiniams, sudėkite juos vieną ant kito, vidine įdaro puse ir suspauskite.
  18. Taip sumuštiniai bus traškūs išorėje ir minkšti bei sultingi viduje.
  19. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis ir patiekti perpjovus per pusę.

ALFO PATARIMAI:

  • Triušieną galite keisti vištiena.
  • Rinkitės saldžiarūgščius obuolius. Jei nemėgstate keptų obuolių, galite juos keisti kriaušėmis arba dėti mangą apšlakstytą citrinos sultimis.
  • Jei nemėgstate, galite svogūnų nedėti.
  • Tokius sumuštinius galite patiekti su šviežiomis salotomis.

Karšti Sumuštiniai Ant Grotelių

Paprastas Karštas Sumuštinis

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 4 riekės šviesios duonos, galite rinktis sumuštinių, galite - kitą mėgstamą
  • sviesto
  • 2 valg. šaukšt. picai skirto padažo
  • 1 rutuliukas mocarelos sūrio, supjaustytas griežinėliais
  • 6-8 griežinėliai mėgstamos dešros, labai tinka saliamio tipo
  • šviežių bazilikų lapelių
  • aitriųjų paprikų dribsnių

Gaminimas:

  1. Sudėkite duonos riekes ant lentelės ir kiekvienos jų vieną pusę plonai patepkite sviestu. Tuomet apverskite ir kitą pusę aptepkite picos padažu.
  2. Ant dviejų riekių išdėliokite dešros griežinėlius, tada berkite bazilikų lapelių ir aitriųjų paprikų dribsnių, galiausiai klokite macarelos sūrio griežinėlius.
  3. Uždenkite įdarą likusiomis duonos riekėmis sviestu patepta puse į išorę.
  4. Patogiausia tokius sumuštinius kepti ant karštų žarijų naudojant groteles su rankena, kuriose sumuštiniai saugiai atsidurs tarp dviejų grotelių sluoksnių, bus lengva vartyti. Tačiau jei tokių neturite, tiesiog kepkite vieną pusę, o tada atsargiai apverskite.
  5. Sumuštiniai iškeps per kelias minutes.
  6. Pjaukite įstrižai pusiau ir mėgaukitės!

Pusryčių Sumuštinis

Nuobodų pusryčių sumuštinį verta reabilituoti kepant ant grotelių dėl kelių priežasčių. Pirma, pusryčių sumuštiniai, kepami ant grotelių, įgauna daugiau skonių. Duona, bandelės gražiai aptepamos sviestu (arba majonezu), o dūmai prideda dar daugiau skonio. Galiausiai, pasirinkus sūrį ir kitus ingredintus, ant grilio skirtingi skoniai veikia vienas kitą ir gaunamas sūrstelėjęs, maloniai lipnus sumuštinis.

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 1-2 gabalėliai sūrio
  • 1 gabalėlis virtos šoninės arba dešros
  • 4 šaukštai nesūdyto sviesto
  • druskos
  • pipirų
  • aštraus padažo (nebūtina)
  • 2 riekelės raugintos duonos arba 2 riekelės pasirinktos duonos

Gaminimas:

  1. Kiaušinį kepkite, kol trynys bus kietas.
  2. Pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite į šalį. Jei mėgstate aštrų padažą, taip pat galite naudoti kaip pagardą.
  3. Sviestu patepkite abi duonos riekes, tada dėkite sūrį, mėsą ir kiaušinį.
  4. Kepkite sumuštinį iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo grilio ugnies, kol apskrus ir sūris išsilydys.
  5. Perpjaukite įstrižai per pusę ir patiekite.

Benedikto Kiaušinių Mėsainiai

Sugalvojus pusryčiams patiekti mėsainius, tam prireiks paprasčiausių ingredientų - olandiško padažo, sūrios mėsos, angliškos bandelės ir, žinoma, kiaušinių. Viską padarome taip, kaip aprašyta žemiau, ir kepame ant grotelių su jautienos paplotėliu. Pagardui galima naudoti traškios šoninės arba kumpio, jei mėgstate.

Ingredientai:

  • 3 dideli kiaušinių tryniai
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • 1 lazdelė nesūdyto sviesto, supjaustyto į 8 gabalėlius
  • 1/2 citrinos sulčių
  • druska
  • pipirai
  • 450 gramų liesos maltos jautienos
  • druska
  • pipirai
  • vorčesterio padažo
  • 3 kiaušiniai, kepti arba virti
  • 3 riekelės šoninės, iškeptos iki traškumo
  • angliškos bandelės arba mėsainių bandelės

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karštumo.
  2. Virš puodo su verdančiu vandeniu pastatytame karščiui atspariame dubenyje plakite kiaušinių trynius su vandeniu, kol mišinys sutirštės (apie 5 minutes).
  3. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite citrinos sultis.
  4. Įmaišykite 1-2 gabalėlius sviesto, kol ištirps.
  5. Pagardinkite druska ir pipirais. Palaikykite šiltai, įpilkite 1-2 šaukštelius karšto vandens, jei padažas per daug sutirštėja.
  6. Maltą jautieną pagardinkite žiupsneliu druskos, juodaisiais pipirais ir keliais šlakeliais Vorčesterio padažo.
  7. Padalykite maltą jautieną į 3 lygias dalis ir suformuokite paplotėlius.
  8. Kepkite ant grotelių po 4-5 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps iki norimo minkštumo.
  9. Sudėkite paplotėlius ant bandelių, ant viršaus uždėkite traškios šoninės, kiaušinį ir šaukštą olandiško padažo.

Karšti Sumuštiniai Su Vaisiais Ant Grilio

Iškeiskite nuobodžias greipfrutų puseles į ant grotelių keptas jų versijas. Kepant ant grotelių natūraliai karamelizuojasi ir išryškėja vaisiuose esantis cukrus. Papildomo skonio vaisiams teikia ant grotelių kaistantis aliejus. Eksperimentų galimybės neribotos, tačiau labiau tinka vaisiai, kurie geriau išlaiko savo formą, pavyzdžiui, obuoliai ir kriaušės. Kepdami ant grotelių jie netaps koše. Galite padaryti dar daugiau - pagrilinus šiek tiek mėsos, pavyzdžiui, vytinto kumpio, kurio skonis puikiai dera su daugeliu vaisių, o ypač melionu, pusryčiai tikrai bus nekasdieniški.

Ingredientai:

  • 5 abrikosai, perpjauti per pusę
  • 4 riekelės vytinto kumpio, perpjauto į tris dalis ir susukto į cilindrus
  • 10 nedidelių brie sūrio gabalėlių
  • medaus

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karštumo.
  2. Pusiau perpjautų abrikosų pusę patepkite šlakeliu aliejaus arba apipurkškite kepimo purškikliu. Dėkite abrikosus perpjauta puse žemyn ant grotelių ir kepkite kelias minutes arba kol šiek tiek suminkštės ir atsiras grilio žymių.
  3. Sudėkite abrikosus į lėkštę ir iš karto uždėkite po gabalėlį brie sūrio ir susuktą vytinto kumpio gabalėlį.
  4. Apšlakstykite abrikosus medumi ir patiekite.

Karšti Sumuštiniai Su Dešrelėmis Ant Grilio

Kepant ant grotelių, dešrelės įgauna gražų atspalvį ir įgyja švelnaus dūmų kvapo bei skonio. Šis paprastas ant grotelių keptų dešrelių su kiaušiniais ir lapiniais kopūstais ne tik skanus, bet ir mitybiškai vertingas.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai smulkintų lapinių kopūstų
  • 1 vidutinio dydžio saldus geltonasis svogūnas
  • 1 puodelis pageidaujamų grybų
  • alyvuogių aliejaus
  • 4 dešrelių gabalėliai
  • 4 kiaušiniai

Gaminimas:

  1. Stambiai supjaustykite kopūstus.
  2. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai jie taps skaidrūs, sudėkite grybus.
  3. Kai grybai ir svogūnai suminkštės, sudėkite kopūstus.
  4. Apkepkite dešrą.
  5. Kai kopūstai taps ryškesni, nukelkite nuo ugnies ir į vidurį įmuškite keturis kiaušinius.
  6. Ketaus keptuvę padėkite į kepsninės vidurį arba ten, kur yra netiesioginė kaitra.
  7. Dešreles sudėkite į kepsninę, įsitikinkite, kad ji uždengta, nes turi gerai iškepti kiaušiniai.

Kiti Receptai ir Patarimai

  • Sumuštinis yra vienas žinomiausių patiekalų visame pasaulyje, mat „sumeistrauti“ jį gali net vaikai, o gurmanams - į valias erdvės improvizacijai su įvairiais skoniais bei tekstūromis.
  • Žinoma, gamindami sumuštinius neišsiversime be duonos, tačiau kiti ingredientai priklauso nuo fantazijos.
  • „Ar sumuštinis bus greitas užkandis, ar maistingas savarankiškas patiekalas, priklauso nuo fantazijos, įdėto laiko ir ingredientų.
  • „Norėdami iškepti maistingą sumuštinį pietums ar vakarienei bei pasimėgauti maisto gaminimu lauke, vietoj tradicinio sūrio griežinėlio ar dešros rinkitės ant grilio keptą paukštieną, jautieną arba žuvį.
  • Picą su ananasais (havajietišką) arba labai mylime, arba labai nekenčiame. Jeigu mėgstate, šitas sumuštinis bus malonumo bomba. O jeigu nemėgstate, gal verta pabandyti ne picos, o sumuštinio variantą? Gal išdrįsite? Nes tikrai labai skanu!

Havajietiškas sumuštinis

  1. Vištieną supjaustykite kubeliais, berkite į dubenį su konservuotais ananasais, sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI saldžiarūgštį padažą su ananasais, įtarkuokite dalį GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“ ir pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. Viską išmaišykite.
  2. FAZER Kefyro sumuštinių duonos riekeles patepkite RAMBYNO tepamu sūreliu su „Džiugas“ sūriu. Dėkite riekeles į skardelę, ant jų sudėkite paruoštą vištieną.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis ir užtarkuokite likusio sūrio.
  4. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 10 min.
  5. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele ir papuoškite bazilikų lapeliais.

Sumuštinis su jautienos nugarine ir čederio sūriu

Reikės:

  • 500 g jautienos nugarinės
  • vieno prancūziško batono
  • 200 g čederio sūrio
  • dviejų smulkiai pjaustytų svogūnų
  • griežinėliais pjaustytos žalios paprikos
  • vieno šaukšto vorčesterio padažo
  • vieno šaukšto alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų bei malto kumino pagal skonį

Gaminame: susmulkintas daržoves sumaišykite su alyvuogių aliejumi, vorčesterio padažu bei prieskoniais, dėkite į folijos vokelį, o šį - ant grilio grotelių. Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai, ant apatinės dalies sudėkite nuo kaitros suminkštėjusias daržoves ir iškeptą jautieną, ant viršaus gausiai uždėkite čederio sūrio ir įdėkite sumuštinį į kepsninę ar ant grotelių, kad sūris išsilydytų. Ant sumuštinio uždėkite viršutinę duonos dalį ir lengvai paspauskite.

Sumuštinis su šaltai rūkyta šonine

Reikės:

  • 2 kvietinių duonelių
  • salotos lapų
  • pomidoro
  • 4 plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės juostelių
  • 1 arbatinio šaukšto garstyčių

Gaminame: iš pradžių pasiruoškite šoninę. Šoninės juosteles kepkite ant vidutinės kaitros grilio kol gražiai apskrus. Iškeptą šoninę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Tada ant grotelių paskrudinkite per pusę perpjautas duonos riekeles ir pertepkite garstyčiomis. Ant duonos sudėkite salotų lapus, griežinėliais supjaustytus pomidorus, skrudintą šoninę ir uždenkite antra skrudintos duonos riekele.

Sumuštinis su vyšniomis ir brie sūriu

Reikės:

  • pusės puodelio vyšnių be kauliukų, perpjautų per pusę
  • vieno arbatinio šaukštelio balzamiko acto
  • vieno šaukšto sviesto
  • dviejų riekelių duonos
  • 40 g „Brie“ sūrio
  • smulkinto juodo šokolado

Gaminame: vyšnias kartu su balzamiko actu sudėkite į folijos vokelį ir pakepkite ant grilio. Vieną duonos riekelės pusę patepkite sviestu ir uždėkite ant grotelių sviestu patepta puse žemyn. Ant viršaus dėkite sūrį, kepintas vyšnias, pabarstykite šokoladu ir galiausiai užvožkite kita duonos rieke sviestu patepta puse į viršų.

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Skonis: 10/10. Dar vienas patiekalas, šimtu procentų pateisinantis tą puikiai visiems žinomą tiesą: kartais patys paprasčiausi dalykas yra patys geriausi, patys skaniausi.

Karšti sumuštiniai su sūriu

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
  2. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus.
  3. Sumuštinių viršų aptepkite likusia sūrio mase ir apibarstykite trupučiu plėšytos mocarelos.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys.
  5. Sumuštinius patiekite sumuštinius iš karto, šiltus.