pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos sriuba su ryžių makaronais: greitas ir skanus receptas

Ryžių makaronų sriuba (Bee Thai Bak) yra greitas, skanus ir puikiai tinkantis įtemptoms dienoms! Tai labai paplitęs ir populiarus patiekalas, randamas Penango „Hawker“ kioskuose.

Esu didelis „Bee Thai Bak“ gerbėjas - jis spyruokliškas ir lengvai valgomas, todėl įtraukiau alternatyvių ingredientų, kad galėtumėte pasigaminti jį patys. Šis ryžių makaronų sriubos receptas labai lengva pagaminti - tik 3 paprasti žingsniai ir tai paruošta vos per 15 minučių!

Azijoje yra daugybė sriubos su ryžių makaronais versijų, tačiau, kaip malaizietis, mano mėgstamiausia yra iš Penango - konkrečiai, Penango stiliaus ryžių makaronų sriuba, vadinama Koay Teow Th'ng.

Kodėl man patinka šis receptas

  • Ragaukite iš namų. Kiekvieną kartą gamindamas jaučiuosi taip, lyg valgyčiau penango prekystalyje.
  • Padaryta vos per 15 minučių. Šis patiekalas man puikiai tinka, kai noriu ko nors greito ir lengvo. Vos keliais paprastais veiksmais be jokio rūpesčio galiu paruošti skanų dubenį.
  • Begalinis pritaikymas. Man patinka, kaip tai pritaikoma. Taip pat galiu naudoti ryžių vermišelius, kuay teow, greitai paruošiamus makaronus, priklausomai nuo to, kam esu nusiteikęs, todėl tai visada šviežia ir jaudinanti.
  • Ši sriuba yra itin guodžianti. Šiltas, pikantiškas sultinys ir kramtomi makaronai patiko kiekvieną kartą, o tai yra soti ir paguodžia, ypač šaltesniais mėnesiais!

Recepto variacijos

Grįžę namo Penange, paprastas bičių tai bakas gali būti patiekiamas keliais variantais, naudojant įvairių rūšių makaronus ir priedus.

Makaronų variantai

  • Ryžių vermišeliai (Bihun) - ploni, subtilūs ryžių makaronai.
  • Kuay teow - plokšti, platūs ryžių makaronai.
  • Kiaušinių makaronai - kramtomi ir šiek tiek kieti makaronai.

Papildymo variantai

  • Susmulkinta vištiena
  • Kiaulienos griežinėliai
  • Supjaustyti žuvies pyragaičiai
  • Choy Sum daržovė
  • Susmulkintos salotos
  • Pupelių daigai
  • Kepti askaloniniai česnakai

Ryžių makaronų sriubos ingredientai

  • Ryžių makaronai - mėgstu naudoti „lou shu fun“ makaronus, nes jų tekstūra yra lygi ir elastinga.
  • Vištienos sultinys - sriubos pagrindas! Patogumui naudoju parduotuvėje pirktą vištienos sultinį, bet jei turite laiko, visada geriau naminis. Taip pat galite naudoti kiaulienos kaulų sultinį.
  • Vanduo
  • Malta kiauliena
  • Žuvies rutuliukai - tai yra būtini, kad ši šokinėja tekstūra.
  • Krevetės
  • Žuvies padažas - tokiu būdu į sultinį įpilu umami ir sūraus punšo.
  • Malti baltieji pipirai
  • Česnakų aliejus - tai paslaptis, kaip į sultinį įpilti šilto, kvapnaus česnako skonio. Česnakinį aliejų galite pasigaminti pakepdami šiek tiek susmulkinto česnako su aliejumi.
  • Svogūnėlis

Kaip pasigaminti ryžių makaronų sriubą

  1. Įkaitinkite puodą verdančio vandens ir blanširuokite ryžių makaronus, kol išvirs. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  2. Norėdami paruošti sriubą, vištienos sultinį ir vandenį užvirinkite puode. Sudėkite maltą kiaulieną, žuvies rutuliukus ir krevetes. Nugriebkite putas nuo paviršiaus. Virkite 1-2 minutes arba tol, kol ingredientai išvirs. Tada supilkite žuvies padažą ir baltųjų pipirų miltelius ir išjunkite ugnį.
  3. Padalinkite ryžių makaronus į du serviravimo dubenėlius. Supilkite sultinį, česnakų aliejų ir susmulkintus svogūnus. Patiekite iš karto.

Profesionalų patarimas: geriausios ryžių makaronų sriubos paslaptys

  • Ryžių makaronus blanširuoju vos kelias sekundes, kaip tai daroma Penange. Kai jie bus minkšti, bet dar šiek tiek įkandę, gerai nusausinu, kad nesugertų per daug vandens ir nepaveiktų sultinio.
  • Kiaulienos faršą, krevetes ir žuvies kukulius kepu tiek ilgai, kad viskas išliktų minkšta - apie 1-2 minutes -, kad neperkepčiau.
  • Kol sultinys verda, nugriebiu visas putas, kurios kyla į viršų. Taip sultinys išliks gražus ir skaidrus, o ne drumstas ir putotas.

Dažnai užduodami klausimai

Ar tinka vietoj ryžių makaronų naudoti greitai paruošiamus makaronus?

Taip, tai šio recepto stebuklas! Galite visiškai naudoti greitai paruošiamus makaronus - tiesiog išvirkite juos pagal instrukcijas ir viskas!

Ar turiu naudoti žuvies padažą?

Pirmenybė teikiama žuvies padažui, bet jei nesate gerbėjas, galite jį pakeisti druska arba įberti šiek tiek vištienos sultinio miltelių.

Ar galiu šį patiekalą padaryti aštresnį?

Taip. Patiekite su pjaustytais raudonaisiais čili pipirais (ir paukščių akimis) sojos padaže, kaip patiekiama Malaizijoje.

Kaip laikyti likučius?

Makaronus ir sultinį laikykite atskiruose induose. Makaronai gali įmirkti, jei sultinyje stovi per ilgai, todėl laikykite juos atskirai ir pašildykite atskirai. Šaldytuve jie išsilaikys iki 2 dienų.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 556 kalorijos vienoje porcijoje.

Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Mane visada žavi ypatingu skonio balansu pasižymininti Azijos šalių virtuvė. Kartu, saldu, sūru, rūgštu ir aštru - štai kas yra idealus skonis.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis.