Šiltos daržovių salotos - tai puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti skaniu ir sveiku patiekalu. Jos gali būti gaminamos su įvairiais ingredientais, pradedant nuo sezoninių daržovių ir baigiant mėsa, žuvimi ar kruopomis. Štai keletas įdomių receptų, kurie praturtins jūsų valgiaraštį.
Šiltos salotos su triušiena
Šiltos salotos su triušiena iškeptos vienoje skardoje - greitai ir skaniai. Ir daržoves galima padėlioti visiškai pagal savo skonį. Ar jau pradėjote pirkti triušieną? Aš niekaip jos negaliu atsivalgyti. Jos skonis tiesiog nuostabus.
Šiltos bolivinės balandos ir daržovių salotos
Šiltos bolivinės balandos ir stir-fry daržovių salotos - tai subalansuotas ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Šiltos kinvos salotos su juodosiomis pupelėmis ir brokoliais - tai tobulas vasaros patiekalas, kuris suteiks jums energijos ir neperkraus organizmo karštą dieną. Šis sotus, bet lengvas patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Keptų daržovių salotos su grikiais
Keptų daržovių salotos su grikiais - švelniai saldūs orkaitėje kepti moliūgai, morkos ir batatai puikiai dera su riešutiniu virtų grikių skoniu. Orkaitėje kepamos daržovės tampa minkštos, šiek tiek karamelizuotos ir įgauna natūralų saldumą.
Silkės salotos su keptomis bulvytėmis
Silkės salotos su keptomis bulvytėmis - puikus pasirinkimas ieškantiems sotaus, tačiau lengvai paruošiamo patiekalo. Apskrudusios bulvės suteikia salotoms šiltą ir traškią tekstūrą, o švelni silkės filė prideda sūrumo bei išraiškingo skonio.
Keptų bulvių salotos be majonezo
Keptų bulvių salotos be majonezo - tai lengvesnė, tačiau soti ir skani salotų versija, kurioje vietoj tradicinio majonezo naudojamas gaivus, kiek rūgštesnis, padažas.
Salotos su bulvėmis ir lašiša
Šiandien su Jumis noriu pasidalinti mūsų šeimai labai patinkančia paprasta, bet skania vakariene - nuostabiomis salotomis su bulvėmis ir lašiša.
Ropinių daržovių ir omleto salotos
Nulupti ropines daržoves ir supjaustyti labai plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įberti žiupsnelį persilado prieskonių ir apkepinti daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu. Ant to pačio aliejaus, kur kepė ropinės daržovės, iškepti omletą. Kepti ant silpnos kaitros ir nemaišyti. Iškepusį omletą padalinti į 4 porcijas.Lėkštėse serviruoti sluoksniais: apačioje išdėlioti keptas ropines daržovės, tada dėti omleto gabaliukus ir ant viršaus - salotų lapus.