Gardžiausi kiaulienos patiekalai šventėms: mėsininkas dalijasi kalėdinio skonio kepsnio receptu
Kalėdų šventės prasideda nuo vaišių stalo, ant kurio karaliauja pagrindinis ir labiausiai laukiamas karštas mėsiškas patiekalas. Idealus pasirinkimas – kiauliena, kuri ne tik minkšta ir sultinga, bet ir lengvai pagaminama. Mėsininkas dalijasi savo mėgstamu kalėdinio skonio kiaulienos kepsnio receptu.
Šaltinis:ReklamaTurinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimoKalėdinis kiaulienos kepsnys / Shutterstock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 4 Receptai „Norfa“ Kiauliena „Pusryčiai, pietūs, vakarienė kartu su Norfa“Ar kepsnys gali kvepėti Kalėdomis? „Tikrai taip“, – sako „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainiaus Bartošius ir dalijasi receptu, kuris pasižymi rytietiškais skoniais – imbiero aštrumu, čili dribsnių pikantiškumu ir medaus saldumu. Visi prieskoniai ir ingredientai sudaro subalansuotą skonio derinį, kuris tiks ypatingoms progoms.
Pikantiškas kiaulienos kepsnys su medumi, imbieru ir sojų padažu
Kiaulienos kepsnys / Shutterstock nuotr.Ingredientai:
Paruošimas:
1. Paruoškite mėsą: kiaulieną nusausinkite ir įtrinkite druska bei maltu kuminu. Palikite mėsą pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje.
3. Marinatą supilkite ant kiaulienos, gerai ją įtrinkite ir palikite marinuotis 2–4 valandas (arba per naktį šaldytuve).
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Kiaulieną dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens arba daržovių sultinio, kad mėsa liktų sultinga.
Kepkite apie 1,5 valandos uždengę folija, retkarčiais apšlakstydami mėsą kepimo skysčiu.
Likus 20–30 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir padidinkite temperatūrą iki 200 °C, kad mėsa apskrustų.
Paruoškite padažą: po kepimo likusį marinato skystį supilkite į nedidelį puodą, įdėkite dar šiek tiek medaus ir užvirkite. Virkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
Iškepusią mėsą palikite 10–15 minučių „pailsėti“, kad sultys tolygiai pasiskirstytų, ir tik tada supjaustykite riekelėmis.
Patiekite mėsą supjaustytą plonais griežinėliais, apšlakstykite imbieriniu padažu.
Kepsnį patiekite su ryžiais, keptomis daržovėmis, bulvėmis arba lengvomis žalumynų salotomis.
Taip pat skaitykiteŽuvies patiekalai Adventui ir šventėms: lengvi, gardūs ir sveiki receptai
Daržovių meniu visai savaitei – nuo kasdieninių iki gurmaniškų savaitgalio patiekalų

Avinžirnių troškinys su pomidorais ir feta
Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sultinga, minkšta ir visada šviežia
Kiauliena – lietuvių mėgstamiausia mėsos rūšis, jos nuperkama ir suvalgoma daugiausia. Kiauliena vertinga dėl baltymų, geležies, cinko, kalio, taip pat A, D bei B grupės vitaminų.
Mitybos specialistai pabrėžia, kad su šia mėsa organizmą įsisavina vitaminą B12, kuris mažina nuovargį, padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą, apsaugo nuo mažakraujystės. Taip pat kiauliena vertinga dėl baltymų, kurie reikalingi raumenų, odos, plaukų ir daugelio kitų audinių formavimuisi ir atstatymui.
Pasak mėsininko D.Bartošiaus, kiaulieną daugelis mėgsta ne tik dėl minkštos mėsos, bet ir lengvai pagaminamų, gero skonio patiekalų įvairovės. Taip pat labai svarbu, kad kiauliena būtų šviežia ir kokybiška. „Į „Norfos“ prekybos tinklo parduotuves lietuviška kiauliena pristatoma tiesiai iš skerdyklos, todėl pirkėjai visada randa šviežią produkciją“, – sako D.Bartošiaus.

Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai
Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

Kai laiko mažai, o norisi sveikai - net 39 patiekalų idėjos!
Savaitės darbų įkarštyje ne visuomet atsiranda laiko sveikiems pietums ar vakarienei. O mes pristatome net 39 puikius receptus, pagal kuriuos ne tik neužtruksite pagaminti sveiko patiekalo, bet bus ir labai skanu. O darbo savaitę pradėsite be streso galvojant, ką sveiko ir skanaus pagaminti sau ir savo šeimai!
Čia rasite ir vos per kelias minutes paruošiamų, bet sveikų sumuštinukų ar salotų, ir karštų patiekalų. Skanių eksperimentų!

Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji
Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.
