Širdelės ant žarijų
Atidarome grilinimo sezoną, o kadangi kompanijoje yra nevalgančių kiaulienos, paruošiau kelis iešmus vištienos širdelių.
Itin greitai ir itin paprastai, palyginti su kadaise mūsų labai mėgtomis kalakutų širdimis, jas labai ilgai marinuodavau, verdavau per iešmą ir į vidų pildavau sauso raudono vyno. Taip ruoštos kalakutų širdys būdavo stipriai apskrudę, o viduje ypatingai minkštos, tačiau kai reikia greitai ir paprastai, visgi renkuosi vištų širdeles.
Paskelbta 2023-12-16Saldieji šventiniai patiekalai
Koks šventinis stalas be saldžiųjų patiekalų. Parduotuvėje bus diderlis įvairių pytragų ir tortų pasirinkimas. Nors paties pagamintas pyragas ar tortas gali nustebinti svečius. Pirktiniai pyragai ir tortai iš supermarketų labai jau standartinio skonio. Gerokai kokybiškesni pagaminti specializuotose konditerijos cechuose.
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu drąsiai gali būti priskiriamas prie geriausių pyragų. Jis minkštas, drėgnas ir puikaus kontrastuojančio skonio. Obuolių pyragui reikėtų parinkti rūgštesnius obuolius.

Silkės silkutės
Šiemet kaip niekad jaučiu Kalėdinę dvasią, vos prieš kelias dienas dar dūsavau nuo laimės Rygos Kalėdinėje mugėje. Čiuožinėjau su vaikais, uosčiau ypatingus aromatus, pirkau medinius auskarus, lapnojau kraujinius vėdarus ir keptą silkę.
Kepta silkė nesužavėjo, tačiau prisiminiau, kad jau tuoj tuoj metinės šventės, kurių stalo be silkutės neįsivaizduoju.
Jei ir jūs taip pat, siūlau paskaityti receptus su silke.
Sukėliau juos į vieną vietą, bus lengviau skaityti ir išsirinkti patinkantį 😉
Kūčioms ypatingai rekomenduoju silkę su baltuoju ridiku, o visas kitas Kalėdoms. Toliau skaityti „Silkės silkutės”

Egzotiniai šventiniai patiekalai
Jei šventėje dalyvauja kulinaras beveik visada galima sulaukti kokio nors egzotinio patiekalo. Egzotiniam patiekalui reikia kokybiškos žaliavos. Dažniausiai mėgstama kokybiška brandinta jautiena, elniena. Taip pat išskirtiniai avienos gabaliukai. Daug kas pamėgo tartarus kuriuos dažniausiai daro iš jautienos, veršienos.
Kulinaras greitai paruoš kepsnį iš brandintos elnienos. Minutė vienai pusei, apsukam pabarstom druska ir pipirais, apkepam minutę kitą pusę.
- Susijusios kategorijos:
- Konservavimo receptai
