Labas, aš esu Beata ir aš labai myliu gyvenimą. Myliu tai, ką darau kasdien: kalbu apie maistą ir pozityvų gyvenimą. Esu jau dešimties kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja ir tiesiog džiaugsmingo gyvenimo transliuotoja. Esu baigusi žurnalistikos ir kulinarijos mokslus, bet toliau kasdien mokausi naujų dalykų ir, svarbiausia, kaip būti geru žmogum sau ir pasauliui. Mano blogas yra mano pamatas, aš čia pradėjau mokytis rašyti apie maistą. Man svarbu mano ir jūsų geras gyvenimas, maistas, namai, gera savijauta, draugystė, šeima ir nauji atradimai.
Šeštadienį - paskutinė šio sezono „Beatos virtuvės“ laida. Negaliu patikėti, bet šį sezoną nufilmavome net 38 laidas! Ir net 34 iš jų mano pilve jau...
Tai štai, NAUJIENA - mano kepimo popieriaus produkcija! Vienas iš dalykų, kurį tyliai naudoju savo virtuvėje jau daugiau nei metus, dabar pavirto tikru projektu. Ir...
Gegužės mėnuo - Eurovizijos mėnuo. Ir ši savaitė yra TA YPATINGOJI! Aš TIKRAI esu Eurovizijos fanė! Vieną kartą buvau LRT televizijos iškomandiruota daryti iš Eurovizijos...
Nauji Projektai ir Atradimai
Visada, aišku, džiaugiuosi naujais projektais ir...
Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena - taip...
Receptų Įvairovė
Salotos ir Užkandžiai
Visi žino Cezario salotas - tai klasika, kuri niekada neatsibosta! Klasikinė jų versija yra minimalistinė: romėniškos salotos, Parmezano sūris ir duonos skrebučiai. Tačiau pasaulyje labai...
Aš labai mėgstu kopūstus ir valgau juos salotose labia dažnai. Taigi net ir papraščiausias kopūstas su morka ir agurku ar cukinija gali būti super herojus...
Sumuštinis gali būti ne tik skanus, bet ir sveikatai palankus pasirinkimas! Tai tikras „valgyk ir žydėk“ variantas, nes jame gausu daržovių, baltymų ir skaidulų, o...
Daugiau spalvų!!! TOKIAS turbo salotas pasidariau! Su raudonais apelsinais iš Sicilijos! Dar buvo cukinija ir žalios alyvuogės. Pavasariška žaluma ne tik už lango, bet ir lėkštėse!
Karšti Patiekalai
Jei norisi patiekalo, kuris patiks visai šeimai - kartu su Beata ragaukite jaukios, sočios ir labai žalios lazanijos su špinatais, brokoliais ir vištiena.
Dar vienas žalias patiekalas, kuris puikiai tiks pusryčiams ar vakarienei, - daržovių kupina žalia šakšuka.
Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS.
Apie šitą karį galiu pasakyt tiek: skanu taip, kad galima nualpti...
Visi gaminame varškėtukus, bet tokių nesate matę: nustebinsite save ir šeimos narius. Kai ruošiau varškėčių receptą laidai, norėjau juos padaryti kitaip ir įnešti daugiau spalvų ir naujienų, todėl...
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!!
Visų mėgstamų virtinukų Gnocchi (tarti - njoki) arba mūsų švilpikų „pusbroliai” - Gnudi yra lengvesni, puresni, nes jie pagaminti iš sūrio, truputėlio miltų ir švelniosios...
Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės - kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos...
Desertai
MONKEY BREAD! Na tai toks kepinys kuris hmmm geriau nei cinamonines bandeles - ar tai iš vis ĮMANOMA?? Žinokit, taip! Tik darbo daugiau! Bet smagu...
Sausainiai, kurie tikrai yra truputį nelegalūs, ir aš, kaip mamytė, sakyčiau, kad tikrai reikėtų jų nepadauginti, bet čia jau daug metų Izabele kepa ir net...
Padažai
Pesto ir krapesto. Tai jau savaitė kaip padažai yra parduotuvėse ir sulaukių klausimų kas ir kaip jį naudoti, Tai kaip aš naudoju - dalinuosi idėjomis ir receptų pasiūlymais.
Sveikata ir Gyvensena
O „Valgyk ir žydėk“ interviu apie tai, kaip valgyti ir judėti, kad žydėtume ir turėtume sveiką stuburą, - apie tai interviu su Lietuvos osteopatijos instituto vadovu, osteopatu, kineziterapeutu ir judesio tyrinėtoju Vyteniu Žiedu.
Pasižadėjote nuo Naujųjų metų valgyti sveikiau? Ne visada sekasi?
Šeima ir Tradicijos
Ir tikrai išskirtiniai svečiai - vienas žinomiausių šalies politologų, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas, Geopolitikos ir saugumo studijų centro direktorius, knygų autorius Linas Kojala ir jo žmona - psichiatrijos gydytoja Ieva Kojalienė, pirmą kartą sutikusi dalyvauti TV laidoje. Juodu papasakos apie romantišką savo pažintį, šeimos tradicijas ir patars, kaip reaguoti į nerimą keliančias geopolitines naujienas. Ir, žinoma, pasidalys firminiu receptu - gaminsime kuskusą su daržovėmis, fetos sūriu ir medumi.
Gydytojo chirurgo Dariaus ir vaistininkės Karolinos namuose retai būna tylu, nes šeimoje auga keturi linksmi ir judrūs vaikai.
Naujas Produktas
Be galo be krašto džiaugiuosi ir didžiuojuosi! Štai ir jis - naujas nuostabus produktas, kurio gimimas truko nei daug, nei mažai - kokius du ar...
Tai štai - REVOLIUCIJA: šašlykai rožinėje pakuotėje! Kai pirmą kartą pamačiau - iš karto švietė iš toli toli lentynoje.