Straipsnyje apžvelgsime kreminės varškės pertepimo receptus, puikiai tinkančius biskvitams. Atraskite įvairius skonius ir tekstūras, kurie pavers jūsų desertus nepamirštamais.
Varškės Kremas Tortui: Klasikinis Receptas
Tortui su varške pagaminti reikia:
Biskvitui:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 30 ml aliejaus
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 80 g miltų
Varškės Kremui:
- 12 g želatinos + 100 ml vandens
- 300 g kreminės varškės
- 120 g cukraus miltelių
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 50 ml aviečių arba slyvų tyrės
Pertepimui:
- 1-2 šaukštų aviečių arba slyvų uogienės
- Čiobrelių šakelės (papuošti)
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Apie 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų (masė turi padidėti mažiausiai 3-4 kartus), nuolat plakdami supilkite aliejų ir sudėkite citrinos žievelę. Suberkite persijotus miltus, viską atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite apie 20 min., kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti. Išimkite. Pirmiausia aušinkite formoje, po to - ant grotelių.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šonus - popierine apykakle. Įdėkite biskvitą ir patepkite jį uogiene.
- Kremui želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkinti ir ištirpinkite. Varškę sumaišykite su cukraus milteliais ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške. Atidėkite ~150 ml kremo viršui, jį sumaišykite su aviečių arba slyvų tyre.
- Kremą supilkite į formą, ant viršaus - kremą su avietėmis. Palyginkite viršų. Palikite šaldytuve nakčiai.
Gaivus Varškės Tortas su Mėlynėmis
Tai gaivus, neriebus ir vos su rūgštele, kuriam suteikė mėlynės.
Biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių
- 90 g miltų
- 90 g cukraus
- 2 v. š aliejaus
- 0,5 a.š kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
- 1 kg kreminės varškės
- 370 ml mėlynių jogurto
- 300 g mėlynių tyrės (naudojau šviežiai trintas mėlynes su cukrumi)
- 30 gr. želatinos + 12 v. š. vandens (brinkinimui)
Gaminimo eiga:
- Kepame biskvitą. Kiaušinius plakikliu labai gerai išplakiau su cukrumi iki masė pabalo ir patrigubėjo. Į masę įpyliau aliejų, išmaišiau ir įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais. Į kepimo formą nusegamais šonais, patiesiau kepimo popierių ir supyliau masę. Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (ar biskvitas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku). Biskvitą palikau atvėsti.
- Ruošiame kremą. Želatiną išbrinkinau vandenyje (12 v. š.) ir palikau išbrinkti 10-15 min. Vėliau želatiną pakaitinau iki granulytės visiškai ištirpo. Į varškės kremą įmaišiau jogurtą, trintas mėlynes su cukrumi ir atvėsintą želatiną. Išmaišiau.
- Torto surinkimas. Ant biskvito (galite biskvitą sulaistyti, bet aš to nedariau) supyliau varškės / jogurto kremą su uogomis ir palikau stingti šaldytuve.
- Beliko tortą papuošti kiekvienam pagal skonį. Aš puošiau šviežiomis uogomis ir tirpintu baltu šokoladu.
Šokoladinis Varškės Tortas su Uogomis: Gaivus ir Spalvingas
Biskvitui:
- 2,5 vnt. kiaušinių
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 2,5 v.š. kakavos
- 5 v.š. miltų
Varškės kremui:
- 7 v.š. varškės
- 3 a.š. maskarponės
- 1 a.š. cukraus
- 1 v.š. uogų (šaldytų arba šviežių)
- Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
- Į kiaušinių ir sviesto plakinį silikonine mentele įmaišykite trečdalį miltų.
- Tešlą suverskite į skardą ant nubrėžtų apskritimų, šiek tiek išeinant už jų ribų, ir išlyginkite.
- Kepkite orkaitėje apie 20 min.
- Atvėsinkite ir konditeriniu žiedu ar atsegamos torto formos kraštu išpjaukite 2 biskvitus.
- Jei tyrę ruošiate iš uogų, tuomet šaldytas uogas pakaitinkite, kol atitirps ir sušils (užvirti nereikia). Sutrinkite į tyrę ir pertrinkite per sietelį, kad neliktų uogų gabaliukų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Iki vientisos masės sumaišykite varškę, maskarponę, cukrų ir vanilės ekstraktą.
- Likusius 10 g želatinos užpilkite pienu arba vandeniu ir taip pat išbrinkinkite.
- Piene ar vandenyje išbrinkusią želatiną šildykite ant silpnos kaitros, kol pilnai ištirps. Neužvirkite, kad neprarastų stingimo savybių.
- Į ištirpusią želatiną įdėkite kelis šaukštus varškės kremo ir šluotele intensyviai išmaišykite.
- Tuomet analogiškai ištirpinkite uogų tyrėje išbrinkintą želatiną.
- Ties biskvito viduriu užpilkite samtelį baltojo kremo, tuomet uogų kremo, vėl baltojo, uogų ir taip tęskite, kol sunaudosite abu kremus.
- Torto puošimui ir pagardinimui pasiruoškite maskarponės kremą. Į maskarponę iš lėto pilkite grietinėlę ir švelniai maišykite iki vientisos masės. Sudėkite cukraus pudrą ir plakite žemiausiu plaktuvo galingumu iki standumo.
- Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su konditeriniu antgaliu ir dekoruokite torto viršų. Jei konditerinio antgalio neturite, galite viršų tiesiog aptepti kremu.
Moliūgų Biskvitas su Varškės ir Grietinėlės Pertepimu
Jei Jūs nebijote moliūgų saldumynuose, viskas gerai - kepkite nedelsdami, nes šis tortas tobulas.
Ingredientai:
- Moliūgų tyrė
- Miltai
- Tirpios kavos milteliai
- Kepimo milteliai
- Cinamonas
- Muskatas
- Druska
- Rudasis cukrus
- Aliejus
- Kiaušiniai
- Kreminė varškė
- Cukrus
- Vanilinis cukrus
- Citrinos sultys
- Grietinėlė
- Miltelinis cukrus
Paruošimas:
- Sumaišykite miltus, kavą, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą ir druską.
- Išplakite moliūgų tyrę, rudąjį cukrų ir aliejų.
- Įmuškite kiaušinius po vieną.
- Suberkite miltų mišinį.
- Kepkite 180ºC temperatūroje 30-40 minučių.
- Sulaistykite kava.
- Paruoškite kremą išplakdami varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis.
- Išplakite grietinėlę su milteliniu cukrumi.
- Perpjaukite biskvitą į dvi dalis ir aptepkite kremu.
- Dekoruokite torto viršų.
Pastabos:
- Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta: moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas, kepkite orkaitėje, kol suminkštės, ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Špinatų Biskvitas su Varškės Kremu
Biskvitui:
- Špinatai
- Aliejus
- Kiaušiniai
- Cukrus
- Vanilinis cukrus
- Druska
- Miltai
Kremui:
- Grietinėlė
- Pienas
- Varškė
- Želatina
- Citrinos sultys
Papildomai:
- Braškės
- Želė
- Baltas šokoladas
- Citrina
Paruošimas:
- Špinatus nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 50 ml.
- Špinatus suplakti blenderiu su aliejumi.
- Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
- Į trynius supilti 100 g. cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo.
- Su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska, bei 100 g. cukraus. suplakti baltymus iki kreminės masės.
- Pilti į torto formą, pateptą sviestu, dėti iki 180 C laipsnių į įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Atšaldyti.
- Kremo gaminimas. Su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti grietinėlę, ją sumaišyti su pienu bei varške.
- Paruošti želatiną mažame kiekyje vandens, ar dar geriau, kokiame nors kompote, pvz. persikų. Supilti paruoštą želatiną į baltą masę, išmaišyti. Galiausia supilti vienos citrinos sultis, išmaišyti.
- Tuomet gaminamas tortas. Ant biskvito berti pjaustytų braškių, pilti kremo, dėti pjaustytos želės, vėl biskvitas...
- Palaikyti šaldytuve per naktį.
- Užtarkuoti baltu šokoladu, apiberti, jei atliko, biskvito trupiniais, puošti braškėmis ir citrina.
Sluoksniuotos Tešlos Desertas su Maskarpone ir Varške
Desertas mamai
Jums reikės:
- pakelio sluoksniuotos tešlos
- 500 g maskarponės
- 400 g kreminės varškės
- skardinės kondensuoto karamelinio skonio pieno
- 400 g graikiško jogurto
- 200 g vyšnių uogienės
- 25 g šokolado
Gaminimas:
- Tešlos lakštus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
- Maskarponę suplakite su kremine varške, kondensuotu karamelinio skonio pienu bei graikišku jogurtu.
- Iškeptus lakštus sutepkite varškės kremu, vieną sluoksnį - uogiene.
- Perteptą ir kremu apteptą desertą dėkite į šaldytuvą keletui valandų, atvėsintą apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Biskvitinis Vyniotinis su Varškės Kremu
Ingredientai:
- Kiaušiniai
- Cukrus
- Miltai
- Varškės kremas
- Grietinėlė
- Citrina
- Vyšnių uogienė
Paruošimas:
- Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite prieš pusvalandį, kad jie būtų kambario temperatūros.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Tešlą maišykite šaukštu iš viršaus į apačią vienodais lėtais judesiais.
- Skardą kiškite į orkaitę ir kepkite 6 - 8 minutes.
- Kai biskvitas iškeps, orkaitę išjunkite, bet durelių atidaryti neskubėkite.
- Paruoškite kremą. Inde gerai išmaišykite varškės kremą su cukrumi.
- Kitame inde labai gerai išplakite grietinėlę su citrinos rūgštimi.
- Kad vyniotinis nebūtų labai storas, vynioti pradėkite nuo platesnio krašto su popieriaus pagalba.
- Vyniotinio kraštas turi būti apačioje.
Skanaus!