pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trinta pomidorų sriuba: receptai vaikams

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Daržovių sriuba vaikams - maistinga, su daug vitaminų ir mineralų, kurių reikia jūsų mažyliui, jos skonis irgi puikus, patiks ir suaugusiems. Ši pomidorų sriuba vaikams tiks sotiems pietums, gaminome ją su jautienos kukuliais.

Trinta daržovių sriuba su grikiais ir sūriu

Sriubą yra pusiau trinta, tiršta. Gaminau ją su įvairiomis daržovėmis, grietinėle, grikiais, patiekdama užbėriau truputį sūrio. Rekomenduojų ją vaikučiams nuo 1 metų. Šią daržovių sriubą galite gaminti su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis, tik virkite jas pagal jų virimo trukmę. Vietoj grikių galite naudoti išmirkytas perlines kruopas, ryžius, avižas, bolivines balandas ir pan.

Smulkiai supjaustykite visas daržoves. Puode užkaiskite vandenį ar sultinį. Sudėkite bulves, cukiniją, papriką, žirnelius ir dar virkite apie 10 min. Į virimo pabaigą suberkite krapus, petražoles, druską. Pusę sriubos perpilkite į indą ir sutrinkite iki tyrės.

Pomidorų sriuba: paprastas receptas

Pomidorai yra gėris. Pirmiausia verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, nulupame odelę, išpjauname šakelę ir kažkiek pasmulkinę sumetame į puodą, įdedame druskos ir viską sutriname trintuvu (liaudiškai vadinamuoju „blenderiu“), tuomet uždedame ant ugnies ir pakaitiname iki virimo. Vietoj viso šito reikalo, kuris užima nemažai laiko ir yra gan nešvarus darbas, galima naudoti ir konservuotus smulkintus pomidorus.

Salierų lapkočius susmulkiname ir dedame į puodą pas pomidorus ir kaičiam puodą. Pagal skonį įberiam druskos ir pipirų, gerai išmaišom. Sriubą verdam apie 15-20 minučių, tuomet suberiame smulkintą česnaką ir bazilikų lapelius, o tada gerai visas daržoves sutriname iki vientisos masės.

Pomidorų sriuba su kukuliais

Sriuba tiks mažyliams nuo 10-12 mėn., tik įsitikinkite, kad jis nėra alergiškas kokiai nors sudėtinei daliai, pavyzdžiui kiaušiniams, glitimui, pienui. Vietoj jautienos puikiai tiks ir malta kalakutiena, vištiena, triušiena ar kiauliena. Taip pat galite naudoti ir sumaltą žuvį. Dalį pagamintų kukulių galite užšaldyti. Ryžius galite keisti grikiais, mažais makaronais, perlinėmis kruopomis.

Kukulių gaminimas:

  1. Batono kraštus nupjaukite, jį rankomis susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palaikykite keletą minučių.
  2. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkiai tarkuotą morką, kiaušinį, krapus, išmirkytą batoną.
  3. Drėgnomis rankomis suformuokite mažus kukulius. Juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 min. ar kol bus išvirę.

Sriubos gaminimas:

  1. Verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorą, nulupkite jo odelę ir smulkiai supjaustykite.
  2. Puode užkaiskite vandenį, sudėkite ryžius, morką, svogūną, pomidorą, lauro lapą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min. ar kol ryžiai bus minkšti.
  3. Į pabaigą įberkite susmulkintų krapų.
  4. Sudėkite kukulius į sriubą.

Kiti pomidorų sriubos receptai

Šiandien į vieną vietą surinkome 7, kurios labiausiai tinka šaltajam metų laikui:

  1. Ar mokate gaminti seną, gerą naminę bulvienę?
  2. Šią sriubą virusi Jelena pavadino ją tokia sriuba kuri sušildo akimirksniu.
  3. Šią sriubą gaminusi dviejų vaikų mama sako, kad ši sriuba skaniai pavyksta ir iš naminių pomidorų, ir iš konservuotų.
  4. Kinijoje ši vištienos sriuba yra laiko patikrintas patiekalas, kurio kiekviena ką tik pagimdžiusi moteris paragauja pirmiausiai.
  5. Moliūgų sriubas mėgstame Lietuvoje, nes tai yra nebrangi ir lengvai virškinama daržovė.
  6. “Lengvas būdas užkariauti vyro širdį”, - taip juokais šią sriubą pavadino ją gaminusi dviejų vaikučių mama.
  7. Morkos, moliūgas, bulvės ir imbieras aprūpina šią sriubą vitaminais ir naudingomis medžiagomis.

Patarimai gaminant pomidorų sriubą

Gera pomidorų sriuba yra tiesiog privaloma bent kartą per metus. Kas be ko, geriausia ją virti vasarą, kai pomidorai pigūs, arba kai jų turime savuose šiltnamiuose. Bet vasarą kyla kita problema- sriubos nesinori!

Kaip ir kažkada jau minėjau, pomidorus rinkitės minkštus, raudonus, geriausia- su šakelėmis. Pomidorinę sriubą galima virti ir iš konservuotų pomidorų, bet skonis bus ne tas. Investicija buvo gera, sriuba ne tik skani, bet ir kvepianti vasariškais pomidorais!

Receptas su keptais pomidorais

  1. Orkaitę įkaitiname iki 220 °C.
  2. Į kepimo skardą sudedame stambiai pjaustytus pomidorus ir suspaustas česnako skilteles. Viską apšlakstome aliejumi, įberiame pipirų ir druskos.
  3. Puode įkaitiname šaukštą aliejaus. Suberiame smulkintas daržoves: svogūną, bulvę ir papriką. Vis pamaišydami kepame apie 6 minutes, arba tol kol suminkštės svogūnas.
  4. Įmaišome pomidorų pastą ir supilame sultinį. Į puodą sudedame keptus pomodorus ir česnakus, smulkintą baziliką, paverdame dar porą minučių.

Greitas pomidorų sriubos receptas

  1. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą.
  2. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2-3 minutes.
  3. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite sultinį ir berkite apie 1 šaukštą cukraus.
  4. Uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 min.
  5. Į išvirusią sriubą berkite prieskonines žoleles ir sutrinkite trintuvu.