pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Saldūs ir sultingi beliašai: tradicinis receptas

Beliašai - tai skanūs ir purūs pyragėliai, kilę iš viduriniųjų Azijos šalių. Jie dažniausiai yra pripildyti mėsa arba daržovėmis, ir yra mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Beliašai - tai tradiciniai rusiški pyragėliai su mėsa, kurie yra ypatingi dėl savo traškios išorės ir sultingo mėsos įdaro. Šiame recepte pasidalinsime, kaip pasigaminti skanius beliašus su malta mėsa.

Beliašų gaminimo etapai

  1. Mėsos įdaras
  2. Tešlos paruošimas
  3. Beliašų formavimas
  4. Kepimas

Recepto paruošimas

Mėsos įdaro ruošimas

Pirmiausia pasiruoškime įdarą. Dėkite maltą mėsą į vieną indą, o svogūnus ir česnakus - į kitą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Į mėsą įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Pasiruošę svogūnus ir česnakus, juos taip pat įmaišome į mėsą, pilame stiklinę vandens ir viską gerai sumaišome, kad įdaras taptų homogeniškas. Sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais.

Tešlos paruošimas

Tešlai paruošti, į gilų indą suberkite miltus, cukrų ir sausas mieles. Padarykite mažą duobutę miltuose ir įpilkite šiltą vandenį. Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, tris šaukštus miltų ir mieles. Gerai išmaišykite ir minkyti tešlą, kol ji taps elastinga ir nesikibs prie rankų. Po to paruošta tešla turi pastovėti, kad įgautų reikiamą elastingumą. Įdėkite tešlą į šiltą vietą ir leiskite pakilti apie 1 valandą, kol ji padvigubės.

Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles su cukrumi ir palikite 10 minučių, kol suputos. Į didelį dubenį supilkite miltus, druską, pieną, kiaušinį ir mielių mišinį. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.

Beliašų formavimas

Pasibaigus pakilimo laikui, padalinkite tešlą į mažus gabalėlius (apie 12-15 vnt.). Pakilusią tešlą padalinkite į mažus rutuliukus (apie 50 g kiekvienas). Padalinkite tešlą į 15 lygių dalių, iš kurių suformuokite apskritimus. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalią plokštelę, kurios storis neturėtų viršyti 0,5 cm. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną apskritimą. Į kiekvieno tešlos gabalėlio vidurį įdėkite nedidelį kiekį mėsos ir susukite tešlą į rutulį. Į vidurį dėkite šaukštą įdaro. Ištraukkite kraštus į viršų ir susukite, kad gautumėte pyragėlį. Atlikite tai su visais gabalėliais.

Kepimas

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Kepkite beliašus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos iš abiejų pusių (apie 3-4 minutes kiekvienoje pusėje). Įdėkite beliašus ir kepkite juos apie 3-5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Po to apverskite juos ir kepkite dar 3-5 minutes, kol ir kita pusė bus auksinė. Iškeptus beliašus dėti ant popierinių rankšluosčių, į vidurį mėsos faršo įpilti po 3 g tirpinto sviesto.

Patiekimas

Beliašai yra puikiai skanūs tiek šilti, tiek šaltai. Patiekite juos su kefyru ar pomidorų padažu. Skanaus!

Laikymas

Beliašus galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldyti iki 3 mėnesių.