pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sumuštiniai su Kumpiu ir Kiaušiniu: Greiti ir Skanūs Receptai

Sumuštinis su kiaušiniu - puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams, lengvai vakarienei ar užkandžiui. Jį galima pasigaminti vos per kelias minutes, o ingredientai paprastai būna po ranka. Štai keli receptai, kurie padės jums pasigaminti skanius ir sočius sumuštinius.

Sumuštinis su Kumpiu ir Kiaušiniu Keptuvėje

„Sumuštinį su kiaušiniu galima pasigaminti vos per kelias minutes ir tam viso labo prireiks tik vienos keptuvės!“, - pasakoja tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Ingredientai:

  • Batonas
  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Pienas
  • Druska
  • Pipirai
  • Salotų lapai
  • Kumpis
  • Sūris
  • Pomidoras

Gaminimo Eiga:

  1. Įkaitiname keptuvę ir išlydome gabalėlį sviesto.
  2. Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos bei pipirų, pilame į keptuvę.
  3. Dedame dvi riekes batono ir apverčiame jas. Viską lengvai apkepame.
  4. Apkepus apverčiame omletą su duonos riekėmis ir ant vienos jų dedame salotų lapus, kumpį, sūrį bei pomidoro griežinėlius.
  5. Užvožiame sumuštinį.

Karšti Sumuštiniai su Kumpiu ir Kiaušiniu Orkaitėje

Dar labiau mėgstu juos kepti orkaitėje. Šie karšti sumuštiniai iškepti orkaitėje gaunasi tiesiog tobuli. Svarbiausia gaminant pasirinkti skanią mėsą ir sūrį.

Ingredientai:

  • Batonas
  • Sviestas
  • Majonezas
  • Kalakutienos kumpis
  • Svogūnas
  • Pomidorai
  • Kiaušiniai
  • Fermentinis arba čedario sūris

Gaminimo Eiga:

  1. Batoną perpjauname išilgai pusiau, išimame minkštimą, palikdami apie pusantro centimetro storio sieneles (minkštimo sumuštiniams neprireiks).
  2. Viršutinę batono dalį ištepame 3 šaukštais sviesto, apatinę - majonezu.
  3. Ant apatinės dalies išdėliojame kalakutienos kumpio riekutes, ant viršaus dedame plonai pjaustytą svogūną ir pomidorų žiedus.
  4. Puode ištirpiname šaukštą sviesto, supilame išplaktus kiaušinius ir nuolat maišydami kepame ant vidutinės ugnies, kol kiaušiniai iškeps. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame truputį atvėsti.
  5. Sudedame pravėsusius kiaušinius į viršutinę batono dalį, ant viršaus uždedame plonai pjaustytą fermentinį ar čedario sūrį.
  6. Abi batono puses su įdarais suglaudžiame ir apvyniojame likusius sviestu ištepta folija.

Šiandien norime pasidalinti greitu ir skaniu receptu - orkaitėje keptais sėklų duonos sumuštiniais su lydytu sūreliu, dešra ir šviežiais agurkais. Šie sumuštiniai puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar užkandžiui.

Vos pažiūrėjus į nuotrauką gali pasirodyti, kad tai dar vieni paprasti karšti sumuštiniai. Bet Jūs neapsigaukite, nes tobulą skonį jiems suteikia kamarelizuoti svogūnai. Tikrai itin rekomenduoju išmėginti.