pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gražgarsčių Salotos: Receptai

Gražgarstė patiekalui suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio. Lengva ir subtilaus skonio mišrainė. Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve.

Gražgarsčių Salotos su Avokadu ir Mocarela

Šis receptas apjungia kreminį avokadą, šviežią mocarelą ir pikantiškas gražgarstes.

  1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite.
  3. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles.
  4. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu.
  5. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.

Ingredientai:

  • Gražgarstės
  • Pomidorai
  • Mocarela
  • Avokadas
  • Granatas
  • Obuolių sultys
  • Aliejus
  • Agavų sirupas
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai

Šiltos Jautienos Salotos su Gražgarstėmis

Šis patiekalas - tai šilto ir šalto derinys, puikiai tinkantis gurmanams.

  1. Pailgais gabaliukais supjaustykite jautieną. Gabaliukai turi būti labai ploni, tarsi gamintumėte „carpaccio“, bet netaisyklingų formų, panašūs į ranka suplėšytus skudurėlius (skudurėliai itališkai - „straccetti“).
  2. Šiek tiek keptuvėje pakaitinkite tyrą alyvuogių aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels - pašalinkite.
  3. Suberkite mėsos „skudurėlius“ ir 2-3 minutes pakaitinkite. Kai kurie „skudurėliai“ gali likti rožinės spalvos.
  4. Suberkite į keptuvę ir trumpai pakaitinkite pusę gražgarsčių lapelių.
  5. Patiekdami karštus „skudurėlius“ lėkštėje, pasūdykite.
  6. Pašlakstykite citrinos sultimis ir sulaistykite mėsos sultimis iš keptuvės, išdėliokite pakaitintas gražgarstes.
  7. Pagardinkite granapadano sūrio drožlėmis ir likusiais šviežiais gražgarsčių lapeliais.
  8. Pabarstykite pipirais iš malūnėlio.

Ingredientai:

  • Jautiena
  • Alyvuogių aliejus
  • Česnakas
  • Gražgarstės
  • Citrinos sultys
  • Granapadano sūris
  • Malti pipirai

Keptos Bulvės su Gražgarstėmis ir Sūriu

Šis patiekalas puikiai tinka kaip garnyras arba lengvas vakarienės patiekalas.

  1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir kartu su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Kai atvės, imkite bulves po vieną ir per vidurį įpjaukite, bet neperpjaukite iki galo, praskleiskite ir išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.
  3. Sviestą kartu su bazilikais ir trintais česnakais išsukite iki vientisos masės. Žalumynų sviestą pasūdykite pagal skonį.
  4. Tuomet bulvių vidurius ištepkite šiuo sviestu ir į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrio. Bulves dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, iki kol sūriai pradės lydytis.
  5. Bulves patiekite su gražgarstės lapais ir ant kiekvienos iš jų užbarstykite prieš tai keptuvėje paskrudintų graikinių riešutų.

Ingredientai:

  • Bulvės
  • Sviestas
  • Bazilikai
  • Česnakai
  • Druska
  • Įvairių rūšių sūris
  • Gražgarstės
  • Graikiniai riešutai

Vištienos iešmeliai su Gražgarstėmis

Šis patiekalas puikiai tiks pietums ar vakarienei.

  1. Sumaišykite ryžių actą, druską, saldžiųjų paprikų padažą ir sultis.
  2. Sumeskite vištienos gabaliukus, juos trumpai pavoliokite padaže ir išgriebusi suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių.
  3. Tiekite su gražgarsčių lapais ir vyšniniais pomidorais.

Ingredientai:

  • Ryžių actas
  • Druska
  • Saldžiųjų paprikų padažas
  • Sultys
  • Vištienos gabaliukai
  • Gražgarstės
  • Vyšniniai pomidorai

Gražgarsčių Pesto Makaronai

Šie makaronai yra puikus būdas panaudoti gražgarstes įdomiu ir skaniu būdu.

  1. Įpilkite į puodą 1, 5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Išvirkite pastą „mezze maniche“ keliomis minutėmis trumpiau, nei parašyta ant pakuotės, atvėsinkite.
  2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite ir išsukite iki kremo konsistencijos gražgarstes, riešutus, tarkuotą „pecorino romano“ sūrį, alyvuogių aliejų.
  3. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
  4. Pašlakstykite pastą tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite. Sumaišykite pastą su gražgarsčių pestu.
  5. Patiekdami lėkštėje papuoškite vynuoginiais pomidoriukais ir gražgarsčių lapeliais.

Ingredientai:

  • Pasta "mezze maniche"
  • Gražgarstės
  • Riešutai
  • Tarkuotas "pecorino romano" sūris
  • Alyvuogių aliejus
  • Vynuoginiai pomidoriukai

Skanaus!