pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skani avienos padažo receptai

Miltus pakepiname svieste. Maišant miltus pamažu supilame vandenį. Įgautą padažą įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, įberiame pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Nukaitę supilkite išplaktus kiaušinio trynius. Padažas labiausiai tinka prie žuvies patiekalų.

1 kiaušinio trynys
150 g aliejaus
70 g kieto fermentinio sūrio
druskos
maltų pipirų
citrinos sulčių

Trynys ištrinamas su druska ir į jį po truputį pilamas aliejus. Paskui į gaminamą majonezą įberiama pipirų, įpilama citrinos sulčių, o į gatavą įmaišoma tarkuoto sūrio. Tiekiama su balta mėsa, žuvies patiekalais

*100 g varškės
*0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
*2-3 šaukštai aliejaus
*druskos, garstyčių, pipirų
*acto arba rūgščių sulčių
*aštraus padažo

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.
Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos ir antienos valgių.

  • 1 Aš žinau labai gerą: ketčupas Anonimas
  • 1 as dazniausiai darau grybu padaza,pakepinu svieste pievagrybius supjaustytus,supilu grietinele druskytes,patroskinu,ir greita ir skanu:) sandritute
  • 1 as zinau baltaji padaza..pakepini lasinukus su svogunais,idedi druskos..pakepini miltus ir ipeli pieno,,bet as dar visokiu morku,kecupo dedu.. nade
  • 1 Zinau pora:) musu seima labai megsta:

    Ingredientai

    1. Iš pradžių nuplaukite spanguoles ir atrinkite parudavusias bei minkštas uogas (jeigu nusprendėte naudoti šaldytas uogas, tai jų atitirpinti nereikia).

    2. Tada visus nurodytus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą, užkaiskite ant didesnės vidutinės kaitros ir užvirkite (kartas nuo karto pamaišykite).

    3. Kai jau uogos užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos ir virkite dar maždaug 10 minučių, kartas nuo karto pamaišydami.

    4. Prieš patiekdami, padažą pilnai atvėsinkite.

    5. Padažas atvėsęs sutirštės, o pastovėjęs šaldytuve pasidarys visiškai tirštas. Skanaus!

    Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

    Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjauname keliose vietose it ruoštumėtės žaisti kryžiukus nuliukus. To reikia, kad riebalai, esantys po odele, ištirptų ir odelė suskrustų. Papipiriname ir padruskiname paukštieną ir dedame kepti odele žemyn į įkaitintus riebalus. Greta galite įmesti rozmarino šakelę.

    Kepame apie 5-7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neversdami. Antienos poodžio riebalams aptirpus ir paukštienai apskrudus, apverčiame krūtinėlę ir dar pakepame 3-5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir jūsų pageidaujamos mėsos temperatūros.

    Baigę kepti jokiu būdu nepjaustome, o pridengiame inde folija ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šio proceso metu mėsa sugeria išsiskyrusias sultis ir todėl būna minkštesnė, sultingesnė. Krūtinėlę iškart prapjovus, iš jos išbėgtų visas skonis.

    Reklama41011

    Kol mėsa ilsisi, imamės padažo. Nupilkite iš keptuvės maždaug pusę išsiskyrusių riebalų (juose apskrudintos bulvės bus išskirtinio skonio), kad liktų ne daugiau nei 2 šaukštai. Pilame vyną ir leidžiame paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.

    Tada pilame balzamiko actą, dedame medų, druską ir pipirus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas pradeda tirštėti ir artėti prie pageidaujamos konsistencijos.

    Patiekite griežinėliais pjaustytą krūtinėlę su pora šaukštų aromatingo vyšnių padažo.

    IngredientaiBeata Nicholson

    Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

    Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Kur dingo „Beatos svetainė”?Roberta parašė:

    Sveika Beata 🙂 atrodo nuostabiai šis patiekalas, tik man kilo klausimas bulvės pakepintos tame padaže jos turi priklausyti prie šio patiekalo ir jei taip kaip jas iškepti tame padaže,kadangi dar tik pradžiamokslė aš nelabai žinau 🙂

    Neringa parašė:Isbandyta! Ir tai tobula!!Kristina parašė:

    Laba diena,
    Kaip tik šiandien bandysiu šį receptą, tačiau apsikvailinau ir padažui nusipirkau spanguolių, o ne vyšnių, tad norėjau paklausti gal galima jas apkeisti šį kartą nesugadinant skonio, ar vis dėlto reikia lėkti į parduotuvę ir pirkti vyšnių?
    Būsiu baisiai dėkinga jei gausiu atsakymą 🙂

    Nauda sveikatai:

    Spanguolės yra puikus antioksidantų šaltinis, o jų nauda sveikatai neapsiriboja tik tuo. Jos yra žinomos dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, taip pat gerina šlapimo takų sveikatą. Spanguolės taip pat turi daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą.

    Apelsinų sultys yra puikus vitaminų C šaltinis, kuris padeda kovoti su peršalimo ligomis, stiprina odą ir kraujagysles, taip pat pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Citrina, savo ruožtu, suteikia papildomą vitamino C dozę ir padeda gerinti virškinimą.

    Vanilės ekstraktas ir muskatas suteikia padažui ne tik unikalų skonį, bet ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei gali padėti virškinimo sistemai.

    Nauda sveikatai:

    • Spanguolės: stiprina šlapimo takų sveikatą, turtingos vitaminais ir antioksidantais.
    • Apelsinų sultys: stiprina imunitetą, gerina odos ir kraujagyslių sveikatą.
    • Citrina: gerina virškinimą ir papildomai aprūpina vitaminu C.
    • Vanilė ir muskatas: turi antioksidantų ir priešuždegiminių savybių, padeda virškinimui.

    SEGEBUTĖS UŽRAŠAI

    Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.

    Kepta anties krūtinėlė

    Anties krūtinėlė - išskirtinio skonio mėsa, tinkanti ypatingoms progoms, kaip pvz. garbingam svečiui maloniai nustebinti arba Valentino dieną mylimam asmeniui palepinti. Idealiame pasaulyje anties krūtinėlė būtų pateikta su perkoštu padažu, tačiau man padažo tirščiai - tai pats skanumėlis, atstojanis karštą garnyrą. Na, jeigu kokia karališka persona pas mane viešėtų, turbūt ir aš ištraukčiau padažui koštuvą.

    Antienos krūtinėlė ruošiama ir servuojama pagal panašias taisykles, kaip ir jautienos nugarinės medaljonai (filet mignon), t.y. su krauju. O jeigu jums tai nepriimtina, tada pagal pateiktą receptą ant keptuvės apsrudintą krūtinėlę papildomai kepkite orkaitėje.

    Kuo trumpiau ir kuo karščiau kepama krūtinėlė, tuo ji bus minkštesnė ir sultingesnė. Didžiausia klaida antienos krūtinėlės ruošime yra jos perkepimas. Šio recepto kepimo metu mano virtuvė būna pilna dūmų, tad patariu įjunti ventiliacijos trauką ir kuo plačiau praverti virtuvės langą.

    Išeiga: 2 - 4 porcijos. Paruošimui reikai turėti sunkią keptuvę, geriausiai špižinę, tinkančią kepimui orkaitėje.

    Produktai:

    • 1 vnt. anties krūtinėlė, apie 170-200 g
    • 1/2 arb. š. druskos
    • 1/4 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
    Padažui:
    • 2 Valg. Š. sviesto
    • 1/2 ropinio svogūno
    • 2 lapeliai prieskoninio šalavijo - nebūtinai
    • 2 šakelės čiobrelio - nebūtinai
    • 100 ml vyno
    • 2 Valg. Š. uogienės: bruknių, aviečių, juodųjų ir raudonųjų serbentų, vyšnių, gervuogių, spanguolių arba šių uogų mišinio uogienės
    Paruošimas:
    1. Krūtinėlę nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu, iš visų pusių ištriname druska ir pipirais.
    2. Paruošiame 230°C (450°F) karštumo orkaitę - tik jeigu norėsime mėsos be kraujo.
    3. Virš didelės liepsnos įkaitiname sausą keptuvę apie 3-5 min. Nulašinus į keptuvę lašelį vandens jis turi "šauti" ir kaipmat išgaruoti. Krūtinėlę dedame oda žemyn į įkaitusią keptuvę. Kepame nejudinant 5-6 min. Mėsa pradžioje prilips prie keptuvės, vėliau išsiskirs riebalai ir mėsa atlips. Apverčiame ir toliau kepame iš mėsos pusės dar 5-6 min. Gerai iškepusi krūtinėlė turi būti rudai paskrudusi su traškia odele.
    4. Jeigu nemėgstame mėsos "su krauju", iš keptuvės išpilame lauk visus riebalus ir tuojau pat kepame 5-7 min. iki maksimalios temperatūros jau prikaitintoje orkaitėje, t.y. maždaug 230°C (450°F) arba nustačius funkciją "Broil". Tokia mėsa išliks viduje gana ružava ir sultinga, bet iš jos nevarvės kraujas. Maksimum kepimo orkaitėje trukmė - 12 minučių - tokia mėsa bus pilnai iškepusi, bet dar nesukietėjusi.
    5. Krūtinėlę išdedame ant lėkštės ir paliekame mažiausiai 7-10 minučių "pailsėti", kitaip pjaustant labai bėgs sultys, o tai kenkia mėsos kokybei.
    6. Tuo tarpu paruoškime padažą. Švarioj keptuvėj virš vidutiniškos liepsnos išlydome sviestą, apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, susmulkintą šalaviją ir tarp pirštų sutrintus čiobrelius. Pasūdome, papipiriname ir kepiname apie 3 min. Pilame vyno, gerai išmaišome, pakaitiname dar 3 min. Įdedame uogienės, išmaišome ir paviriname padažą iki kol jis taps norimo tirštumo.
    7. Padažą pateikiame ąsotėlyje šalia krūtinėlės, supjaustytos skersai 1 cm storio griežinėliais.