pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardus varškės pyragas su obuoliais: receptas ir patarimai

Rudeninis pyragų sezonas - puikus metas išbandyti naujus obuolių pyrago receptus. Šiame straipsnyje rasite vieną iš jų - gardų varškės pyragą su obuoliais. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Tai puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti drėgnu, keliasluoksniu ir skirtingų tekstūrų desertu.

Šis trupininis varškės pyragas su obuoliais yra vienas iš mėgstamiausių. Jį paprasta pagaminti, o skonis tikrai "lengvas". Trupininė tešla, varškė ir obuoliai - ar begali būti geriau!

Ingredientai

Kokių ingredientų reikės, norint pagaminti šį trupininį varškės pyragą?

  • Pagrindui:
    • 100 g sviesto
    • 80 g cukraus miltelių
    • 100 g miltų
  • Varškės masei:
    • 500 g varškės kepiniams
    • 100 g cukraus
    • 2 kiaušiniai
    • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 40 g kukurūzų krakmolo
  • Obuolių įdarui:
    • 2-3 obuoliai
    • 1 šaukštas sviesto
    • 1 šaukštas cukranendrių cukraus

Reikia naudoti ne birią varškę, bet labiau kreminę. Geriausia naudoti 9 proc. riebumo, bet galima bandyti ir su kitomis. Obuolius geriau rinktis saldesnius - raudonos spalvos, prinokusius. Šis pyragas palyginus nėra saldus, todėl rūgštūs obuoliai čia nelabai tiktų. Į varškės įdarą dėjau kelis šaukštus miltų. Mano naudojama varškė buvo ganėtinai minkšta. Jeigu varškė yra tvirtesnės tekstūros, tada galima miltų dėti tik šaukštą.

Gaminimo eiga

Šio pyrago tešlos nereikia minkyti ar kočioti. Tereikia pasigaminti trupinius, kuriuos užbersite ant kepimo formos ir pirštais suformuosite pagrindą.

  1. Pasiruoškite tešlą: šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir beriame į dubenį kartu su miltais bei cukrumi. Triname tarp pirštų, kol susiformuoja smulkūs trupiniai.
  2. Ruošiame varškės masę: kiaušinius išplakame su cukrumi ir sumaišome su varške, vanile ir krakmolu. Jei norite, kad varškės sluoksnyje nesijaustų varškės gabalėlių, galite masę sutrinti blenderiu. Tuomet varškės masė bus kremiškesnė, be jaučiamos varškės tekstūros.
  3. Ruošiame obuolių įdarą: obuolius nulupame ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame obuolius, cinamoną, cukrų, druską ir vandenį. Išmaišome ir kaitiname kartas nuo karto pamaišydami 5 minutes.
  4. Iš trupinių paspausdami pirštais formuojame pyrago pagrindą: apačią ir šonus.
  5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 1 val 10 minučių.

Alternatyvus gaminimo būdas

  1. Sviestą sukapokite kartu su cukraus milteliais ir miltais iki smulkių kruopelyčių. Suberkite jas į 22-24 cm skersmens apvalią formą ir gerai suspauskite.
  2. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15 min.
  3. Obuolius supjaustykite kubeliais, pakaitinkite keptuvėje su sviestu ir cukranendrių cukrumi, kol truputį suminkštės.
  4. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu. Ant pakepto pagrindo sukrėskite obuolius, o ant viršaus - varškės masę.
  5. Kepkite 60 min. įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje.

Patarimai ir gudrybės

Šiame varškės pyrage yra slaptas ingredientas, kuris kiekvieną pyragą padarys kiek kitokį. Ant varškės uždedu kokio nors džemo, tirštos uogienės ar obuolienės. Šį kartą naudojau abrikosų džemą. Be šio ingrediento pyragas būtų gana nuobodaus skonio, kažko trūktų.

  • Pyragą reikia pilnai atvėsinti, o tik tada supjaustyti. Iškepęs jis būna minkštas, bet paskui sutvirtėja. Man asmeniškai šis trupininis varškės pyragas yra skaniausias tą pačią dieną.
  • Obuolius sumaišau su varške. Kepant jie šiek tiek suminkštėja, bet išlaiko savo formą.
  • Galima naudoti apvalią kepimo formą. Reikėtų rinktis 22 cm.