Tikriausiai jau ne vieną kartą esu sakiusi, kad karštus sumuštinius aš labai mėgstu. Tai kitokie sumuštiniai, nei daugelis yra įpratę valgyti. Bet jie labai labai skanūs. Juos tikrai paprasta paruošti ir jie verti visų pagyrų. Nepatiks, tik tiems, kurie apskritai sumuštinių niekada nevalgo. Šį kartą veganiškus karštus sumuštinius gaminau su avižų duonelėmis. Na tikrai buvo labai skanu bei sotu.
Šiuos orkaitėje keptus, karštus sumuštinius su pievagrybiais, fermentiniu sūriu ir majonezu pamačiau "Beatos virtuvė" žurnale. Mūsų šeimai jie buvo kažkas netikėtai naujo ir labai skanaus. Vieną rytą besisukiojant virtuvėje, gimė nuostabi sumuštinių idėja pusryčiams - pagaminti juos su pievagrybiais. O šis jų paruošimo variantas patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Tokie sumuštiniai tikrai pavyks visiems. Paprasta pagaminti, tačiau skanūs pusryčiai garantuoti.
Noriu pasidalinti sumuštiniais su silke ir pievagrybiais, kurie ne tik tinka pusryčiams, bet gali būti patiekti kaip užkandis ir per Kalėdas. Tikrai labai viskas paprasta, bet nerealiai skanu. Be to, tai nuostabus būdas kitaip patiekti įprastus keptus kiaušinius, jeigu jie jau atsibodo. Kartais visiškai eilinius savo pusryčius galima pakeisti šventiškesniais, nors tam reikia visai nedaug. Kaip antrai, itin kokybiško pašteto, šiek tiek daržovių, traškios šoninės ir jūsų sumuštinis vertas pačių didžiausių liaupsių.
Tai sumuštinukai, pirmą kartą išbandyti vasarą ir nuo tada tapę top užkandžiu. O tai jau kalba už save, kadangi pas mane su užkandžiais - nemeluosiu - situacija ne pati geriausia. Bet šie yra puikūs - traškus prancūziškas batonas, neįkyrus, bet maloniai švelnaus skonio viršus. Pievagrybius ir sūrį čia galima praturtinti svogūnu ir česnaku, jei norisi ryškesnio skonio, arba apsiriboti pagrindiniais produktais, jei norisi švelnaus užkandžio.
Karštų sumuštinių su pievagrybiais receptas
Ingredientai:
- 8 riekės duonos
- 7 vienetai pievagrybių (ar kitokie grybai)
- 1 vienetas svogūnų
- 150 gramų sūrio (fermentinis)
- Šiek tiek sviesto
- 5 vienetai sūrio (mocarela (kamuoliukai))
Gaminimo eiga:
- Susmulkintą svogūną sudėti apkepti į karštą aliejų.
- Jiems apkepus, pridėti smulkintus grybus ir 1 - 2 min. pakepinti.
- Ant duonos riekių gausiai užtarkuoti mocarelą, tada tolygiai paskirstyti keptuvės turinį ir užtarkuoti fermentinio sūrio.
- Sumuštinius sudėti ant sviestu pateptos skardos ir pašauti į 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 6 - 10 minučių.
- Karštus sumuštinius apibarstykite žalumynais ir skanaukite.
Greitiems pusryčiams ar vakarienei puikiai tinka karšti sumuštiniai. Šįkart juos gaminame su pievagrybiais, bet tinka kumpis, varškė ir pan. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.