pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pomidorinė Ryžių Sriuba su Aviena: Sodraus Skonio Receptas

Pomidorinė ryžių sriuba su aviena - garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Tai stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio sriuba. Pateikiame receptą, kaip pasigaminti šį patiekalą namuose.

Ingredientai:

  • 500 g avienos
  • 3 svogūnai
  • Skiltelė česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Lauro lapas
  • 2 gvazdikėliai
  • Druska
  • Pipirai
  • Stiklinė ryžių

Gaminimo Eiga:

  1. Avieną pamirkykite šaltame vandenyje per naktį.
  2. Užvirkite šviežią vandenį, sudėkite mėsą ir vieną visą svogūną.
  3. Mėsą supjaustyti ir apkepinti su svogūnais ir česnaku.
  4. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2-6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Iš sultinio išimkite mėsą ir svogūną (svogūną išmeskite).
  5. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės.
  6. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odeles, susmulkinkite.
  7. Į sultinį sudėkite apkepintas daržoves, nuluptas ir kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą, aitriąją papriką ir nuplautus ryžius.
  8. Mėsą supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į puodą.
  9. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių.
  10. Išjungus kaitrą, įmaišykite smulkintą česnaką ir žalumynus. Uždenkite ir palikite pastovėti bent 30 minučių, kad visi skoniai susijungtų.

Vegetariška Variacija

Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad išvirtume skanią sriubą, nereikia mėsos nuoviro, sriubai skonį suteikia prieskoniai. Vietoje rūgščių slyvų „tkemali“, paprastai naudojamų šiai sriubai virti, pagardinsime ne mažiau rūgščiomis džiovintomis raugerškių uogomis. Jų ieškokite profesionaliose prieskonių parduotuvėse, vaistinėse ar vasarą prisirinkite slėniuose ir išsidžiovinkite patys. Svogūnus ir česnakus pakeis asafetida, mėsos riebalus - išvalytas lydytas sviestas „ghee“.

Vegetariškos sriubos gaminimo eiga:

  1. Užkaiskite sriubai skirtą puodą ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, suberkite asafetidą ir įmeskite lauro lapus. Po keliolikos sekundžių suberkite išplautus ir išdžiovintus ryžius.
  2. Tuo metu į verdantį vandenį kelioms minutėms pamerkite pomidorus, išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nunerkite odelę.
  3. Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“.
  4. Kepkite prieskonius keliolika sekundžių ir sukrėskite pomidorus. Išmaišykite ir uždenkite.
  5. Keptuvę atidenkite, pasūdykite likusia druska, suberkite juoduosius pipirus ir cukrų.
  6. Supilkite pomidorų tyrę į išvirusius ryžius ir išmaišykite. Sudėkite prieskonines žoleles. Išmaišykite, užvirkite ir po minutės nukaiskite.
  7. Patiekite su šlakeliu grietinės, duona ir šviežiu brinzos sūriu.